Lasagne...?
Jag ska göra lasagne idag och nu undrar jag om det finn snågon som har något recept på lasagn och tala gärna om hur ni gör den!!
*Tack på förhand*
Passar också på att önska alla en Trevlig Helg!
//Emma.
Jag ska göra lasagne idag och nu undrar jag om det finn snågon som har något recept på lasagn och tala gärna om hur ni gör den!!
*Tack på förhand*
Passar också på att önska alla en Trevlig Helg!
//Emma.
Jag gör en jätteenkel lasagne.. krånglar inte till det med en massa vitsås.. som bränner kastruller utan jag gör såhär
mängden vet jag inte.. jag tar bara på måfå
lasagneplattor
passerade tomater/krossade tomater.. ( jag tar passerade för min son blir hysterisk om det syns tomatbitar i)
matlagninsgrädde
köttfärs
ost
kryddor
Jag gör en köttfärssås av köttfärsen, tomaten kryddor och matlagningsgrädde.. såsen ska vara "simmig" alltså jättetunn
Sen varvar jag sås med lasagneplattor i en smord form. Börjar med sås och avslutar med sås. till sist strör jag på riven ost
Detta gratinera jag i ugn 175grader. hur länge kommer jag inte ihåg.
Ska lasagnen vara inne i ugnen lika länge om man använder färska plator som med "vanliga" plator?
Nej kortare tid.. Det brukar stå på paketet
Okey!!
1000 Tack!
gör vanlig köttfärssås.
koka penne pasta knappt färdiga o lägg i botten i en form.
Gör vitsås o häll i ost.
pasta i botten
sen köttfärssåsen
sen vitsåsen
Jag har ingen ost ovanpå eftersom osten finns i såsen
in i ugn
200-22 grader tills såsen har fått fin färg
ca 15 min
behövs inte mer eftersom allt i formen redan är färdigt
Hej Liam o Lova! Vad kul, för jag tänkte också göra lasagne idag Jag brukar laga lasagnen med färska plattor, och den brukar vara i ugnen 15-20 min. Och jag brukar hälla i lite extra bechamel sås, så att den blir extra saftig, och inte så torr. Förr plattorna suger åt sig mycket sås..Oc så brukar jag använda lätt matgrädde med vanlig mjölk när jag lagar bechamel såsen..Det blir krämigare..Lycka till och smaklig måltid!! Kram.
Här kommer recept på en jättegod vegetarisk lasange:
2 lökar
2 squash (stavar men det så...) i bitar
2 morötter i tunna stavar
1 vitlökklyfra
1 burk krossade tomater
1 dl grädde
1/2 kruka basilika
1/2 tsk socker
salt och peppar
Blanda allt och koka ca 15 min
ca 250 g fryst bladspenat
200 g fetaost
Börja med 1/3 del sås, 1/2 spenat, 1/2 fetaost och lasangeplattor. varva ett nytt lager. avsluta med sås och ca 150 g ost
225 grader i ca 25 minuter
Smaklig måltid
2-3 port
Ett paket färska lasangeplattor
Ett paket keldas ostås
matlagningsgrädde
riven ost, gärna mozarella
1 skivad bifftomat
Köttfärssås:
1 stor gul lök, finahackad, lätt brynt
400g 50/50 blandfärs, brynt
1 stor riven morot
1 hackad vitlöksklyfta brynt tillsammans med löken
2 pressade vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1 tärning grönsaksbuljong
oregano
cayennpeppar
salt
svartpeppar
olivolja
Häll ihop lök, tomater, brynt färs, morot, buljong och kryddorna i en stor gryta.
Låt puttra minst 20 min.
Smörj en rektangulär ugnsform
häll lite ostsås i botten, lägg i ett lager lasangeplattor.
Varva sås, köttfärsröra och lasangeplattor.
Låt ett lager vara tomat istället för köttfärs.
Översta lagret ska vara plattor täckta av sås.
Om det verkar bli lite för lite sås, häll på matlagningsgrädde.
Täck med ost och gratinera i ugn ca 15-20 min, 225 grader.
Mmmm... Måste testa lasagne med mozarella i någon gång!