Inlägg från: Criffegirl |Visa alla inlägg
  • Criffegirl

    Barn födda i nov 06 !!!

    Påskkort.JPG

    Se vilken söt påsk-gubbe
  • Criffegirl
    mexisis: Ja det är nåt jag ser fram emot oxå...en hel natts sömn. Men som du skriver, vi kommer dit vi med.
  • Criffegirl
    mexisis: Ganska precis sådär är Pontus om kvällarna, fast om man orkar höra gråten och daskar honom på blöjan så det gungar lite så somnar han i knät efter många om o men. Oj glömde....man MÅSTE sjunga Trollmor oxå...och det funkar INTE med nån annan visa.
    Sen kan man bara glömma att lägga honom ifrån sig inom den närmaste timmen....då vaknar han efter max 3 min.....skitjobbigt!!!

    Jag har börjat planera kvällarna i minsta detalj...jag ser till att allt jag skulle vilja ha finns inom räckhåll, går på toa innan så det är gjort, lägger fram telefonen och mobilen så jag når om det ringer, sätter mig tillrätta i en fåtölj och där blir jag sittandes LÄÄÄÄNGE.
  • Criffegirl
    SannaStina skrev 2007-04-08 15:18:52 följande:
    Hmm... blev mycket skrivande och kanske låter som om jag skryter över sonens goda sömn kontra er som nu har tvärtom! Inte min mening.Men dagarna blir allt lite konstiga här när det är så mycket sovande - även om det är skönt få sova länge (om än lite hackigt för mig pga amningen).Jag hoppas ni andra får ordning på era barns sömn snart igen!

    Alla barn är olika (som tur är) och det är väl bara skönt att vissa sover bra... Klart man måste få skriva som det är även om andra har det "sämre" i vissa fall. Det är ju just det som är gött med tråden, man skriver som det är


    Sen har jag hört att dagsömnen och nattsömnen går hand i hand, sover de bra/mycket på dagen så sover de bättre på natten. Iaf nu i spädbarnsålder.
    Och det märker jag på Pontus att det stämmer, tyvärr kan man inte påverka så mycket utan bara vara glad de dygn som allt funkar "onormalt" bra

  • Criffegirl

    På tal om smör....min BVC sköterska sa till mig att man kan blanda ut potatisen med lite lätta och bröstmjölk, så förmodligen så är lite lite salt ingen större fara. Men såklart, finns det osaltat så är väl det bättre...men antagligen så tyckte väl hon att det är så himla lite man använder så det är "onödigt" att köpa ett smörpaket enbart för det....*gissar*

  • Criffegirl
    islandgirl skrev 2007-04-11 10:50:37 följande:
    godmorgon,förlåt att jag byter ämne måste bara sticka in en snabb fråga. Håller på att koka majs som jag skall göra puré av. men på burken står det att det är salt i!man får ju under inga omständigheter använda salt. hur gör ni när ni gör majspuré?
    Jag har själv inte gjort nån egen barnmat men jag skulle gissa att de som kokar majs gör det på färsk eller fryst majs....inte majs i konservburk, den är ju liksom liggande i en lag och förmodligen redan kokt (i saltvatten).
  • Criffegirl

    Och hörrni....ni som har barn som sover riktigt "dåligt" på nätterna....Hur sover dom på dagen??

    Jag har skrivit detta förut men det tåls att skriva igen tror jag för på Pontus stämmer det iaf väldigt väl....NATTSÖMNEN OCH DAGSÖMNEN GÅR HAND I HAND (sover de bra på dagarna så sover de bättre på nätterna)

  • Criffegirl
    mexisis skrev 2007-04-13 07:47:17 följande:
    är det så det är? har försökt kolla på deras hemsida men jag är rutten på sånt. hörde senast förra veckan nåt om att det var om man fick för tidigt, men då behöver man kanske inte bekymra sig om det

    Vad jag har lyckats förstå är iaf att för att få behålla sin SGI så MÅSTE man ta ut 5 dagar eller mer/vecka från och med det att barnet fyllt 1 år. Det borde ju betyda att om man vill ha nr.2 innan dagarna för nr.1 är slut så ska man ju försöka få dem TÄTT. Annars riskerar man ju att behöva gå tillbaka i arbete en tid (gravid) innan det är dags för nästa förlossning.


    Eller, är jag ute o cyklar nu?!

  • Criffegirl

    Pontus har oxå blivit supergo Han sprattlar, rullar från rygg till mage (blir dock väldigt arg fort på mage, gillar inte att ligga så), "pratar" massor och har kommit på olika HÖGA toner som han utforskar grundligt i perioder Han pussas och tycker det är roligt när man säger MAMMA och PAPPA med betoning på M och P

    Sover helt okej om nätterna och självklart sover han riktigt bra på dagarna nu när han får sova ute i vagnen.....det älskar han!!

    Han börjar verkligen bli stor...min lilla älskling

Svar på tråden Barn födda i nov 06 !!!