Inlägg från: Olgas |Visa alla inlägg
  • Olgas

    Nu ställer jag till rabalder...

    Skrev precis i en annan tråd och undrade där om det varit lika accepterat om era sambos, män, pojkvänner kommit i klänning, handväska, sminkade, nagellack och klackaskor när ni skulle gå bort.

    Visst kan barn få lov att klä ut sig på dagis, prova på nagellack osv.

    Men min sambo hade allt vackert fått gå hem och byta om.

  • Olgas

    ceciliaa...

    Vi tänker likadant. Tror inte många härinne i verkligheten hae tagit det med ro.

  • Olgas

    Kagi...

    Ja, när han kommer i den utstyrslen. Sen kanske jag är gammeldags, inskränkt och har fördomar, men antingen går han och bytar kläder eller så går han utan mig.

    Men det är ju min åsikt. Sen hade aldrig min sambo satt på sig den utstyrslen, aldrig.

  • Olgas

    Usch, börjar inse att det nog bara är jag och mina närmsta som är inskränkta. Skulle inte kunna leva med en man som tyckte om att klä sig i BH, gå i rosa klänning med rosetter och klackskor.

    Nej, nån måtta får det vara på allt vårt tänk på att det ska vara jämställt och lika för alla osv. Jag föredrar våra roller som vi har.

    Menni som är så öppna för det och har män som är lika öppna för det, ja det är ju tur att det finns olika människor så att det finns en för oss alla.

    Sen hade min sambo bett mig gått hem och byta om eller stanna hemma, om jag tex kommit utklädd till en clown el något om vi skulle tex på en affärsmiddag. Så vi är nog väldigt lika på det planet.

  • Olgas

    Vad skönt att läsa att jag inte är ensam, så jag inte är den enda som skulle höga på ögonbrynen om jag sett en man i klänning.

    Nej, förr skulle inte kvinnor bära byxor. Men lika oacceptabelt som byxor var på kvinnor då är klänning på män idag, o snälla låt det vara så. Ser ju urfånigt ut med klänning på en man.

    En man ska va en man

    (Oj, vad många reaktioner vi skapat nu med den sista kommentaren )

  • Olgas

    Kagi, nej avsolut inte.

    Jag använder själv inte rosetter och inte rosa kläder. Men dock anser jag att det är flick-kläder, och inte pojk-kläder.

    Så min sambo tycker jag inte ska använda BH och klänning. Däremot om han vill ha en skjorta i rosa, så varsågod, men ingen klänning här inte.

  • Olgas

    Leeloo,

    Tycker faktiskt att klänning ser väldigt väldigt fel ut på en kille. Vi har ju ändå dragit på linjen lite genom att männen ska vara känsliga, männen inte ska försörja sina kvinnor, männen kan bära rosa.

    Men att ta det ett steg längre till att männen ska använda klänning. Nej, för mig är det helt orimligt.

    Ni får ju gärna ha män som klär sig i klänning, men jag tycker det känns fel.

  • Olgas

    Mums,

    tycker du skriver klockrent.

    Men jag tror inte det hade ändrats bara för att min sambo går med klänning till jobbet.

  • Olgas

    Kagi,

    inom vissa religioner använder de andra kläder än vad vi gör. I vissa samhälle använder de andra kläder än vad vi gör.

    Men herregud, betyder det att vi måste vara likadana som alla på vår planet. Tänk vad jobbigt om vi skulle representera alla som går på denna planet, då skulle det verkligen vara jobbigt.

    I USA är det mer väld än här i Sverige, ska vi ha det också?
    I Danamark vill de slänga ut invandrare som gör ett brott, ska vi också ha det så?
    I Finland vill man att feta människor ska få betala högre skatt än smala människor, ska vi ha det så också?

    I vårt samhälle och land är det inte allmänt vedertaget att män bär klänning, därav ser det dumt ut.

  • Olgas

    backtimjan,

    nej det behöver inte vara så, måste inte vara så.

    Man jag tycker att det ser dumt ut med en klänning på en man.
    Det är ju min åsikt, du har en annan. Alla kan vi inte tycka likadant, och det är väl tur.

    Sen har jag inte sagt att ni som är öppna för det inte får lov att ha män som bär klänning. Jag skrev i ett tidigare inlägg att det är ju tur att ni öppna kvinnor finns så dessa män också finner sin livskamrat. Sen de män som inte vill bära en klänning så finns de kvinnor som tänker som mig. Tur att jag finns, så ni inte får de grabbsen på halsen.

  • Olgas

    Mums,
    "Ju mer ni gör era barns könsorgan till objekt, genom att det är viktigt att det syns på kläderna, desto värre blir världen för dem, tror jag. "

    Så du menar att jag mao gör livet svårt för mitt barn för att jag inte klär honom i klänning?

    Du får gärna klä ditt barn i klänning i skolan osv. Jag skulle aldrig acceptera att mitt barn retade någon oavsett vad det gällde. Att jag inte tycker klänning är okej på pojkar är min åsikt, säger inte till mitt barn att pojkar inte får lov att ha det. Han får gärna prova.

  • Olgas

    Kagi,

    men man kan ju tolka som man vill. Känns som att du letar efter missförstånd. Jag sa inte att det var jobbigt att likna andra, sa att det var jobbigt att representera ALLA på en gång. Det är en stor skillnad.

    Visst är det så att det är JAG som står för åsikten att klänning ser dumt ut på män. Hade det däremot varit en vardag för oss hade man inte ansett det såg dumt ut. Då hade man varit van vid att se det.

    Precis som din åsikt om att det inte ser dumt ut, det säger mer om dig än fenomenet klänning eller ej på män.

    Vi tycker olika, jag respekterar din åsikt. Men det betyder inte att jag tycker likadant som dig, och inte att jag itne har förståelse för din åsikt. Tycker det är fint med människor som är öppna för allt, men jag har inte den förmågan gällande denna fråga.

  • Olgas

    Jag vet faktiskt inte vad jag hade gjort eller hur jag hade agerat. Inget jag har tänkt på direkt.

Svar på tråden Nu ställer jag till rabalder...