• mami too

    Lasagne...?

    Jag ska göra lasagne idag och nu undrar jag om det finn snågon som har något recept på lasagn och tala gärna om hur ni gör den!!

    *Tack på förhand*

    Passar också på att önska alla en Trevlig Helg!

    //Emma.

  • Svar på tråden Lasagne...?
  • star1978

    Jag gör en jätteenkel lasagne.. krånglar inte till det med en massa vitsås.. som bränner kastruller utan jag gör såhär

    mängden vet jag inte.. jag tar bara på måfå

    lasagneplattor
    passerade tomater/krossade tomater.. ( jag tar passerade för min son blir hysterisk om det syns tomatbitar i)
    matlagninsgrädde
    köttfärs
    ost
    kryddor

    Jag gör en köttfärssås av köttfärsen, tomaten kryddor och matlagningsgrädde.. såsen ska vara "simmig" alltså jättetunn
    Sen varvar jag sås med lasagneplattor i en smord form. Börjar med sås och avslutar med sås. till sist strör jag på riven ost
    Detta gratinera jag i ugn 175grader. hur länge kommer jag inte ihåg.

  • mami too

    Ska lasagnen vara inne i ugnen lika länge om man använder färska plator som med "vanliga" plator?

  • star1978

    Nej kortare tid.. Det brukar stå på paketet

  • Raven74

    gör vanlig köttfärssås.
    koka penne pasta knappt färdiga o lägg i botten i en form.

    Gör vitsås o häll i ost.
    pasta i botten
    sen köttfärssåsen
    sen vitsåsen
    Jag har ingen ost ovanpå eftersom osten finns i såsen

    in i ugn
    200-22 grader tills såsen har fått fin färg
    ca 15 min
    behövs inte mer eftersom allt i formen redan är färdigt

  • Pärla

    Hej Liam o Lova! Vad kul, för jag tänkte också göra lasagne idag Jag brukar laga lasagnen med färska plattor, och den brukar vara i ugnen 15-20 min. Och jag brukar hälla i lite extra bechamel sås, så att den blir extra saftig, och inte så torr. Förr plattorna suger åt sig mycket sås..Oc så brukar jag använda lätt matgrädde med vanlig mjölk när jag lagar bechamel såsen..Det blir krämigare..Lycka till och smaklig måltid!! Kram.

  • Julia101

    Här kommer recept på en jättegod vegetarisk lasange:

    2 lökar
    2 squash (stavar men det så...) i bitar
    2 morötter i tunna stavar
    1 vitlökklyfra
    1 burk krossade tomater
    1 dl grädde
    1/2 kruka basilika
    1/2 tsk socker
    salt och peppar

    Blanda allt och koka ca 15 min

    ca 250 g fryst bladspenat
    200 g fetaost

    Börja med 1/3 del sås, 1/2 spenat, 1/2 fetaost och lasangeplattor. varva ett nytt lager. avsluta med sås och ca 150 g ost

    225 grader i ca 25 minuter

    Smaklig måltid

  • annca

    2-3 port

    Ett paket färska lasangeplattor
    Ett paket keldas ostås
    matlagningsgrädde
    riven ost, gärna mozarella
    1 skivad bifftomat

    Köttfärssås:
    1 stor gul lök, finahackad, lätt brynt
    400g 50/50 blandfärs, brynt
    1 stor riven morot
    1 hackad vitlöksklyfta brynt tillsammans med löken
    2 pressade vitlöksklyftor
    1 burk krossade tomater
    1 tärning grönsaksbuljong
    oregano
    cayennpeppar
    salt
    svartpeppar
    olivolja

    Häll ihop lök, tomater, brynt färs, morot, buljong och kryddorna i en stor gryta.
    Låt puttra minst 20 min.
    Smörj en rektangulär ugnsform
    häll lite ostsås i botten, lägg i ett lager lasangeplattor.
    Varva sås, köttfärsröra och lasangeplattor.
    Låt ett lager vara tomat istället för köttfärs.
    Översta lagret ska vara plattor täckta av sås.
    Om det verkar bli lite för lite sås, häll på matlagningsgrädde.
    Täck med ost och gratinera i ugn ca 15-20 min, 225 grader. 


    ~*~ man önskar att man kunde vara bara tyst & cool (W.Crafoord)~*~
  • Comedia

    Mmmm... Måste testa lasagne med mozarella i någon gång!

Svar på tråden Lasagne...?