• gaz

    gå på gym

    hallå. tänkte bara om det finns fler som går på gym regelbundet.
    kanske kan få tips o sånt för att få bättre resultat.
    själv tränar jag 4 dagar i veckan och har ett första mål på 65 kg. 7 kg kvar

  • Svar på tråden gå på gym
  • pandakungen

    Jag slavar lite med magträningen. Någon som har tips på bra övning.`?

  • frítz76

    Har börjat att träna en del efter två-tre års passivitet. I okt köpte jag mig och frugan varsitt träningskort på ett ställe i Falun där vi bor. Var vältränad mellan jag var 15-25år. Sen blev det sämre. Hamnade i den klassiska sambofällan. God mat, mysiga kvällar m m. Gick från 65 kg muskler till 67-68 kilo blandat med fett. Nu är jag äntligen på väg till 65-66kg men nu med mindre fettprocent. Har varit förkyld i tre v snart så det har varit uppehåll. Säger som min instruktör sa, bättre att röka och träna än att inte röka och inte träna även om träna och inte röka är bäst. Lycka till

  • patrikiden

    Har inte tävlat i något ännu, förutom boxning och fotboll då

    Vilken typ av kreatin använder ni? Det har ju kommit en del nya kreatin versioner nu.
    Vanligast och billigast är ju kreatinmomohydrat, men typ 30% kan inte ta upp det.
    Jag har testat KP3 ifrån eiselt och det är helt otroligt vilken skillnad jämfört med vanligt kreation. Får sådant bra tryck så att man börjar undra om det är olagliga saker i det, men det är bara kreatinpuruvat bundet med aminopropionat(tror jag det stavades). Annars är det många som tycker att kreatin-acetyl och tri-kreatin-malat är bra kreatin grejer.

    Bra magövningar. Jag brukar ha 2 olika mag pass. 1 pass kör jag crunches med fötterna på bänk och hängande benlyft. Pass 2 liggande benlyft och crunches i machine. Undvik situp där man stoppar in fötterna på en snedbänk. Tar oftast lite för mycket på höftböjarna som kan ge smärta i ryggen.
    Här finns en del bilder på övningar:
    www.exrx.net/Lists/ExList/WaistWt.html

    Välj alltid en för övre och en annan övning för nedre magen.

    Sedan så visst är min motivation också dålig ibland. Allt blir mycket enklare om man sätter upp mål med träningen. Och de dagar som jag tränar brukar jag hålla bra koll på maten, på helgerna brukar det bli lite lösare regler. Men så vill jag gärna ha det. Man skall ju leva också, inte ta träningen för allvarligt.

    MVH Patrik

  • patrikiden

    Tänkte dlea med mig lite länkar.

    Stretching, övningar mm.
    www.ryggochmuskelakuten.se/

    Kosttillskott. Tycker deras märke FX är bra kavlite och billiga.
    www.faramcia.cc

    Ni som är lite äldre skall köpa en burk av tribulus. Det fungerar genom att höja dina naturliga testosteron nivåer till normal nivå. Effekten kommer inom 1-2 veckor och man kan faktisk överdosera lite. Detta är ingen olaglig kosttillskott utan det har används av östeuropeiska lyftare sedan 50 talet om jag minns rätt.

    Här finns det en video om olc school träning som kanske kan motivera lite:




    Man kan ju söka efter annat på YouTube också. Annars så kan man ladda ner en hel del träningsfilmer ifrån thepiratebay.org

    Annars så finns det en hel del gratis instruktion videos som man kan se online av Milos Sarcev(f.d. Bodybuilding proffs från tjeckien). Väldigt bra faktisk.
    milossarcev.com/board/index.php

    Kan ju skaffa mer info om ni vill

    MVH Patrik

  • Locket på

    Jättebra tips om de olika kreatinsorterna och Tribulus Patrik.

    Det där om Tribulus hade jag aldrig hört talas om, helt klart värt att testa eftersom jag börjar komma upp i åldern (33 år).

    Man bugar och bockar.

  • gaz

    det kreatin som jag tar är "twinlabs prestationshöjare"
    Creatine fuel pulver, har ingen egentlig aning om det är bra eller inte, men kände igen twinlab så tänkte att det borde vara bra saker??
    efter ett pass, ska man känna att man har träningsverk då om man har gjort rätt? för för min del så känns det knappt något efter att jag har tränat. förutom dom första timmarna dirket efter

  • patrikiden

    På tribulus så kanske man inte märker så mycket i ökad muskelmassa, men sexlusten borde man märka och sperma mängden kan öka lite. Dessutom välbefinnandet.

    Beror ju på lite hur man är innan(dåliga naturliga nivåer) om man skall få bra effekt. Tribulus funkar också på tjejer.

    MVH Patrik

  • patrikiden

    Kom också ihåg att kosttillskott kanske inte fungerar på alla människor. Dessutom just när det har med tribulus, så finns det märken som är lite svagare än andra.
    Trib-70 ifrån Faring fungerar bra i alla fall. Skall finnas något amerikanskt märke som är ännu bättre säger dom som vet.

    MVH Putte

  • Locket på

    Trib-70 it is then. =)

    Nu blev jag mycket nyfiken på dessa, ska beställa hem en förpackning.

  • pandakungen

    Jag använder av star nutrition´s kreatin (momohydrat) och gainer fuel.. Tycker det funkar bra, har bara testat twinlabs kreatin innan..

    Gainern innerhåller:
    Per portion
    Kalorier: 348 kcal
    Fett: 1,8 gr
    Kolhydrater: 60 gr
    Protein: 22 gr

    Jag försöker trycka i mig så mycket protein som möjligt, kanske 120-150 gram om dagen. Jag är en sån person som har väldigt svårt att gå upp i vikt, men sen jag kört seriöst med gainer och kreatin har jag gått upp 7 kg på 10 veckor.. 72 till 79 kg.. Målet är väl en 85 kg (hård)

    Tack för tipsen på magträning..

    Tobbe

  • gaz

    räcker det med en träningsdag per muskelgrupp i veckan för att det ska bli bra? tänkte att om jag byter ut fredagen o kör ben så blir det en grupp / vecka eller bättre att träna en grupp 2 ggr / vecka?

  • patrikiden

    Jo det räcker. Beror väl på lite hur vältränad du är. Men det fungerar också och ha 2 dagar split, fast då med mindre övningar.

    Är man relativt ny inom viktträning så växer man av nästan all typ av träning. Ju mer erfaren man blir destå mer variation behöver man för att inte hamna på en platå.

    MVH Patrik

Svar på tråden gå på gym