• Lällas

    V.V.S.-tråden - Våga Vägra Skov! För dem med Ulcerös Colit, Crohns Tråd nummer 7

    V.V.S.-tråden - Våga Vägra Skov! För dem med Ulcerös Colit, Crohns Tråd nummer 7!!!!

    Här kan man fråga om besvär o sjukdomar o läbbiga undersökningar som har med mag o tarmsystemet att göra, den samlade erfarenheten är stor.
    Välkommen!

    Här följer en lista på oss som brukar hänga i V.V.S trådarna. Saknas ditt namn skicka mig ett mail.

    CROHNS
    grådis
    LillTrulsa
    kahlua
    Dalkulla
    Tölander
    Calylite
    Itmorsan
    MaryJo

    ULCERÖS COLIT
    Nallatalla (opererat bort tjocktarm och har tillfällig stomi)
    mumlin (följdsjukd: primär skleroserande cholangit)
    Kusin Knase
    Linnann
    LoneStarState
    wonderwoman
    Tessi81
    MrsDream
    68:an (Följdsjukdom Ledproblem)
    AnnaKennyLea
    Mallansprallan
    Sandervig
    Storken78
    nea00
    willow82
    havsbris
    Prommis
    Lällas (opererat bort tjocktarm och har tillfällig stomi)
    vinterland
    Twentyfourhours
    Dist
    Nebulosa
    Blåbärspappa
    2äggmamma

    IBS
    Nebulosa
    68:an

    Väntar på diagnos?
    Hia
    Solrosen67
    Kexet79

    IBS samt gallsaltsmalabsobtion:
    mysis nr1

    ANHÖRIGA
    gmt för Lucas med Ulcerös Kolit
    Molle72 för Rebecca med Ulcerös Kolit
    Slj för Lucas med Ulcerös Kolit

    Länk till förra tråden: www.familjeliv.se/Forum-5-95/m15622597.html

    Länk till gamla trådar: www.familjeliv.se/Forum-5-95/m12884634.html
    www.familjeliv.se/Forum-5-95/m10404966.html

    Länkar till lite annat tarmrelaterat:
    www.familjeliv.se/Forum-5-95/m7649472.html
    crohns.se/
    www.sjukvardsradgivningen.se/artikel.asp
    netdoktor.passagen.se/default.ns
    www.magotarm.se/attleva.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-05-01 23:20:52:
    Fru U, Crohn (med hud,muskel och ledvärk) och stomi

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-05-10 21:09:58:
    UC:
    JajjaB

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-05-14 18:12:47:
    UC: Lilla Mimsan

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-05-17 16:24:04:
    Crohns:
    Nio

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-05-21 22:50:59:
    IBS:
    Vem är jag

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-05-21 22:51:58:
    Anhörig:
    Malvas Mam, mamma till Linnea som väntar på diagnos.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-05-22 22:51:52:
    Crohns:
    Skytten64

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-06-15 13:28:02:
    MaddeK: Crohns (och stomi opererad)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-06-21 13:57:10:
    UC: MissDisa

  • Svar på tråden V.V.S.-tråden - Våga Vägra Skov! För dem med Ulcerös Colit, Crohns Tråd nummer 7
  • Lällas

    Tjo hooo..
    Vad kul att få vara först i nya tråden.. he he he.. Kramisar

  • Lällas

    Hej alla
    idag har vi än6tligen fått vår nya teve. Måste säga att 42tum känns väääldigt stort. Min sambo sitter och svär över att han inte kan koppla in stereoljudet.. och han vägrara förståss ringa supporten och fråga, det här ska han klara själv.. he he.. jag förstår mig inte på karlar, att dom äe typ för stolta för att be om hjälp.. he he...

    Kra och kul att ni hittat hit..

  • Lällas

    Hej mina govänner.

    Slj och gmt: Jag skickar lite styrkekramar till er och ber att Lucas ska få bli friska. Ett barn ska inte behöva gå igenom detta tycker jag. Känner med er. Kramar i massor.

    Molle: Ge Rebecca en stor kram från oss och hälsa att vi tänker på henne och önskar att även hon ska få bli frisk snart. Inte rättvist att ni fick flytta runt så på sjukhuset men skönt att hon verkar bli bättre igen. Kramar till er.

    Lone Star State: Åh, vad jag tycker stackars dig. Jag själv fick ju magsjuka innan jag åkte till Thailand och det innebar 5 dagar på sjukhus för mig. Jag fick dropp och sen fick jag druvsocker för att få upp energi nivån så att jag orkade försöka äta lite försiktigt. Avslagen cola var också superbra. Hoppas att du blir frisk snart.

    68:an, Guuu va skönt med 2 veckors semester. Det förtjänar du verkligen. Jag ska hålla tummarna för att du ska få vara så frisk som möjligt så att du kan njuta av din ledighet och kan tillbringa mycket tid på scotern. Njut!!!

    Nalla: Bra jobbat med matteprovet. Vad duktig du är! Jag skulle nog inte ha orken att plugga igen så jag tycker du kämpar på bra med allt. Du, opererade du dig före eller efter du födde din son?

    Grådis och mumlin: Låter så härligt när ni berättar om när ni planterar och sår. Jag bodde tidigare i en vindsvåning med egen altan och höll på så en massa tomater och hallon och jordgubbar mm.. Saknar det jättemycket nu när vi bor i Stockholms innerstad utan balkong.. Bu huuu... Det får jag ta upp igen när vi flyttar till Gotland sen..

    Tessi: Kul att du också hittat hit. Hur har du det nu? Hur mår du och hur sköter sig magen? Kram

    Själv var jag till Kirurgen idag och ska få Pentasa supper mot inflammationen i ändtarmen. Jag lyssnade på dig Nalla och sen berättade jag om vad jag läst på Aftonbladet. Men kirurgen sa att han ville skjuta upp nedläggningen av tarmen tills i Augusti istället för Juni pga inflammationen i tarmen och att det var viktigt att vänta tills allt var läkt och såg bra ut eftersom vi (jag och sambon) vill sätta igång med bebisverkstan till hösten.
    Pust och stön. Jag vet att han menar väl men jag och kompisarna ska till Italien den 3 sep för att fira (???) att vi fyller 30 iår. Hoppas jag kan åka med då. Ocvh i Juni ska jag och Jonas till Barcelona. Jag tycker inte att det är nåt speciellt jobbigt med stomin men hade helst velat sluppit ha den under sommar månaderna. Sen ska jag börja jobba igen nästa vecka på 25% och sen jobba 50% i två veckor och sen 75% i 5 veckor för att sedan kunna jobba heltid.
    Fick höra att en kollega till mig sagt upp sig med omedelbar verkan i Fredags, varför vet jag inte, men det gör att vi kommer få göra hennes jobb också.. Pust.. så jag ska vara noga med att bara jobba mina timmar och att inte stressa ihjäl mig. Då tar det längre tid för tarmen att läka.
    Sen fick jag lite bandage och så mot mitt hål i magen, där ärret spruckit upp lite.

    Tänker på er och bryr mig väldigt mycket om er alla. Kramar

  • Lällas

    Mallansprallan: Hur är det med dig nu?

    En fråga till er som har stomi: Kan ni dricka någon alkohol? Någom typ ni föredrar? Vi ska ju undvika kolsyrade drycker.. Jag tänkte prova nån mjölkdrink eller vin när jag ska på 30 års kalas i slutet av April men vill kolla med er först.

    Kram kram

  • Lällas

    Hej mina vänner.

    Prommis, hoppas du blir bättre snart. Håller tummarna för dig.

    Lonestar: hur känner du dig? Bättre hoppas jag.

    Nalla: Jag fick mina pentasa suppar idag och dom gick ju jättelätt att använda. Mycket bättre än Pred-clysma och Asacolen. Men doktorn hade skrivit att jag ska ta 2 om dagen? Har du gjort det? Min doktor överdoserar gärna.. Blir lite orolig. Men till hösten, då är det vi som får opereras.. Fast du har ju valt det.. Kram

    Vinterland:Åh, förstår precis det där med att längta efter bebis. hoppas att vi får gratulera er snart till plussandet.. Du, jag kan gärna skicka dig några sensura om du vill prova.. Dom är dom bästa som jag provat iaf. När åker du på Fredag? kanske hinner du få dem innan dess om jag skickar dem med a post imorgon? Vad härligt att resa, önskar er en riktigt härlig resa. Kram

    Ger alla i denna tråd en kram, ni är underbara.

  • Lällas

    Dalkulla: The way to go girl! Stå på dig. Jag frågade min läkare igår och han sa att det var bättre med planerat kejsarsnitt än att föda vaginalt, bla på grund av att vi tarmsjuka inte kan hålla sig om vi spricker i ändan och det är det sista vi behöver. Så stå på dig vännen. Vi alla här står bakom dig och ditt beslut. Snälla uppdatera oss så snart du varit där.

    Kram till dig vännen.

  • Lällas

    Nalla: Japp, håller med. Livet blev så mycket bättre sen operationen så det känns ju lite skrämmande ändå att ta bort stomin. Men jag känner också att jag måste prova, oddsen är ändå bra. Man tycker ju att nu är det vår tid att få lite tur också.. efter allt elände. Kramisar i massor. / Anna

  • Lällas

    68:an,tack för tipset! Ska verkligen prova. Skriv också gärna igen om du kommer på vad juicen heter..

    Molle: Det skär i mitt hjärta när jag får höra om Rebeccas alla sjukhus besök. Åsså blir jag själv lite nervös inför nästa läkarbesök och hoppas innerligt att hon kommer med positiva besked också.. Styrkekramar till er...

  • Lällas

    Lone star state: Men vännen, vad jag tycker stackars dig. Jag har alldeles färskt i minnet hur det är att vara magsjuk och förlora all aptit. Jag har fortfarande (efter 3 vekor) svårt att bli sugen på mat eller har någon vidare aptit. Äter mer för att jag måste. Men det värsta är att jag äter lite för sällan. Max 3 mål om dagen eftersom jag inte orkar äta mellanmål etc. Prova också avslagen cola.. Du vill inte hamna på sjukhus för då får du sond genom näsan och det vill du nog inte. Det var värre än att operera sig. Jag grät oavbrutet hela dagarna. Det var sååå himla vidrigt att jag önskar inte det till mina värsta fienden ens. Så nu petar jag i mig ändå.. jag vill aldrig mer ha sond.
    Så försök att peta i dig lite mat. Gör soppa eller nåt. Åh, tycker så stackars dig, också ögonen igen. När ska ditt elände få ett slut? Håller tummarna för dig. Kram

    Lilltrulsa: Kul att du hittat hit.. Får hoppas att du mår prima prinsessan nu och att det är därför som du har fullt upp och inte för att du är dålig. Passa på att njuta.. Kram

    Nallatalla: Visst blir man less när man väntar på någon (medicinskt framför allt)? Hoppas att du får dina påsar snart. Min syster ringde mig imorse och att hon hade tänkt på vad jag skulle kunna göra med stomin, för att dölja den när jag typ har klänning (köpte 7 klänningar i Thailand) och då sa hon att hon trodde det kunde funka med att ha typ tunna strumpbyxor som går upp över magen lite och så kan man klippa av de långa benen till typ korta shorts. Superbra idé tycker jag. För det är ju ändå lite elastiskt. Ska köpa stumpbyxor och prova imorgon.. Har du baddräkt på stranden? Jag hade linne i Thailand men ska kika efter någon baddräkt med mönster på så att det blir mindre synligt. Eller bikini fast med en topp som är som ett linne.. Ja, nu babblar jag på.. kram och lycka till med pluggandet.

    Mumlin: Åh, lovar att jag förstår hur det känns att vara så trött. Är fortarande jetlaged sen Thailand. Nu när klockan är är 21 här så är den 03 på morgonen i Thailand. Jag får hålla mig från att inte somna i soffan eller hoppa isäng vid 7 på kvällarna.

    Sen har jag huvudvärk varje dag i typ 1 veckas tid och får ta 2-3 alvedon per dag. Det liknar migrän lite. Fick lägga mig med en kudde under huvet och en kudde på huvet för att inte gå sönder av smärta. Vet inte vad det kan vara. Provar att dricka mer vatten etc. om det skulle vara vätskebrist. Ska gå till apoteket i morgon och köpa resorb med svartvinbärs smak. Tycker inte om den med apelsinsmak. blä...Annars klarar jag mig bra. Börjar jobba på Måndag.. känns lite scary..

    Nu ska jag och sambon kolla på film. Kram till er alla.. ni är bäst! / Anna panna

Svar på tråden V.V.S.-tråden - Våga Vägra Skov! För dem med Ulcerös Colit, Crohns Tråd nummer 7