• ceciliaa

    Nu ställer jag till rabalder...

    I senaste numret av Vi Föräldrar fanns det artiklar om könsuppdelade kläder i butikerna och vice versa. En sjuk bild (som jag får hoppas att det var på skoj) en pojk i PRINSESSKJOL!!! Herregud ska det inte få synas att flickor är flickor och pojkar är pojkar. Ska pojkar ha kjol oxå på sig nu eller? Och flickor ha pojkkläder?
    NÄ vet ni vad, min dotter kommer aldrig ha pojkkläder på sig och får vi en pojk får han minsann inte gå runt i kjol! Rosa är och förblir en typisk flickfärg, MEN det kan va fint på pojkar att ex ha rosa tröja.
    Med detta vill jag säga att allt gått för långt.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-02-12 12:53:55:
    Att barn klär ut sig på dagis är fullt normalt och så SKA de va. Men tänk de föräldrar som tycker det är OK att deras son går runt i kjol...

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-02-28 12:45:00:
    Om det nu är så att många föräldrar mer än gärna skulle klä sin pojk i kjol/klänning i skolan/förskolan, varför gör ni inte det då? Vi ser ju aldrig killar i kjol. Tar ni på era pojkar trosor oxå? Eller flickorna kalsonger? Om ni nu vill ha det så "jämnställt" så kanske jag borde köpa kalsonger åt mig?

  • Svar på tråden Nu ställer jag till rabalder...
  • Olgas

    Kagi...

    Ja, när han kommer i den utstyrslen. Sen kanske jag är gammeldags, inskränkt och har fördomar, men antingen går han och bytar kläder eller så går han utan mig.

    Men det är ju min åsikt. Sen hade aldrig min sambo satt på sig den utstyrslen, aldrig.

  • Aunt Molly

    Det är väl "manligt" att visa mod, och med tanke på diskussionen härinne har jag svårt att tänka mig något modigare än en man i klänning!

  • studenten

    Får jag fråga: Handlar den här diskussionen om att pojkar och flickor måste vara olika för att kunna uppfylla heterosexualitetsnormer? Vad spelar det för roll om könen är olika som vuxna för att attrahera varandra (vilket jag inte är särskilt övertygad om men vissa av er verkar ha den uppfattningen)för hur vi ska klä våra barn? Är det för att barnen ska bli attraktiva för det andra könet?

  • Ta gueule

    Om jag får en pojke och han vill gå i kjol för att han tycker det är fint skulle inte jag säga nej, det växer bort. Jag förstår att pojkar också vill vara finklädda som flickor är. Min bror gick till dagis iklädd, guldmöstrad väst vit skjorta och slips.

    Sen tror jag inte att det handlar om att pojkar ska ha flickkläder utan mer om att köns neutralakläder till BARN. Varför ska allt som finns på flickavdelningen ha någon rosa detalj?

  • xax

    Jag gillar när män är modiga nog att bära kjol....kilt tex...så häftigt

  • Leeloo
    Endag skrev 2007-02-12 13:45:56 följande:
    Leeloo skrev 2007-02-12 13:43:23 följande: ceciliaa skrev 2007-02-12 13:41:43 följande: hur många av era sambos, män, pojkvänner skulle tycka de va OK att gå runt i kjol på jobbet? Bara en fråga.. Ja med tanke på att han är snickare så skulle det nog va ganska så opraktiskt, lika opraktiskt som jag tycker det skulle va för mig som barnskötare att bära kjol på jobbet. ****Qui tacet consentire videtur****Min sambo är oxå snickare, jag kikade i hans Byggnadsarbetare en dag i höstas och gissa vad, där fanns en bild på en snickare som bar någon slags byggnadsarbetskjol!! Ett, tu tre,,,,,,Hopp!!
    Oj vad piffigt! Ja vill han så skulle jag inte neka honom direkt. Jag är inte hans mamma som säger åt honom hur han ska klä sig.
    ****Qui tacet consentire videtur****
  • hillson

    Det handlar om att inte begränsa varandra,om min man vill ha kjol så är det hans ensak likaså om han vill ha kostym..


    Evangeline72 skrev 2007-02-12 13:44:24 följande:
    Ojoj vad vissa är känsliga=) Vad har ni själva på er? Ni tjejer som tycker att det är hemskt med könstypiska kläder? Har era män klänningar? I annat fall så borde ni ju rata dem. Inte kan ni ha en man som bara har herrkläder på sig?
    walk for freedom.
  • Corpset

    Evangeline72:
    Stackars din man. Jag älskar min partner oavsett vad han väljer att klä sig i eller vilken frisyr han har.

  • Mums

    Vad skulle hända om någon inte kunde se på era barns kläder vilket könsorgan ert barn har?

Svar på tråden Nu ställer jag till rabalder...