• ida06

    Fläskfilé

    Kokad fläskfile

    3 msk salt
    1 msk socker

    Lägg i fläskfilen med salt & socker i en plastpåse låt marinera minst 1 timme & max 4 timmar.

    Lägg i kokande vatten med lagerblad, lök & helavit peppar korn.
    Koka ca 20 minuter.

    Om man tycker den blir lite vit så stek direkt efter så den får en gyllenbrun yta.

    Fläskfilen blir väldigt mör & god när man gör så här.

    Ha tex potatisgratäng till.

    Marinerad fläskfile

    Bryn filen i stekpanna, salta & peppra. Stek i ugn ca 15 min i 200 grader.

    Marinad:
    1 dl olja
    1/2 dl vinäger
    1 msk fransk senap
    2 pressad vitlökar
    1 tsk dragon
    1 tsk timjan
    1/2 tsk rosmarin
    1 tsk salt

    Lägg den varma filen i platspåse tillsammans med marinaden, marinera köttet ett par timmar. Skiva filen tunt & ev.  värm den.

    Ha tex hasselbackspotatis till & denna goda sås.

    Vitlökssås:

    1  hel vilök
    4 sardeller
    3 dl vatten
    1 buljongtärning
    soja
    2 dl creme fraiche

    Bryn löken i smör blanda i sardeller + vätskan låt koka upp ha i creme fraichen & tillsätt soja för färgen skull.
    Sila såsen.
Svar på tråden Fläskfilé