• Bibob

    Barn födda i nov 06 !!!

    Här är en tråd för oss som fick barn i nov 06. MIn son är född den 4nov. Tanken är att man kan bolla med ideér och funderinga över våra guldklimpars utveckling , rutiner osv...=)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-02-22 13:25:51:
    Ps. Vad kul att det är så många som har barn födda i november och att så många hänger på tråden =)

  • Svar på tråden Barn födda i nov 06 !!!
  • mexisis
    TheCoopers skrev 2007-04-30 11:39:51 följande:
    Mexisis :Hahahha jaa gulligt låter det ... verkligen ... men sen blir hennes första ord säkert Lampa eller något sådant istället ...Varför säger barn Lampa så fort egentligen ??
    kanske för att lampor verkar va grymt fascinerande. devin har varit tokig i våra taklampor sen han var typ 2 månader. kan ligga och stirra på dem som om det är nåt magiskt. pga det så säger man ju ofta ordet lampa, "är lampan fin" "ligger du och kollar på lampan igen" och liknande. vem vet hihi knasigt är det iaf
    världens vigaste man kröp in i arslet och försvann
  • Stumpan83

    Novemberbebis: Har inte åkt själv men ska åka iväg den 19 maj till Grekland. Jag har hittat en sida som ja tycker är bra:
    www.svenskamammor.com/ sedan får man klicka på information+tipsotrix i vänsterspalten så kan man välja en artikel som heter "Flyga med barn". Tips från mammor som är vana att resa med barn.

  • Bibob
    TheCoopers skrev 2007-04-29 21:36:35 följande:
    Bibob :Yes hans föräldrar är från Uruguay , och ja vi pratar spanska med barnen :) Jag har bott många år i Puerto Rico  så jag pratar också spanska .Pratar ni spanska hemma ?
     
    Aha, vad bra för dom! Ja vi försöker, bara det att min man har bott här sen han var 1år därav har mkt av hans känslospråk blivit svenska, men vi jobbar på det=) Han kommer ifrån Chile så det är dessutom en anna dialekt än vad jag lärt mig, lärt mig spanska av kompisar från Argentina och Uruguay men jag är väldigt dålig på grammatiken måste jag säga=) Kan inte skriva osv eftersom jag lärt mig muntligt... Puerto Rico as in Spain?
  • TheCoopers
    Mexisis :

    Hahha jo så är det nog ... Man tjötar om lamporna tills de säger : Lampa ...   Adele är också fascinerad av lampor ... Vi var hos mina föräldrar i helgen och då låg hon jättelänge och stirrade på deras kristallkrona ( Vi har ingen sådan hemma *L* ) ..

    Och på BVC har de en leksak som hänger från taket - fem pingviner i trä i olika färger från 70 talet - som hon verkligen älskar ...

    Dessutom gillar hon kablarna som hänger i vårt sovrumstak just nu eftersom vi inte fått lampan vi beställt

    Lättroad är hon ...
    Inspector Gadget is King
  • TheCoopers
    Bibob :

    Ahh som min sambo då - han är född i Sverige / Gävle närmare bestämt och hans känslospråk är också svenska . Men jag pratade bara spanska med min stora tjej i flera år - då vi bodde i PR så för mig känns det lika naturligt nu .
    Dessutom har vi ju hans föräldrar och syskon nära oss som också pratar spanska med barnen hela tiden .

    Puerto Rico as in The West Indies - Caribbean ...
    Inspector Gadget is King
  • Bibob
    TheCoopers skrev 2007-04-30 11:53:59 följande:
    Mexisis :Hahha jo så är det nog ... Man tjötar om lamporna tills de säger : Lampa ...   Adele är också fascinerad av lampor ... Vi var hos mina föräldrar i helgen och då låg hon jättelänge och stirrade på deras kristallkrona ( Vi har ingen sådan hemma *L* ) .. Och på BVC har de en leksak som hänger från taket - fem pingviner i trä i olika färger från 70 talet - som hon verkligen älskar ...Dessutom gillar hon kablarna som hänger i vårt sovrumstak just nu eftersom vi inte fått lampan vi beställt Lättroad är hon ...
    Nää fan vad underbart det måste vart!! Vi har också släkt som pratar med honom osv.. jag tror jag bara måste börja våga prata!
    Jag borde kanske bott i Puerto Rico istället för AmsterdamSkrattande
  • islandgirl

    Hej,
    vet att vi haft denna diskussion tidigare och då missade jag den. Nu är det akut för oss, insåg att avtalet på det hyrda babyskyddet går ut nästa vecka...

    Vad skall man tänka på när man köper bilbarnstol? Karl är 6 månader om en vecka.
    Tycker det är så smidigt att kunna ta med sig babyskyddet ur bilen, kan man det med de större varianterna också?

    Har ni några rekommendationer på märken o dyl.

    jättetacksam för svar.

  • TheCoopers
    Bibob skrev 2007-04-30 12:59:27 följande:
    Nää fan vad underbart det måste vart!! Vi har också släkt som pratar med honom osv.. jag tror jag bara måste börja våga prata! Jag borde kanske bott i Puerto Rico istället för Amsterdam

    Jo det var underbart ... det är en underbart vacker ö ...


    Vår Adele är sjuk igen Var på akuten idag ... 39,5 feber ... fick konstaterat att det troligen är njurbäckeninflammtion igen .... Vi som precis i torsdags fick beskedet att sluta med hennes förebyggande medicin och att hon var frisk - efter 2 månaders väntan , undersökningar och röntgen .


    Ska tillbaka imorgon ..hon är tillbaka på medicin ...


    Blir såååå ledsen


    Inspector Gadget is King
  • Criffegirl

    Hallå alla morsor....jag har en liten undran. Min lilla prins har varit lite knepig i magen några dagar, bajset är nästan som vanligt men det luktar hemskt...lite fränt-söt-sur-unket eller hur man ska beskriva det?! Han bajsar 3-4 ggr/dag nu men äter som vanligt och verkar inte sjuk i övrigt. Kanske lite tröttare?!

    Jag gissar på tänder....vad tror ni?Fundersam

Svar på tråden Barn födda i nov 06 !!!