• am76

    Barn födda i nov 06 !!!

    Grattis Mariijjasol! Visst är det skönt, vår Tea har tagit napp nu i 2 veckor . Än kämpar vi med nappflaskan som hon inte alls förstår sig på men men en vacker dag så...

    Glad påsk till alla!

  • am76

    *"Matvägran"? Känner igen mig i mkt av det ni säger, bla har även Tea "matvägrat" lite, hon vill nu helst bara äta från mitt vänstra bröst sen ett par dgr och det gör ju att produktionen minskar ännu mer i den högra (där det sedan starten varit mindre mjölk eftersom jag bara ammade den vänstra de första veckorna). Sen går det oxå betydligt längre tid mellan målen, förr 2 timmar nu ibland upp till 4 timmar. Men har tänkt att det beror på att hon är mättare eftersom hon äter puré smakisar vid 12 och gröt smakisar kl 20 varje dag. Hon äter oftast upp allt vi ger henne då. Nattetid (mellan 21:30-09) är det som "vanligt" mat 1-3 ggr per natt, oftast 2.

    *Sömn dagtid? Olika, idag har hon sovit 20 min sammanlagt hittils en gång på heöa dagen. Vissa dagar sover hon med andra ord knappt alls längre. Nätterna är bra igen sömn ca 21-08 numera, imorse ända till 09:30 väldigt skönt!

    *Leksaker? Vi har inte köpt en enda men fått en hel korg med skallror, mjukdjur, bollar etc + att vi fått 2 lekgym en med musik trudelutter och mumin. Hon har sina favorit leksaker men man märker att hon vill ha variation numera så jag byter ut leksakerna i gymmet då och då.

    Man ska ju inte jämföra men det är ju så roligt ...
    Vänder sig era bebisar nu? Mycket? Tea har denna veckan vänt sig åt båda hållen så nu får man ha extra koll på vad som ligger runtomkring så hon inte slår sig. Hon tycks hela tiden vilja öva på vändningarna.
    Skrattar de högt? Tea skrattar bara om vi kittlar henne, typ blåser på magen eller på halsen, så skrattar hon, annars inte.

  • am76

    ska oxå ta o beställa den billiga boken ni nämner! Visst har man konstiga dagar när inga "rutiner" stämmer. Och förstår dig Thinner, man känner sig helt ur balans när man inte får sova när man vant sig vid att få sova någorlunda. EN gång har jag fått sova 8,5 h i ett sträck sedan Tea kom, annars är jag jätte lycklig och utvilad när natten betytt sömn och amning x 2 utan blöjbyte ...

  • am76

    *Hehe* jaa det finns fler som har sömnbehov på minst 9-10 timmar (jag) men inte är det alltid man får sova så. Jag brukar dock alltid få sovmorgon på helgerna, sambon o Tea går upp ca 08 o så sover jag själv vidare till 10-11, det är underbart och jag känner mig som en ny människa. Tur sambon bara behöver typ 6 h sömn per natt!

    Är det fler som planerar o börja jobba till hösten? Jag sitter o planerar lite, antingen jobba kanske 25 % eller börja plugga på halvfart.

  • am76

    Vet inte när barn kan börja på dagis, är det i augusti månad i regel eller kan de börja när som helst, nån som vet? Vi har pratat lite löst om det där och spontant känner vi båda att tidigast vid 1 ½ års ålder och inte heltid då heller. Som det ser ut nu kommer jag få pappans dagar också (utom de där 60) och få offra karriären ett tag, blir till att jobba kvällar och helger på deltid eftersom han bara kan vara hemma fredagar... Jag hade gärna hoppat in då och då kvällar from nu i maj men det är helt beroende på om Tea lär sig ta nappflaskan eller inte. Än går det inte.

  • am76

    Oj vad mycket bebisarna äter!!! Jag som inte "ser" allt hon får i sig (ammar) har så svårt att tro att det är såå mycket men det lär det ju vara så rund och go som hon är vår tjej oxå.
    Här ser dagarna i stort sett ut så här med variation förstås ...
    08-09 Vaknar ...
    10:30 ammar1
    12 äter smakportioner av olika purér + lite vatten
    15 ammar2
    18 ammar3
    20 äter gröt
    21 ammar
    03 ammar lite5
    06 ammar lite6

  • am76

    sover mellan 21-08 på natten och på dagen allt mellan 20 min till 4 timmar. Oftast bara nån timme på dagen.

  • am76

    Har era små börjat skratta än? När i så fall? Vi väntar forfarande på det där bubblande bebis skrattet. Vi får lite skrattliknande ljud "aaaaoaaahhh" när vi busar med henne men inget mer. Hoppas det kommer snart !

    Är broccoli förstoppande månne tro? Bara kissblöjor i 1 ½ dygn, aldrig hänt förr här.

  • am76

    Oh låter underbart att era små skrattar, vi väntar än .

    Ang att göra nr 2. Nu är hon inne på 3:e dagen utan att ha gjort det. Vi är vana vid 2-3 bajsblöjor per dag. Menmen hon äter väldigt gärna sina purér och sin gröt varje dag så måste väl vara det, att jag ammar henne mindre. Och hon gnäller inte så jag får väl utgå från att hon inte har ont (förstoppad). Misstänker att hon är en av de bebisar som kommer sluta amma tidigt då hon föredrar riktig mat. Jag åt just ett äpple och hon såg på, smaskade riktigt med sin lilla mun... "mamma ge mig oxå av det där goda " inte riktigt än.

Svar på tråden Barn födda i nov 06 !!!