• emma brolin

    Mjukglass

    är det enkelt att göra egen?

  • Svar på tråden Mjukglass
  • Klementa

    Mjukglass
    (1 Portioner)

    Ingredienser

    225 g Lösfrysta bär
    2 1/2 msk Florsocker
    1 Ägg
    1 dl Vispgrädde

    Lägg ned allt utom grädden i en matberedare. Kör med stålkniven tills
    allt blir smuligt. Häll i vispgrädden. Kör några sekunder.

    Det går nog med en mixer också.

  • notsofantastic

    Har du en mjukglassapparat så kostar inte den färdiga mixen särskilt många kronor.

  • emma brolin

    tackar.. nej har tyvärr ingen sån

  • AnnaK

    Mjukglass
    3 dl vaniljglass
    2 dl vispgrädde
    Mjukglass till servering:
    Vispa grädden. Blanda med glassen och vispa ihop till mjukglass.

  • AnnaK

    Mjukglass med matberedare
    4 portioner

    3-5 min

    Ingredienser
    Hallonglass:
    ½ liter hallon, frysta (ca 250 g)
    3 msk florsocker
    1 dl vispgrädde eller mellangrädde

    Ananasglass:
    1 burk ananas, skivad (ca 500 g)
    2-3 msk florsocker
    1 dl vispgrädde eller mellangrädde

    = Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ
    Tillagning
    Med matberedare går det snabbt att göra mjukglass med frysta bär eller fruktbitar.

    Hallonglass: Lägg otinade hallon och florsocker i blandarskålen. Häll grädden genom matarröret medan maskinen finfördelar och blandar till en slät massa. Servera genast, t ex i portionsglas.

    Ananasglass: Dela ananasringarna i bitar. Täck t ex en bricka med smörgåspapper eller folie. Bred ut ananasen i ett lager. Frys tills den hårdnat, ca 30 min. Lägg ananasen i blandarskålen och gör glassen på samma sätt som ovan.

    Med krossad ananas blir glassen grynig. Däremot går det bra med annan styckfryst frukt, t ex mango, aprikoser, nektariner

Svar på tråden Mjukglass