• Kristin A

    Limemarinerade jordgubbar med kardemummakesella

    Hej alla receptälskare!

    Jag spar ner alla goda recept jag hittar här och tänker baka vartenda ett så fort jag slutar må illa och kräkas! Sparade precis ner två recept på cheesecake (tack tjejer!) och hittade mitt gamla recept på världens goda efterrätt i jordgubbstider. Här kommer det:

    Limemarinerade jordgubbar med kardemumma (4 pers)

    Ingredienser
    1 1/2 dl vatten
    saften av 2 limefrukter
    1 dl socker

    1 liter jordgubbar

    250 g kesella kvarg
    1 ½ tsk malen kardemumma
    4 msk florsocker

    det rivna skalet av 1 lime

    Gör så här
    1) Koka upp vatten, limesaft och socker. Dra av och lägg i limeskalet.
    2) Rensa och skiva jordgubbarna. Lägg dem i en skål och häll på marinaden. Låt stå kallt 1-2 timmar före servering.
    3) Blanda kesella, kardemumma och florsocker och ställ kallt.
    Servera jordgubbarna tillsammans med kardemummakesellan

  • Svar på tråden Limemarinerade jordgubbar med kardemummakesella
  • Sparvel

    Måste man ha kardemumma ì? *ynklig* Jag tycker inte om....

  • flowermoon

    Skicka hit resultatet.. är för lat för o fixa maten själv. (Ringer o beställer hem nåt...)

Svar på tråden Limemarinerade jordgubbar med kardemummakesella