• Fräknig donna

    Kycklingfilé i ugn, HJÄLP?!

    Behöver verkligen er hjälp, vet inte hur man gör!!!

    Jag har 900g kyklingfileér som jag ska tillaga i ugnen ikväll, men hur ska jag krydda dom?
    Ska man steka dom snabbt innan man sätter in dom i ugnen?
    Hur lång tid bör de vara i ugnen och vilken temp?

    Snälla behöver snabbt svar!!

  • Svar på tråden Kycklingfilé i ugn, HJÄLP?!
  • Sefyria

    Sök efter goda marinader på www.tasteline.com, om du inte vill köra det vanliga med olja, salt & peppar, och några örtkryddor.
    Jag brukar försteka mina filéer i stekpannan, bara så de blir lättbrynta, och sen slänger jag in dem i ugnen på ca 175 grader och låter de stå i ca 30-40 min. Beroende på hur stora dem är.


    ♥ Mamma till Sebastian 060409 ♥
  • m a m m a

    du kan krydda med salt och peppar eller vitpeppar

    du kan köpa santa maria curry kryddpåse, vet du vilken det är?
    det heter nåt worlds taste.. finns iaf i santa maria hyllan

  • The Dreamer

    jag gjorde en supergod grej för ett tag sedan.

    Du tar kycklingfileérna, kryddar dem med timjan och svartpeppar.
    Sedan lindar du in dem i bacon, och lägger dem i ugnsfast form, och in i ugnen (225 grader hade jag på)

    Verkligen supergott.

  • The Dreamer

    Just det, du ska steka dem lite också innan du lägger in dem i ugnen, såpass att baconet hat fått lite färg.

  • Fräknig donna

    Om jag gör en marinad, räcker det om de ligger i 1 & 1/2 timme i marinaden innan de ska in i ugnen?

    Någon som har recept på en god (och lättgjord) marinad?

  • angelcry

    Kyckling med Bacon röra


    2 pers


    1 pkt bacon


    2decimeter purjolök


    5 färska champinjoner


    1-2 klyftor vitlök


    1-2 dl vitt vin/Cava


    2dl matlagningsgrädde


    Salt och peppar


     

    Sätt ugnen på 175-200 grader


    Stoppa in kycklingen i en eldfast form medan du gör röran.


    Skär bacon, champinjonerna och purjolöken i bitar.


    Bryn allt i en stekpanna, tillsätt vitlök, vin, mat grädde och kryddor.


     

    Häll röran över kycklingen, strö riven ost över.


    Tillaga i ca 30 min eller tills du ser att kycklingen är klar.


    Servera med potatis klyftor eller ris och en sallad.
    Smaklig måltid!


    Amor vincit omnia = Kärleken övervinner allt
  • Zahcro

    jag brukar om dom är tinade så lägger jag dom i vitlöksmarinad och sen har jag på Dragon o salt. o sen in i ugnen.. är dom inte tindade så sätter jag in dom när jag slår på ugnen och efter nån min tar jag ut dom och marinerar med samma. blir mkt gott..

  • Fräknig donna

    Jag har ingen färdig marinad hemma, men hur kan man göra en själv? recept tack!!

    Vill bara ha marinad eller krydda på fileerna, för jag ska ha en smarrig bulgursallad till

  • blivande fsk lärare

    jga fick tips på marinad till fläskfile men kunde även användas till kyckling
    2msk olja
    2msk balsamvinäger
    2msk vatten
    vitlök
    provencalska kryddor
    salt och peppar

  • chess

    tasteline.se har dom kycklingbröst med paprika och baskilika olja som är jätte,jättegod,testa den

    Lycka till!

Svar på tråden Kycklingfilé i ugn, HJÄLP?!