Kassler
Kassler Afrikana
ca 500 g kassler utan ben
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk curry
saft av 1 apelsin
2 msk mango chutney
2 msk riven kokos
2 bananer
Paprikaris
1 gul lök
2 paprikor (gul och röd)
1 msk olja
2 dl långkornigt ris
4 dl vatten
1 tsk salt
4 port
Ugn 200°
Skiva kasslern tunt. Lägg skivorna lite omlott i en lätt smord ugnssäker form.
Rör samman grädde, curry, apelsinsaft, mango chutney och kokos till en sås.
Fördela den över köttet. Ställ in i ugn ca 20 minuter.
Skala bananerna och skär i skivor. Lägg dem ovanpå rätten och låt dem vara med de sista 5 minuterna av tillagningen.
Skala och hacka löken till paprikariset.
Skölj, kärna ur och hacka paprikorna. Fräs det gröna i oljan i en gryta några minuter.
Tillsätt ris, vatten och salt. Rör om. Koka under lock på medelvärme 18-20 minuter.
Servera kasslern paprikariset och i små skålar med bitar av apelsin, melon, ananas och mango chutney.