Limemarinerade jordgubbar med kardemummakesella
Hej alla receptälskare!
Jag spar ner alla goda recept jag hittar här och tänker baka vartenda ett så fort jag slutar må illa och kräkas! Sparade precis ner två recept på cheesecake (tack tjejer!) och hittade mitt gamla recept på världens goda efterrätt i jordgubbstider. Här kommer det:
Limemarinerade jordgubbar med kardemumma (4 pers)
Ingredienser
1 1/2 dl vatten
saften av 2 limefrukter
1 dl socker
1 liter jordgubbar
250 g kesella kvarg
1 ½ tsk malen kardemumma
4 msk florsocker
det rivna skalet av 1 lime
Gör så här
1) Koka upp vatten, limesaft och socker. Dra av och lägg i limeskalet.
2) Rensa och skiva jordgubbarna. Lägg dem i en skål och häll på marinaden. Låt stå kallt 1-2 timmar före servering.
3) Blanda kesella, kardemumma och florsocker och ställ kallt.
Servera jordgubbarna tillsammans med kardemummakesellan