Inlägg från: anezka |Visa alla inlägg
  • anezka

    Blodpalt.

    Blodpalt5 dl nötblod
    2½ dl vatten
    4 dl grovt rågmjöl
    1 msk salt
    1½ tsk vitpeppar
    ca 10 dl vetemjöl


    Koka upp 5 liter vatten + 3 msk salt tillls det kokar rejält
    Blanda alla ingredienser väl
    Forma paltar med mjölad hand
    Lägg ner några i taget i det kokande vattnet
    Koka ca 15 minuter
    Äts med smör och/eller lingonsylt
    smaklig måltid Detta recept gjorde min farmor och hon är från gällivare
  • anezka
    nicke nyfiken76 skrev 2007-03-26 12:50:44 följande:
    Jag måste nog prova att göra blodpalt idag. Hmm. Kanske jag ska köpa en falukorv att steka istället om det riktigt går åt h-vete.
    du steker väll fläsk bredvid ? i så fall behöver du bara makaroner fall att du misslyckas
  • anezka
    nicke nyfiken76 skrev 2007-03-26 13:07:07 följande:
    anezkaDet har du ju alldeles rätt i. Tänkte inte så långt. Makaroner och stekt fläsk är ju inte heller så dumt. Nu blev jag ju sugen på det också.
    aj fasen det blir till att det blir beslutsångest
    glöm inte skirat smör om du väljer blodpalt samt lingonsylt hmm synd att gubben min är vegeterian annas hadde det blivit blodpalt här oxå vart riktigt sugen men nu plir det pitepalt med potatis i och rimat flösk i stället
Svar på tråden Blodpalt.