Baka egna chokladtoppar?
Hur gör man det själv? Kan man göra det själv?
Menar sådana med vitt skum inuti
Hur gör man det själv? Kan man göra det själv?
Menar sådana med vitt skum inuti
3-4 äggvitor
1 dl strösocker
4 blad gelatin (eller gelatinpulver)
100 g choklad
25 g kokosfett
rån eller Mariekex till bottnarna
Lägg gelatinbladen i blöt i en stor skål med kallt vatten, eller följ
anvisningarna på paketen till gelatinpulvret.
Skär rånen i bitar eller rundlar, till exempel efter ett glas. Det går också bra att ha kex som bottnar.
Vispa äggvitorna till styvt skum.
Tillsätt sockret och fortsätt vispa minst 10-15 minuter till. Smeten ska bli riktig "seg".
Krama vattnet ur gelatinbladen, lägg bladen i en kastrull och smält dem på svag värme.
Häll över de vispade äggvitorna i det smälta gelatinet. (Med gelatinpulver brukar man göra tvärtom dvs hälla gelatinet i äggvitevispet. Läs på burken!)
Vispa tills massan är tjock och luftig.
Lägg lagom mycket smet på varje botten och låt "bollarna" stå svalt 3-4 timmar.
Nu är det dags för chokladöverdraget.
Bryt chokladen i små bitar och lägg dem en glasskål som tål värme.
Sätt skålen i en gryta med lite vatten. Värm upp långsamt och rör med en sked tills chokladen har smält.
Blanda i kokosfettet när chokladen har smält.
Doppa hastigt bollarna i chokladen eller använd pensel.
Låt överdraget stelna minst en timme
1 ½ msk gelatinpulver
4 dl socker
1 äggvita
4 dl cocosflingor
1 ½ msak kakao
¤ Blanda gelatinpulver med 1 ½ dl vatten i en kastrull - låt svälla i 5 min.
¤ Smält gelatinet på svag värme och låt svalna.
¤ Blanda socker, gelatin och äggvita med 1 ½ dl kallt vatten i en bunke.
¤ Vispa med elvisp i ca 10 min.
¤ Blanda cocos + kakao, häll hälften i en form.
¤ Häll över massan, häll resten av cocosblandningen över.
¤ Låt stelna i frysen - skär i rutor!
AnnaK
du är guld vet du hur länge jag väntat på detta recept???
Gjorde såna som liten och inte hittat receptet
TACK