Fläskfilé
Kokad fläskfile3 msk salt
1 msk socker
Lägg i fläskfilen med salt & socker i en plastpåse låt marinera minst 1 timme & max 4 timmar.
Lägg i kokande vatten med lagerblad, lök & helavit peppar korn.
Koka ca 20 minuter.
Om man tycker den blir lite vit så stek direkt efter så den får en gyllenbrun yta.
Fläskfilen blir väldigt mör & god när man gör så här.
Ha tex potatisgratäng till.
Marinerad fläskfile
Bryn filen i stekpanna, salta & peppra. Stek i ugn ca 15 min i 200 grader.
Marinad:
1 dl olja
1/2 dl vinäger
1 msk fransk senap
2 pressad vitlökar
1 tsk dragon
1 tsk timjan
1/2 tsk rosmarin
1 tsk salt
Lägg den varma filen i platspåse tillsammans med marinaden, marinera köttet ett par timmar. Skiva filen tunt & ev. värm den.
Ha tex hasselbackspotatis till & denna goda sås.
Vitlökssås:
1 hel vilök
4 sardeller
3 dl vatten
1 buljongtärning
soja
2 dl creme fraiche
Bryn löken i smör blanda i sardeller + vätskan låt koka upp ha i creme fraichen & tillsätt soja för färgen skull.
Sila såsen.