Fläskpannkaka med bacon?
Hej!
Har hört att man kan ha bacon istället för vanligt fläsk i fläskpannkaka. Hur gör ni? O vad har ni till? Nån som har nåt kanonrecept?
Tänkte göra ikväll så hör gärna av er snabbt
/Catta
Hej!
Har hört att man kan ha bacon istället för vanligt fläsk i fläskpannkaka. Hur gör ni? O vad har ni till? Nån som har nåt kanonrecept?
Tänkte göra ikväll så hör gärna av er snabbt
/Catta
Jag gör en vanlig pannkakssmet och lägger i stekt bacon. Brukar ha lingonsylt och rivna morötter till.
Fläskpannkaka
3 ägg
8 dl mjölk
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1-2 pkt bacon
Ugn 225 grader
Tid ca 30 minuter
Vi brukar ha lingonsylt till. Och rivna morötter eller vitkålsallad.
En vanlig pannkakssmet? Inte ugnspannkakesmet? Hur stelnar den i ugnen?
Jag steker inte baconet innan utan "petar" ner det i smetet (i pannan)sedan in i ugnen.
Hur gör ni andra? Steker ni baconet först?
Jag steker inte heller baconet först...
Smörjer en plåt, har i smeten sedan "strör" jag baconet över.
Kollade i kokboken och det är vanlig smet. Brukar få täcka den det sista och smörja formen VÄLDIGT noga men den blir jättemumsig.
Blir baconet sådär knaprigt då som när man steker i pannan?
Vill du ha knaprigt bacon så ska du nog steka det först....
Jag brukar ibland ha bacon i min ugnspannkaka, men godast blir det med fläsk tycker jag. Jag brukar steka bacon eller fläsk i ugnen några min, bacon behöver inte vara så många min i ugnen och sedan häller jag på smeten och ställer in långpannan i ugnen igen.
Mitt recept till 4 port:
2 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
200-300 g rimmat fläsk (eller 2 förpackningar färdigtärnad bacon)
matfett till långpannan
225 grader 20-25 min.
nää, bacon blir knaprigt när man steker.. inte när man lägger det i smeten direkt
ok.. Ska ta o prova ikväll.
Tack för alla tips!
Förutom bacon som jag först låter bli knaprig i ugnen, tillsätter jag ca 3 dl riven ost. Blir jättegott!!
1-2 paket bacon
4 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
8 dl mjölk
3 dl ost
250 grader i ugn ca 30-40 min
M C Catta
Hur blev din pannkaka?
Den blev jättegod!
Tog pappas o svärmors recept:
4dl vetemjöl (pappa har hälften fullkorn/hälften vanligt, men jag hade inget fullkorn)
3 ägg
0,5 tsk salt
8dl mjölk
Stekte baconet i bitar i en vanlig stekpanna, smorde långpannan, la i baconet och hällde sen på smeten. 225 grader, ca 35 min.
Blev smaskens!!!
Jag brukar ha bacontärningar & purjolök som jag steker lite först på stekjärnet sen lägger jag över det i en form och slår på smeten.