• am76

    Barn födda i nov 06 !!!

    Drakmamman 76 > Ja vi har en nappvägrare här oxå inte någon gång lyckas hon ha kvar den i munnen mer än 30 sekunder. Har fått tips om att köpa en större napp och prova men struntar kanske i det nu, det gå ju bra utan oxå. Bara ibland, som i bilen *huvva* jag önskar att jag kunde stoppa in nåt där när hon skriker och skriker .

  • am76

    Jag satte in kopparspiral på efterkontrollen. Gjorde skitont när BM satte dit den och kunde knappt gå hem , fick sedan ta alvedon men hade ändå väldigt ont. Blödde sedan i 5 dgr efteråt. Men sen dess har det funkat bra tack o lov - hann ju undra vad sjutton jag nu utsatt mig för ! Valde kopparspiral då jag inte tål hormoner.

  • am76

    Pillis 72 > Min tjej tar bara nappflaskan av pappa om jag inte är i närheten + att hon verkligen är jätte hungrig, sen ratar hon fryst upptinad mjölk, dagsfärsk ska det vara tycker hon. Inte alldeles lätt med andra ord, borde öva mer men det är ju såå tråkigt att pumpa ur.

  • am76

    dyckan > stackars liten - hoppas han snart blir bättre! Måste vara såå hemskt att se en liten vara sjuk.

  • am76

    Här sovs det ca 23 till 08-09 nu har Tea dock börjat äta 2 ggr igen per natt. På dagarna 2-3 ggr ca 1h. Har ni börjat ge novemberbebisarna smakportioner? Jag tror vi börjar på hennes 4 månaders dag 15/3, gröt tänkte jag testa med först.

  • am76

    vildabebin > Tea gör skrattliknande ljud när vi skojar med henne men det låter mest som hostningar än så länge så hon övar väl för fullt !

    dyckan > Stackars lilla Martin hoppas han snart är frisk! Här har jag själv lyckats bli duderförkyld, måtte bebin inte bli smittad nu, risken finns ju.

    Thinner > Var det en "vanlig dopgudstjänst" ni hade? Hur lång tid tog det? Valde ni psalmer själva, vilka blev det?

  • am76

    Här helammar jag forfarande. Tänkte testa gröt lagom till 4 månaders dagen den 15.3 . Ni som börjat ge mat, gick det lätt?

    Åh vad mysigt med alla som skrattar, vi väntar med spänning !

  • am76

    Funderar på hur man ska gör med smakportioner! Verkar vara olika vad man får för rekommendationer. Jag fick råd nu sist på BVC att börja ge från 4 månaders ålder (född 15/11 så 15/3 skulle det vara dags) - . Tea ligger högst på kurvan för tjejer & jag har hur mycket mjölk som helst så vet inte vad det beror på att vi fick rådet att börja vid 4 mån. Kanske ska man avvakta och se om hon blir intresserad, än har hon inte brytt sig om att vi äter och nappflaskan är inte populär.

    * Ni som haft dop. Vad fick ni i doppresent? Vi har fått frågan av flera vad vi önskar oss och jag vet inte alls så tänkte få lite tips !

  • am76

    Finns säkert en massa sätt o göra det på men BVC gav mig en folder där man rekommenderar o börja med en ½ tesked av kokt osaltad (samma mat flera dagar i rad):
    1) potatis eller palsternacka blandad med bröstmjölk
    2)broccoli, morot, gröna ärter och blomkål blandat med bröstmjölk
    3)puré av bär och frukt.
    4) när barnet äter ovan kan man börja med kött, fisk o ägg

    Sen ska man även enl den introducera gluten (bröd o gröt) under bibehållern amning, tex blanda i vetemjöl i maten. Gröt kan man börja med när man vill, industritillverkad helst då det innehåller alla vitaminer ...

Svar på tråden Barn födda i nov 06 !!!