Inlägg från: Marijjasol |Visa alla inlägg
  • Marijjasol

    Barn födda i nov 06 !!!

    Mill06 skrev 2007-04-27 11:01:20 följande:
    Hörni morsor!Blev era killar/tjejer väldigt tröga i magen när ni började med smakisar?? Maja har varit det i snart en vecka, bara bajsat 1 gång.. Hon verkar försöka klämma ut nått men det komer bara pruttar... Fast jag vet inte om gnället beror på det eller om det är fler tänder på G?? Hmmm
    Ja, min lilla snäcka blev så hon får sig en daglig dos av katrinplommon för att hålla igång magen.

    Ah.. äntligen fredag.. å Öppna förskolan..*ler* Jag älskar Öppna förskolan.. hmm ja Ottilia gillar den skarpt oxå..*skratt*
  • Marijjasol

    Usch min snäcka har haft det väldigt svårt med sömnen idag. Hon kommer inte till ro och vaknar ofta. Liiiite jobbigt.Hoppas det inte håller i sig..*gäsp*

    Jag undrar om Ottilia ngnsin kommer sitta för hon är inte ett dugg intresserad av det.. hon vill stå och gå..

  • Marijjasol

    Är det ngn av er som gjort puré med pasta? Tycker det blir så degigt när man mixar det och skulle vilja ha lite tips hur det blie mindre degigt.

  • Marijjasol

    Hoppas detta gnälliga som varit idag kommer avta för idag duger ingenting mer än 10 sec.
    Vad roar ni era bebisar med när ni är hemma? Ottilia trivs fina fisken när det händer mycket men jag tycker inte jag ska behöva iväg varje dag för att hon ska vara nöjd.

  • Marijjasol

    Jag hoppas verkligen att Ottilia blir lite pappig snart för i eftermiddags vid tre skulle han ta henne för jag skulle gå och fika med en kompis.. kl fyra ringde han då hade hon tokskrikit i en halvtimme. Har aldrig hört henne skrika så..Sen när jag kom hem så hade hon lugnat sig lite och bara småsnyftade lite alldeles förstörd. Tycker så synd om honom men jag vet inte riktigt vad jag ska göra.

    Ottilia kommer nog aldrig att sitta för hon anser att varför ska man sitta när man kan stå.Hon är inte ett dugg intresserad. Dock är hon väldigt duktig på att vända sig i både från mage till rygg och tvärtom och kravla omkring med benen lite.

  • Marijjasol

    Ottilia har inte heller fått några tänder och som sagt så är hon inte ens nära att sitta för hon ska bara upp på benen och stå. Det är så mycket energi i henne så det gäller att inte komma ivägen för henne i gåstolen för då får man rejäla blåmärken.

    Hur mycket sover era barn på dagen? Ottilia sover sällan längre än 30 min åt gången fast hon kanske egentligen skulle behöva. Å hon somnar inte om i första taget..i sängen är det inte att tala om och oftast inte i vagnen heller.

  • Marijjasol

    Vilka söta bebisar ni har..*ler* Är det bara min snäcka som inte sitter? Vet att man inte ska bli stressad av sånt men hon är ju NOLL intresserad

    Vi har det lite körigt med lunchen för vi har ännu inte hittat ngt som hon jublar över att äta fast hon gapar villigt. Hon är väldigt intresserad av mat men en finsmakare kan man säga.

    I veckan fick hon avoccado i bitar som hon bara älskade att få tugga så hon åt en halv.

  • Marijjasol

    FamiljenCooper:

    Låter som våra döttrar är rätt lika utvecklingen då..*ler*

    Jag har beställt en barnmatsbok som jag blev rekommenderad på öppna förskolan så nu ska här bli matlagning..

  • Marijjasol

    Skönt är dock att Ottilia älskar gröt så det äter hon morgon och kväll.. sen är hon förtjust i fruktpuré.
    Idag fick hon smaka lite av sin pappas glass när vi satt och fikade det gillade inte en av våra vänner..

    Rullar runt gör hon mycket och torrsimmar.. Hon greppar bättre och bättre oxå men hon kan inte gnaga på rån eller så för hon får inte riktigt till det. Men det kanske man ändå inte ska börja med ännu?!
    Hon är ju bagarbarn så lite bröd har hon fått..*ler*

    Sover era barn i sin egen säng?
    Ottilia sover mellan oss men nu har hon börjar åla omkring så mycket så hon måste nog snart flytta över till egen säng..

  • Marijjasol

    Ottilia har en gåstol som hon älskar och oj vilken fart hon får upp i den. Hon är så pass stadig nu så jag pallar inte ens upp henne.
    Hon är inte i den varje dag men skulle nog vara i den jämt om hon fick för plötsligt öppnar sig en helt ny värld för att hon plötsligt kommer upp en bit.Nu kan hon dra i korgen med pantburkar och i lådorna i köket.. lycka lycka.
    Det jag förstått på min bvc sköterska är att de är oroliga för att att föräldrarna inte bryr sig om och ha sina barn liggande på magen om de har gåstol.

  • Marijjasol
    tjorvisen skrev 2007-05-07 08:26:45 följande:
    Fast det är väl ändå upp till var och en? Min dotter vill inte ligga på mage och har aldrig gillat det heller. Inte skulle jag tvinga henne heller.
    Naturligtvis är det upp till var och en. Jag tror att det hon menade var att när dom ligger på mage så tränar dom nacken och ryggen för att bli så stabila som möjligt.
    Vilket de säkert kan bli annars oxå men det var så jag uppfattade att hon menade.
  • Marijjasol

    En fråga: har ni andra fått er mens tillbaka än? Min har inte kommit än.
    [/citat]
    Jag fick tillbaka min efter 2 månader trots att jag helammade, vilket jag tyckte var rätt surt..*mutter mutter* Trodde jag skulle slippa den ett tag där men men..

  • Marijjasol

    Vi har köpt en hoppgunga på tradera och igår kom den. Så när vi var uppe med tuppen imorse så provade vi den.. stor succè! Allt där man får stå upp är Ottilias favoriter.

    Igår kom även en barnmatsbok som jag blivit rekommenderad av Öppna förskolan så nu ska här ätas..

  • Marijjasol

    Ottilia är otroligt bökig när hon ska sova nu.. Hon håller på och åla sig, gå upp i brygga, sparka, vifta med armarna, gnälla men hon har inte ont ngnstans. Trodde först det var magen men det är det inte.
    Hoppas att det är ngn ny utvecklingsfas eller så.. så vi slipper det snart för hon är rätt jobbig kan jag säga..

  • Marijjasol

    FamiljenCooper & SassieStar

    Vad "skönt" att era barn oxå är såna för då är det nog ngn sorts utvecklingsfas.
    Igår ville hon bara inte somna i sängen så hon fick ligga bredvid mig i soffan och somna. Då var hon alldeles lugn och avslappnad och somnade av sig själv men inte i sängen. Somnade inte förrän vid halv nio så idag fick jag sovmorgon till kl 6..*skrattar*

  • Marijjasol

    Verkar som det är fler som har riktigta sömnbökare.. Hoppas det går över snart. Dock sover hon bra när hon väl somnat men det är en viljornas kamp.

    Det var ngn som frågade efter en barnmatsreceptbok. Vi har köpt en Anna & Hugos barnmatsbok, är från 6 månader till 3 år så vi tänkte vi skulle börja laga lite mer nu.
    Jag gjorde kalops till henne i veckan.. det gillade hon massor..

Svar på tråden Barn födda i nov 06 !!!