• Bodi

    Klä om soffan, prisuppgift?

    Någon som vet vad det skulle kosta att klä om en 3-sits soffa hos en tapetserare.
    Ej stoppa om den endast tyg?


    Vad vore jag om inte Stella fanns.
  • Svar på tråden Klä om soffan, prisuppgift?
  • Tjej 83

    vad är det för soffa? kan du itne bara byta tyg på den? allså köpa ny, färdig sydd.

  • Bodi

    Det är en äldre ikea soffa. Det finns inte nåt sånt som jag vet om.


    Vad vore jag om inte Stella fanns.
  • Seantria

    Ringde faktiskt en tapetserare idag för att fråga hur mycket det skulle kosta att göra om vår soffa, iofs var det frågan om skinn.. Jag höll på att svimma kan jag ju säga.. En trea har vi och den skulle gå på ca 25000!!! Visst att det är ett hantverk, men jag tyckte det var hutlöst dyrt!!

  • PS84

    Överlag kan man nog räkna med att det är billigare att köpa ny soffa.. min mormor sysslar med möbeltapetsering och det är ett j-a jobb.. spec soffor som har så mkt sömmar...

  • Bodi

    Jag har varit inne på den sidan, men min ikea soffa är en 90-talare. Den är den gamla Ekeskog typ. Lika stor fast 3 kuddar i ryggen och själva bakdelen är utsvängd i kanterna.
    Priset var 8000:- nånting. Jag hittar ej soffan på den sidan

    Känns jätte trist att kasta för jag älskar den, men tyget är för sorgligt och jag kan inte ge mg på det själv.


    Vad vore jag om inte Stella fanns.
  • smill

    jag tror priset varierar om det är/ska vara avtagbart eller ej osv. Men kostar nog som runt ca 20.000. Givetvis beroende på vad för tyg du väljer. Möbeltyger kostar från ca 450:-/m o uppåt.

  • Eofrysina

    Jag klär om möbler och inte sjutton ska det kosta 20-25000 kr för en soffa. Inte hos normala tapetsörer. Kanske i innerstan i Stockholm då kanske

    Däremot skulle jag aldrig lägga ner pengar på att klä om en IKEA soffa. De är ju rena rama spånskivemöbler inuti och ingen kvalitet. Tapetserarjobbet kommer ha längre livslängd än soffan.

    Möbeltyg behöver inte kosta så mycket heller. Många tapetsörer går med på att man kommer med eget tyg och då kan man fynda på annat håll. OBS köp helst inte andrasortering och köp inte tyg på under 20000 Martindale. (mått på tygets tålighet)

  • Soulfly

    Tror nästan de e billigare o köpa en ny soffa!


    Längtar efter liten ♥
  • Eofrysina

    Jag hade tippat på max 8000kr för jobbet. Åtminstone i de här krokarna av landet. till det tillkommer tygkostnaden iofs.

    vill du verkligen tapetsera om den så ring runt till olika tepetsörer och fråga. det är inte ett avancerat jobb, så även en som inte är jätteduktig klarar av det. Alltså inte så jättestort chanstagande.

  • Leonie

    Precis som JennieA vill jag också rekommendera www.bemz.se

    De har specialiserat sig på just äldre IKEA-soffor och priserna är bra!

  • Leonie
    Bodi skrev 2007-03-07 14:51:42 följande:
    Jag har varit inne på den sidan, men min ikea soffa är en 90-talare. Den är den gamla Ekeskog typ. Lika stor fast 3 kuddar i ryggen och själva bakdelen är utsvängd i kanterna.Priset var 8000:- nånting. Jag hittar ej soffan på den sidanKänns jätte trist att kasta för jag älskar den, men tyget är för sorgligt och jag kan inte ge mg på det själv. Vad vore jag om inte Stella fanns.
    Sorry, missade detta!
  • Eofrysina

    hmmm minimum 3500kr kanske till 8000

    Jag kollade just på min IKEA hörnsoffa... jag är iofs inte proffs, fast absolut inte heller glad amatör i ämnet ... jag skulle nog klä om min hörnsoffa på ca 12 timmar. Det är om jag struntar i alla dragkedjor.

Svar på tråden Klä om soffan, prisuppgift?