• Izamoon

    Kakor eller annat gott utan ägg

    Finns det nån som har nått gott recept på nått man kan baka utan ägg.

  • Svar på tråden Kakor eller annat gott utan ägg
  • Laire

    Morotskaka:


    Äggfri morotskaka

    Kakan
    4 dl socker
    4 msk potatismjöl
    2 dl olja
    4 dl mjöl
    6 dl rårivna morötter
    2 tsk vanillinsocker
    2 tsk bikarbonat
    2 tsk bakpulver
    1 tsk kanel
    Lite ströbröd


    Glasyr
    60 g smör
    100 g Philadelfiaost
    3 dl florsocker


    1.      Blanda potatismjöl, socker och morötter.

    2.      Tillsätt alla andra torra ingredienser och rör om.

    3.      Häll i oljan och rör om (tillsätt ev lite mjölk om smeten blir för torr).

    4.      Häll i en smörad och bröad form och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 20 minuter.

    5.      Låt svalna tills den är kall. 

    6.      Blanda samman glasyringredienserna och bred över kakan. 

    Smakar bäst om den får vila i kylskåp en stund innan servering.
    Vem kan säga till någon annan hur lyckan ser ut?
  • RonjaRovardotter

    Japp japp. Jag har ett recept på supergoda kakor.

    Bregott kakor:

    1 paket 300 gram Grön Bregott
    1 ½ dl socker
    3 dl vetemjöl
    2 ½ dl maizenamjöl (redning eller den andra, det spelar ingen roll)
    1 tsk bakpulver

    Blanda socker och smör till en jämn smet. Blanda ner de andra ingridienser allt eftersom. Klicka i små kakformar.
    Grädda i 150 grader, i 25-30 min.
    Ät och njut.

  • Calla5

    Finns det inte något knep att man kan byta ut äggen mot sojamjöl eller något sådant också. Tror att det stod något om det på den påsen. Fast nu har jag ingen så jag kan inte kolla.

  • Lilldetta

    Det finns en jättebra sida som du kan gå in på för att hitta bakverk, mat mm anpassad för olika typer av allergier. Finns mycket med goda kakor där. Det är www.allergimat.com

    Du kan bocka för det du inte vill ska finnas i rec. su söker. Ex ägg, soja

  • Tårtsmulan77

    Mjuk kokoskaka

    3 dl socker
    1½ dl kokos
    4½ dl vetemjöl
    2 tsk bakpulver
    2 tsk vaniljsocker
    200 g smör
    2 dl vatten

    1.Blanda de torra ingredienserna i en skål.
    2. Smält fettet och häll i vattnet. Häll den ljumma vätskan i skålen.
    3. Blanda till en slät smet och häll den i en smord och bröad (jag använder kokos) form, ca 1½ liter.
    4. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 60 minuter. Pröva med en sticka. Låt kakan stå några minuter innan den stjälps upp.

Svar på tråden Kakor eller annat gott utan ägg