Inlägg från: tjugofem |Visa alla inlägg
  • tjugofem

    Barn födda i nov 06 !!!

    vi fick fårt första barn den 24/11 kl 23,50 han vägde 3510g och var 54cm lång. Idag väger han 6300g och är 61 lång. han jollrar och skrattar hela tiden, sover hela nätterna men bara 15 min på dagen. För en vecka sen kom han på att han kan dra ut nappen genom att dra i napphållaren och då är det lättare att hålla sig vaken.

  • tjugofem

    Isak sover från 22 till ca 07 och han sover hela natten i sin säng.

  • tjugofem

    vi ska ha dop den 21/4, kan inte en enda psalm mer än ""tryggare kan ingen vara."". behöver verkligen tips. men vi ska ha en klänning som var sydd till min farmor 1933.
    är det någon mer än jag som inte ammar? vore roligt att jämnföra vanor mellan flaskbarn och barn som ammas. Läste att nån här gav ersättning och det verkar som vi har liknand sömnvanor. ca 9 timmars sömn per natt.

  • tjugofem

    Isak ska få sin spruta på måndag, hoppas det går bra. Vilken underbar känsla det är att komma i sina gamla kläder igen!! har gjort mig av med alla stora plagg, vill aldrig mer se dom! eftersom jag inte ammat, fick jag min mens för länge sedan, på efterkontrollen såg allt helt läkt och fint ut( mycket pga att jag inte ammat) så nu kan jag skaffa mera barn redan. va konstigt (och bra!!) det är att kroppen ställer in sig så, att så länge man ammar så vet den att den att man inte är redo. När planerar ni som vill ha fler barn att skaffa?? Vill ni fortsätta när ni ändå är inne i det eller vill ni vänta?

  • tjugofem

    slutade också amma efter 3 veckor. har aldrig ångrat mig. Men självklart är det bästa för barnet om man kan och vill amma.

  • tjugofem

    hej var och vägde Isak nu tre månader han väger 7 kg . börjar bli tungt att bära. nu har han börjat somna redan vid 19.00 och sover till morgonen där på. Allt känns mycket lättare nu när man får den sömn man behöver.

  • tjugofem

    Inte bara jag som har ont i ryggen!! smörjer med Orudis, funkar jätte bra. Tycker ni ska prova! Här är det full rulle på dagarna, Isak nu 3,5 mån tycker inte om att roa sig på egen hand, har kommit på att han får uppmärksamhet när han ler. så han skriker tills jag kommer och då skrattar han och ler hela tiden. sover gör vi hela nätterna, han vaknar vid fem snåret ibland, men somnar om efter lite mat och sover till 9-10-11. sover aldrig mer änn 20 min på dagen. har upptäckt händer och fötter, händerna är i munnen hela tiden, om han inte får tag på något annat. fötterna är jätte intresanta att titta på.

  • tjugofem

    jag fick fast jobb nu under mamma ledigheten, toppen!! ska snart räkna ut hur länge jag ska bli hemma men ska försöka att börja jobba i årsskiftet.
    här sover vi bättre och bättre. från ca 20.00 till 09.00. underbart! vill inte tänka på hur nästa barn blir eftersom allt hittills har funkat så bra med Isak!. Undrar ibland vad jag gjort för att få en så snäll pojke.....
    Ni som har fler, skiljer det sig mycket på era barns vanor?

  • tjugofem

    Bibob-
    Jag tycket att du är duktig! tror att barn får bättre sömn när de sover själva. Även föräldrarna.

  • tjugofem

    endast vatten på morgonen sen en långprommenad. detta brukar funka. och frukosten smakar bättre när man har gått innan.
    jag har också några kilo kvar, men har ätit som tusan sista veckan, vet inte vad som flugit i mig. ser pizza med vitlökssås framför mig hela tiden....

  • tjugofem

    Isak sov från 20.00 till 09.40.... skönt att hinna göra sig lite i ordning och få på kaffet innan han vaknar.

  • tjugofem

    här tog vi fram gåstolen igår. Isak åker runt och skrattar hela tiden. Tänk så fort dom lär sig hur man gör. Försöker jaga katterna med det går bara bakåt, men han är lika glad ändå!

  • tjugofem

    mexisis-
    ja, och när han tappar leksakerna som jag lägger på bordet farmför.

  • tjugofem

    vi har också gå stol. Isak är ened i ryggen så han får bara sitta korta stunder för att inte slita på ryggen. men oj va kul det är!

  • tjugofem

    var och vägde Isak idag (5 mån 1 vecka), 8250g och 71 lång, han har växt 6 cm på en månad!
    Jag har hormonspiral, man kan blöda lite varje dag från insättande och ett år framöver. detta är mycket vanligt. Men jag tycket att det funkar bra. blöder lite nån gång då och då.

  • tjugofem

    ja vi använder stl 74-80. har enstaka plagg i 68 framme. men det mesta har han växt ur.

  • tjugofem

    vi fick också prova oss fram. när jag köpte morotspuré kom han på hur man åt. efter det slinker det mesta ner. utom potatis. gröt har vi också provat flera. Nu kör vi med risgröt med banan, Nestles. Päronpuré och pärondryck slinker också ner i massor. mest för att han är så hård i magen.

Svar på tråden Barn födda i nov 06 !!!