Den här brukar vi göra och den är MUMS.
Tacogratäng:
1kg köttfärs
2 påsar tacokrydda (eller så många som det ska vara till 1 kg)
1 burk tacosås (styrka efter smak)
1 ask philadefiaost 200gr
1 burk creme fraiche
rivenost
Nachochips
Bryn färsen och tillsätt vattnet och tacokryddorna.
Låt koka ihop, häll i tacosåsen och puttra en stund.
Rör ihop philadefiaosten och creme fraichen.
Häll över tacofärsen i en ungsform (ska bli ca 1,5-2 cm tjock lager) och bredd över philadefiaost och creme fraichen blandningen. Brukar även blanda i lite riven ost i smeten.
Gratinera i ungen ca 15 min i 200 grader.
Servera med nachochips i valfri smak. Vill man ha så är det gott med en sallad på sidan om.
Smaklig måltid.
Nåt annat vi brukar göra är Taco paj som oxå är hur gott som helst.
Gör valfritt pajskal till vanlig matpaj och klä en pajform med det. Förgrädda om det ska göras.
Ingridienser.
400g färs
1 påse tacokrydda
2 små burkar cremefraiche
majonäs
3 toamter
2 lökar
riven ost
salt
peppar
Stek sen ca 400 g färs med en påse tacokrydda. Häll detta i skalet.
Blanda cremefraichen med majonäs, Hacka tomat o lök och blanda i. Blanda även i riven ost och bre ut detta över färsen. Man kan minska på röran men ja gillar när det är mycket.
Grädda i ugnen i 200 grader i ca 20 min.
Servera med en sallad till.