Mjukglass
är det enkelt att göra egen?
är det enkelt att göra egen?
ingen som vet?
Mjukglass
(1 Portioner)
Ingredienser
225 g Lösfrysta bär
2 1/2 msk Florsocker
1 Ägg
1 dl Vispgrädde
Lägg ned allt utom grädden i en matberedare. Kör med stålkniven tills
allt blir smuligt. Häll i vispgrädden. Kör några sekunder.
Det går nog med en mixer också.
Har du en mjukglassapparat så kostar inte den färdiga mixen särskilt många kronor.
tackar.. nej har tyvärr ingen sån
Mjukglass
3 dl vaniljglass
2 dl vispgrädde
Mjukglass till servering:
Vispa grädden. Blanda med glassen och vispa ihop till mjukglass.
Mjukglass med matberedare
4 portioner
3-5 min
Ingredienser
Hallonglass:
½ liter hallon, frysta (ca 250 g)
3 msk florsocker
1 dl vispgrädde eller mellangrädde
Ananasglass:
1 burk ananas, skivad (ca 500 g)
2-3 msk florsocker
1 dl vispgrädde eller mellangrädde
= Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ
Tillagning
Med matberedare går det snabbt att göra mjukglass med frysta bär eller fruktbitar.
Hallonglass: Lägg otinade hallon och florsocker i blandarskålen. Häll grädden genom matarröret medan maskinen finfördelar och blandar till en slät massa. Servera genast, t ex i portionsglas.
Ananasglass: Dela ananasringarna i bitar. Täck t ex en bricka med smörgåspapper eller folie. Bred ut ananasen i ett lager. Frys tills den hårdnat, ca 30 min. Lägg ananasen i blandarskålen och gör glassen på samma sätt som ovan.
Med krossad ananas blir glassen grynig. Däremot går det bra med annan styckfryst frukt, t ex mango, aprikoser, nektariner