• AnnaK

    Kassler

    Kassler Afrikana
    ca 500 g kassler utan ben
    2 1/2 dl matlagningsgrädde
    1 tsk curry
    saft av 1 apelsin
    2 msk mango chutney
    2 msk riven kokos
    2 bananer

    Paprikaris
    1 gul lök
    2 paprikor (gul och röd)
    1 msk olja
    2 dl långkornigt ris
    4 dl vatten
    1 tsk salt

    4 port
    Ugn 200°

    Skiva kasslern tunt. Lägg skivorna lite omlott i en lätt smord ugnssäker form.
    Rör samman grädde, curry, apelsinsaft, mango chutney och kokos till en sås.
    Fördela den över köttet. Ställ in i ugn ca 20 minuter.
    Skala bananerna och skär i skivor. Lägg dem ovanpå rätten och låt dem vara med de sista 5 minuterna av tillagningen.
    Skala och hacka löken till paprikariset.
    Skölj, kärna ur och hacka paprikorna. Fräs det gröna i oljan i en gryta några minuter.
    Tillsätt ris, vatten och salt. Rör om. Koka under lock på medelvärme 18-20 minuter.
    Servera kasslern paprikariset och i små skålar med bitar av apelsin, melon, ananas och mango chutney.

  • AnnaK

    Kassler i dragonsås
    4 pers

    500 g & kassler
    2 gula lökar
    1 dl cider eller vatten
    3 dl vispgrädde
    ½ köttbuljongtärning
    1 msk tomatpuré
    ½ tsk paprikapulver
    1 tsk dragon
    salt och peppar

    Lägg kasslern med den feta sidan upp i ugnen, 175°, i 45 minuter. Hacka löken och stek i cirka 10 minuter. Blanda i resten av ingredienserna i pannan, låt puttra i 10 minuter. Häll såsen över kasslern och servera med potatis eller ris.

  • AnnaK

    Kassler med champinjonstuvning och broccoli
    4 port
    Ugn: 250°

    ca 400 g benfri kassler
    1 paket djupfryst broccoli, ca 250g
    2 dl grädde
    1 burk stuvade champinjoner, ca 200 g
    1 dl riven lagrad ost, t ex Svecia

    Skär kasslern i skivor. Låt broccolin tina något. Lägg kassler och broccoli i en smord ugnssäker form. Vispa grädden. Blanda den med champinjonstuvningen. Bred den över kassler och broccoli. Strö över riven ost.
    Gratinera rätten i ugnen 15-20 min.
    Servera med kokt potatis.

  • AnnaK

    Kassler provencal
    4 pers
    Ugn 225°

    1 kg färsk potatis
    2 msk smör
    75 gram mjukt smör
    2 krossade vitlöksklyftor
    4 msk hackad persilja
    ½ msk torkad mejram
    1 tsk rivet citronskal
    500 gram benfri kassler
    4-5 tomater, salt

    Borsta potatisen. Skär den i skivor och lägg i en ugnssäker, smord form.
    Lägg smöret i klickar överst och salta. Baka i ugnen tills potatisen nätt och jämt är mjuk.
    Rör samman smör, vitlök, kryddgrönt och rivet citronskal.
    Skär kött och tomater i 1 cm tjocka skivor, tag fatet ur ugnen. Lägg kött och tomatskivor på potatisen. Fördela smöret över och gratinera tills rätten fått vacker färg och är varm.

  • AnnaK

    Kassler på potatisbädd med örtsmör
    4 pers
    Ugn: 225°

    600 g benfri kassler
    750 g potatis
    salt och peppar
    2 msk smält smör

    Örtsmör:
    75 g smör
    2 krossade vitlöksklyftor
    2 msk hackad persilja
    1 tsk torkad dragon
    2 tsk pressad citronsaft

    Skala potatisen och skär den i tunna skivor. Lägg skivorna i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar och droppa över smält smör. Stek potatisen i ugnen i 30 minuter.
    Skär kasslern i cm tjocka skivor. Lägg skivorna i en rad på potatisen och sätt in formen i ugnen i ytterligare 15 minuter.
    Rör smöret mjukt. Tillsätt vitlök, persilja och dragon. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
    Tag ut formen och klicka smöret i en sträng över köttskivorna. Sätt in i ugnen ett par minuter och låt smöret börja smälta.
    Servera genast med en blandad grönsallad.

  • AnnaK

    Kasslergryta
    Fräses i stekpanna:

    400 g kassler strimlad
    2 tsk curry
    1 pressad vitlöksklyfta
    1 strimlad purjolök
    1 röd paprika

    Blanda i :

    2 dl grädde
    1 burk creme fraiché
    salt och peppar

    Får puttra i en gryta cirka 10-15 minuter.
    Servera med ris och sallad.

  • AnnaK

    Pepparrotsgratinerad kassler
    4 port
    Uge 225°

    500 g kassler
    600 g palsternacka
    2 1/2 dl ostsås (egen eller färdig från kyldisken)
    2 dl riven ädelost
    2 msk riven pepparrot
    1/2 dl hackad persilja

    Starta ugnen.
    Skala och skiva palsternackan. Koka den i lättsaltat vatten ca 5 min. Låt den rinna av. Lägg den på ett smort, ugnssäkert fat.
    Skär kasslern i skivor och lägg ovanpå.
    Blanda sås, ädelost, pepparrot och persilja. Häll såsen över kasslern.
    Gratinera i mitten av ugnen 15-20 min.

Svar på tråden Kassler