Inlägg från: islandgirl |Visa alla inlägg
  • islandgirl

    Barn födda i nov 06 !!!

    Hej,
    Jag har också en liten novemberälskling. Karl är född 9 nov 2006. Fyllde alltså 4 månader i fredags. Han är en underbar liten kille med stor humor och lika stort humör! Just nu har han en lite jobbig period med väldiga humörsvängningar. Pendlar snabbt från glad till ledsen och börjar storgråta helt utan förvarning. Han pratar otroligt mycket och har dessutom lagt sig till med illskrik. Det är så att det ryser i märgen och trumhinnorna bågnar och är på väg att spricka. Givetvis får han hållas för han övar väl sina stämband. Men fortsätter det får vi köpa hörselkåpor!
    Förut låg han mer än gärna i babygymmet i över halvtimmen och likaså var han förnöjd på en filt. Nu vill han vara i famnen hela tiden.
    Är det någon annan som känner igen detta beteende vad det gäller ljud,missnöjsamhet och att vilja vara i famnen hela tiden.

  • islandgirl

    Criffegirl: skönt att höra! Hur länge har Pontus hållit på så? Har du ngn aning om det är en fas som väntas pågå länge?

  • islandgirl

    9/11: Islandgirl med (Karl 1:a barnet), 3535g/49 cm, Stockholm

  • islandgirl

    1/11 : TheSunset- Therese med Julia (2 barnet), 3630g/51cm, Lerum (2 mil utanför gbg)
    9/11: Islandgirl med Karl (1:a barnet), 3535g/49 cm, Sthlm
    11/11: CarinaB - Carina med Elba (1:a barnet), 2530g/45cm, Sthlm
    11/11: rosa77 - Rose-Marie med Linn (1:a barnet) 2950g/48cm, österbybruk
    13/11: Cluedo - Claudia med Isabella (4:e barnet), 3630g/51cm, Sthlm
    15/11: am76 - Jessica med Tea (1:a barnet), 3500g/51cm, Göteborg
    23/11: JennyKym- Jenny med William (3:e barnet) 3555g/50cm, Filipstad

    jag hade satt mina parenteser fel

  • islandgirl

    Hej,
    Har inte haft möjlighet att följa diskussionen tidigare så jag upprepar säkert en fråga som varit uppe redan. Karl fyllde 4 månader förra veckan och vi tänkte börja med smakportioner. Jag helammar och tänkte göra så ett par månader till men tycker det är bra att börja med smakisar.
    Vad skall man börja med, vad skall man tänka på och hur mycket är lagom.
    Jättetacksam för svar även om det innebär upprepning.

  • islandgirl

    Vill bara tacka för svaren ang smakisar. Har inte kunnat gå online förräns nu. Karl har en jättekonstig natt/dag. Har vaknat varannan timme coh nu på förmiddagen har han varit otröstlig. Men jag har för första gången i hela hans liv fått honom att somna i sin säng och inte i min famn. Herregud så lycklig man kan bli för så lite Likaså i natt, somnade han om när jag stoppade om honom och lät honom ligga o protestera lite. Måtte det fortsätta så, han väger ju nästan 7 kg och ibland får man vandra 1,5 timme för att söva honom.

    o så en kortis till Criffegirl: kollade andra tråden. Ta inte åt dig, om man ställer en fråga måste man väl förstå att man får olika tips och idéer. Och sedan tar man beslutet själv, det är väl själva poängen med att fråga...

  • islandgirl

    Bibob: japp, här är det 4 månaders kris på så sätt att han blir oförklarligt jätteledsen och humöret svänger jättesnabbt. Sover upp och ner, jättebra vissa nätter (21-06 utan amning)eller som i natt, vaknar varannan timme coh vill inte somna om.
    Han är svårare att trösta och man är lite nervös hela tiden att han skall bli tokledsen. Han vill inte vara ensam och vill helst vara i famnen hela tiden. Vill bli underhållen.
    Någon som vet hur länge detta skall hålla i sig?

    Ang Mammakroppen. Jag är superdålig på knipövningar, gör några när jag kommer i håg. O tränar gör jag inte heller. Hatar gym, men tränar och tävlar i badminton, fotboll och innebandy och dessa sporter är för "hoppiga och stötiga" för att börja med redan säger BM. Men jag försöker promenera varje dag, men har blivit en sådan sucker för sötsaker. Äter inget vidare nyttigt.

  • islandgirl

    Godmorgon, sitter här med Karl i knät. Han älskar att slå o trycka på tagentbordet, blir väl datanerd som sin mamma
    I går somnade han vid 21.30 o sov till 04.00 somnade om o upp vid 7.30 en ganska typisk dag.
    I dag blir det lugnt. En promenad o sedan packa för vi skall åka hem två veckor till familjen nere på ön. Skall bli underbart att träffa Mormor,Morfar, Morbröder m familj. Usch jag önskar det inte vore så långt till dem! Ngn mer som har långt till sina nära o kära? Det är duktigt tungt att inte ha dem nära när man har en liten, vill så gärna att de skall få en nära relation o få se alla hans framsteg. Men vi ses ganska ofta ändå.

  • islandgirl

    Molly7272 tror att det kommer ge med sig. Karl är väldigt upp o ner. Han varvar de underbara nätterna med riktiga mardrömsnätter! Ammar du varje gång han vaknar? Jag gjorde det förut men har börjat att ge honom nappen, bädda om honom, klappa o pussa honom gonatt o ge honom snuttisen igen så han får somna om. Det har funkat. Givetvis ger jag honom mat om han verkar hungrig eller att det har gått ett par timmar.

  • islandgirl

    Tessika: Jösses vilken pärs. Så skönt att det slutade väl. Hoppas ni får en lugn och skön period framöver nu där ni kan återhämta er.

    Kul att se så många nya. Välkomna! Det här är en härlig tråd med massa värme och omtanke.

    Befinner mig nu nere hos Karls Mormor och Morfar. Vi har 15 grader plus och strålande sol. Har sett blåsippor, krokus och snödroppar i massor. Underbara vår man känner hur orken och livsglädjen kommer tillbaka! Karl sov hela vägen i bilen. Vaknade en gång under den 5 timmar långa bilfärden och somnade om direkt. Underbart! Men hans konstiga humörsvängningar håller i sig. Glad som en sol mesta tiden men så vips börjar han gallskrika och ingen förstår något. Men det verkar vara typiskt för fler 4 månaders.
    Hoppas ni får en härlig helg.

Svar på tråden Barn födda i nov 06 !!!