2 rivna morötter
1 bit riven rotselleri
1 hackad gul lök
hackad vitlök
chilikrydda (ett par tsk!)
Steks tillsammans i lite olja till det fått fin färg, häll sedan på en skvätt rödvin som får koka in ordentligt. När det är inkokt så du kan steka igen lägger du i köttfärsen (ca 4-500 g) och steker allt tillsammans. Sedan har du i
ca 2 msk tomatpuré
1-2 burkar krossade tomater
paprika, champinjoner, ja, sånt du gillar!
Krydda efter smak; 1-2 buljongtärningar, salt, svartpeppar, oregano, basilika etc (jag brukar ha i lite curry, inte så att maten smakar curry, men det blir liksom mustigt av det!)
När det har puttrat en stund häller du i en skvätt rödvin igen, creme fraiche/grädde och 1-2 pressad vitlöksklyfta. Efter det ska det inte koka länge, utan bara koka upp en gång för att hålla kvar smakerna av vitlök och vin.
Supergott!!