• Willow 82

    V.V.S.-tråden - Våga Vägra Skov! För dem med Ulcerös Colit, Crohns Tråd nummer 7

    Vill bara säga hej o ge er en kram allihopa. Har inte skrivit så mycket nu, men varit inne o läst lite.
    Till alla som mår dåligt hoppas jag verkligen att det blir bättre snart, lider verkligen med er.

    Kram på er!

  • Willow 82

    Hej allihopa!

    Hoppas alla mår bra, har inte läst så mkt. Har varit borta hos min mor i snart 3 veckor o "vilat" upp mig. enda underhållning hon har är tv..hehe. Men har varit för dålig för att bry mig faktiskt. Läkaren ville lägga in mig några dar men gick bra att jag åkte till mor min.

    Hade blodvärde på 79, ska göra en koloskopi (tror jag det hette) på måndag, så vi får väl se vad det visar.

    Dumma sjukdom, har ju inte kunnat jobba nåt så blir inte mkt pengar nästa månad och jag vet inte hur mycket jag klarar o jobba denna månad heller. ska kolla upp det här med alfa kassa.

    Hade sån himla smärta igår när jag var på toa, satt o skrek, grät o vifta med armarna...man vet ju inte var man ska ta vägen. Har tagit Treo comp när det varit som värst..läkaren säger att det inte är bra men jag tycker att det hjälper o just nu känns det som vad som helst är bättre än smärtan. Har också höjt min kortison dos utan att prata med läkaren, kanske inte så bra. Men nu när jag träffar honom ska jag prata med honom o säga att jag måste ha nån annan medicin, dom jag tar hjälper tydligen inte. Har blödit sen augusti o inte haft speciellt många bra dagar, börjar bli rejält trött på detta nu.

    Oj nu blev det långt Hoppas verkligen att alla ni andra mår bättre än mig. Kramis

  • Willow 82

    Tack för erat stöd, så gulliga
    Jag tänkte att jag skulle ge nån medicin en chans innan jag funderar på stomi, ska prata med läkaren om det. Känns som om det måste finnas nån medicin som skulle kunna hjälpa.

    Tycker det här med maten är jätte jobbig, vet inte riktigt vad jag kan o inte kan äta. Ibland går vitt bröd bra ibland inte. Åt pizza nån gång när jag var hos mamma, kändes olika olika gånger. Så himla förvirrande. Det är ju jobbigt när man är med andra, typ min syrra som har 5 barn o dom ska till mcdonalds o jag inte vill eller kan äta där. Känns inte som man kan säga emot...så jag åt där en gång var sisådär med magen då. Men även när man ätit nyttig mat typ grönsaker, fruk, bulgur, osv så kan jag må dåligt. Vill ju bara kunna äta det man känner för. Just nu vågar man knappt äta något.

    Min andra syrra säger att jag ska dricka forever livings aloe vera juice men det är såååå vidrig, lukten av det får mig att vilja spy. och då känner man sig dum att man inte tar sig i kragen o testar ändå...för tänk om det hjälper. Men jag klarar verkligen inte denna lukt o smak.

    Sen det här med stomi, hur är det med maten där? kan man äta allt? påverkar det chansen att kunna få barn? Jag har ju redan en grej som heter PCO-S som förminskar mina chanser att bli med barn. Vill ju gärna ha en liten så småningom.
    Mår man som vanligt med stomi...som man gjorde innan man fick UC? O hur fungerar dom andra 2 grejerna man kan få...bäckenreservoar eller vad det heter o den andra. vad är det för skillnad?

    Så himla trött på den här skiten, att aldrig orka nåt..inte umgås med kompisar, koncentrera mig på en bok eller film en längre period, städa, jobba. Dessutom alltid ha ont och alltid få nattsömnen störd för man måste på toa typ 2-3ggr. Har inte tagit tag i det här med pengar än heller, känns så himla jobbigt bara. Måste till apoteket idag o bara det känns hur jobbigt som helst.

    Nu blev det långt igen kram på er

  • Willow 82

    Fru U

    Jag äter colazid, predisolon och azathioprin och tar ett skumm också...colifoam eller vad det heter. det är dom jag prövat också. kortisonet hjälpte mer förut men verkar ha förlorat sin verkan lite, skulle dock inte klara mig alls utan dom men dom kan man ju inte äta i all evighet.

  • Willow 82

    Tack för medicin tippsen. Ska höra med läkaren på måndag.
    Har varit och köpt buljong och juice utan fruktkött inför morgondagen då det bara är klar vätska som gäller.

    Hoppas verkligen att det blir någon ändring nu.
    Kom o tänka på en grej som hände när jag var hemma hos mamma...jag låg i sängen och var allmänt trött men hade inte ont och det varade i kanske 1-2 timmar...tyckte hela tiden att något kändes konstigt nåt var inte som det skulle. Sen när jag fick tillbaka smärtan var det typ som en lättnad...nu var det ju som det skulle...hel knäppt verkligen. Att man liksom nästan vant sig vid att ha ont och att det är konstigt att inte ha det.

    Vill bara än en gång säga tack för erat stöd så himla gulliga. Kram och ha en trevlig lördag kväll.

  • Willow 82

    Fru U

    Vad hemskt att du blev sjuk redan vid 10-års ålder Hoppas du blir bra och får känna hur det är o vara frisk.

    Hemska lavemang...har sprungit som en tok på toa o hade det inte varit för idominsalvan hade jag aldrig klarat det, för sjuttsingen vad det sved i början. Imorgon gäller det, då får jag reda på hur illa det är. ska bli skönt faktiskt o få ett ordentligt svar.

    Godnatt på er.

  • Willow 82

    Hej!

    Jo jag kollade insidan av mig själv Gick bra, gjorde otroligt ont dock, hade det inte varit för lustgasen hade det aldrig gått. Var verkligen helt borta i huvudet, var en väldigt underlig känsla.

    Det är ungefär 50cm av tarmen som är sjuk. Fick klysma tror jag det hette, som ska lokal behandla. sen fick jag starkare värktabletter som är skonsamma mot tarmen. Han tyckte inte att en operation var nödvändig och sa att det skulle fixas med medicin. Har telefontid den 21:a maj. Nu vill jag ha medicin som hjälper, orkar inte leva så här.

    Blev sjukskriven till 17 juni också. Han sa att jag skulle vila mycket.
    Hoppas nåt händer nu iallafall.

    Nä, måste ut o leta efter katten som varit borta 2 dar nu...o vi bor mitt i stan bland massa trafik...är lite orolig. Får väl sätta upp lappar om vi inte hittar henne snart.

    Hoppas allt är bra med er och era magar.
    Kram

  • Willow 82

    Usch ja det är jobbigt o känna sig förstoppad, gör ju jätte ont dessutom. Har du inget microlax eller liknade? fast det kanske man inte ska ta?
    Hoppas det löser sig.

    Kram

  • Willow 82

    Oj vad ni skriver flitigt, hänger inte med alls
    Jo fick ju asacol som man ska spruta in i baken varje kväll...jätte jobbigt men det verkar hjälpa lite. Springer inte på toa lika ofta, natt besöken har inte varit många.

    Har hittat katten också, visade sig att hon hade suttit o tryckt vid en trappuppgång livrädd och då hade 2 tjejer tagit henne till polisstationen och dom hade sett till att hon hamna på ett katthem. Så hon hade varit där sen i lördags, den dagen hon försvann. Skönt att det finns människor som bryr sig och gör något när dom ser t.ex. rädda katter.

    Ska läsa lite i tråden nu så man håller sig lite uppdaterad
    Hoppas ni och era magar mår bra.
    Kram

  • Willow 82

    Åh vill bara klaga av mig lite men först måste jag säga att det är skönt att se att det inte bara är jag som funskar med kosten och äter en pizza ibland

    Har mått relativt bra idag, har legat o vilat typ fram till fyra på eftermiddagen. Tänkte jag skulle handla och laga mat åt killen som jobbat i 12 timmar, han kom hem kl 18.

    Gick till affären o handlade det jag skulle. Gick sen och hyrde en film, kände att jag mådde illa när jag var där men men...och sen gick jag hem, inte långt eftersom jag bor på stan.
    Mådde så himla illa och dåligt när jag kom hem, kallsvettades och blev tvungen att hulka vid toan, kom inget dock. Sen var det bara sätta sig på toa. Har haft ont i magen sen dess. Blev såklart ingen middag till killen han åkte och köpte mat istället. Han klaga inte såklart underbar som han är fast han måste vara hur trött som helst efter ett 12 timmars pass.
    Är så trött på att inte kunna göra nåt, känner mig så himla hjälplös.

    Måste också berätta om en grej som våran "sambo" (bor med ett annat par, fast inte länge till) sa när jag sa att jag var lite avundsjuk på att killen skulle åka o luffa i asien i 2månader i sommar. Hon fråga varför jag inte kunde följa med, hon vet att jag mår dåligt...hör väl mig på toa ofta också, vet att jag gråter av smärta ibland att jag är trött osv. men hon förstår nog inte ändå utan tror nog bara att jag är lat ibland...Hon frågar.. är det inte bättre att må dåligt i Kina än hemma hos din mamma (där jag ska vara i sommar)? Kan inte förstå hur man kan tro nåt sånt...mår man dåligt vill man inte och klarar inte av att vara på resande fot speciellt inte i 2 månader. Menar herregud blir ju tydligen dödstrött av att handla. Svårt att få vissa människor att förstå hur dåligt man verkligen mår även om man bor med dom tydligen. Men jaja sånt är livet inget illa ment av henne men ändå.

    I sommar ska jag bo hos mamma och förhoppningsvis pendla lite hit till västerås för att jobba lite extra. Blev ju tvungen att tacka nej till sommarjobb pga sjukdomen men jag skulle få jobba extra när jag känner att jag klarar av det iallafall. Ska bara koncentrera mig på att vila o bli frisk, så att man klarar plugget i höst

    Låter super kul med alla era resor och utflykter, hoppas jag kommer orka nåt sånt
    Massor av godnatt kramar

  • Willow 82

    Jaha, visste inte att man blir tröttare av att ha denna sjukdom Låg och tänkte igår på att man borde få nåt "uppåtchack" av nåt slag, blir ju så less på att vara så trött jämt och knappt orka nåt.
    Ja det är väl också lika bra att man vänjer sig vid att folk inte riktigt förstår att man är sjuk, dom får tro vad dom vill.

    Angående ledvärk så har jag ont i korsryggen (tror jag det heter iallafall) ibland, minskar jag på kortisonet känns det betydligt mer. Värsta är ju att jag har reumatism i släkten känns inte så lovande direkt.

    Det är med sex...är det bara jag som helt tappat sexlusten? tänkte om det berodde på några mediciner eller nåt. Jobbigt faktiskt, speciellt för killen min

    Jajja håller tummarna för att magen sköter sig under ert lilla äventyr

    Kram på er

  • Willow 82

    Lällas
    Hemskt med din mammas sambo Canser är verkligen hemsk sjukdom hoppas verkligen att han kan repa sig.

    Vad är Rmt för något? Nåt man kanske ska gå med i?

    Hoppas allt är bra med er, tänker på er allihopa.
    Kram

  • Willow 82

    Usch vad tråkigt Jajja...verkligen jobbigt när man sett fram emot nåt och sen kan man inte vara med, vet hur det känns.
    Tröstkramar

  • Willow 82

    Åh har inte hängt med i tråden så mycket nu, har varit hos min mor ett tag. Här skrivs det väldigt flitigt ser jag

    Tänker dock nappa på spa resan hehe tycker det låter jätte kul.

    Ska hoppa in i duschen nu, ska till banken och sen till sjukhuset o få venofer.

    Kramis

  • Willow 82

    Oj vad det skrivs här, hänger inte med alls!

    Grådis Jo det var bra hos mamma, skönt o va där ett tag.

    Nu är det flytt som gäller som har jätte mycket att göra. Vaknade med världens migrän imorse och blev tvungen att spy. Har mått illa hela dan idag och är lite yr också.

    Jag som hade velat gå ner på stan nu när man fått pengar

    Min fostersyrra fick en liten pojkbebis kl 05 imorse, så himla liten och ursöt.

    Lällas kul att du hittade baddräkter borde själv leta efter nåt badplagg men tycker det är svårt att hitta nåt.

    Kram på er allihopa

  • Willow 82

    Tessi...oj vad hemskt! Bra att du fick en bra läkare till slut hatar när dom inte tar en på allvar, blir så jobbigt.

    Som vanligt hänger jag inte med i tråden hehe

    Måste dock dela med mig av min glädje Ska åka till Venedig den 25-29:e Juli. Jag som trodde jag inte skulle få hitta på något kul i sommar.
    Klysman jag tar hjälper så jag hoppas att det håller i sig och att jag mår bra hela sommaren. Just nu har jag ont i halsen...alltid är det nåt man ska må dåligt av.

    Appråpå resa är det nån som vet hur det är med mediciner på flyg? Tänkte på klysman, det är ju vätska och det ska man ju inte få med sig men tänk om dom skulle tappa bort bagaget då står jag där utan, därför hade det varit bra om man fick ta med sig i handbagaget istället. Hur är det med piller får man ta med sig sånt? måste man ha nån lapp från nån läkare så att dom inte tror att det är knark eller nåt?

    Igår när jag hade migrän så blev jag tvungen att ta treo comp fast det inte är bra för tarmen, inget annat hjälpte ju. Är det verkligen så dåligt? Gick nämligen inte på toa en enda gång igår, kändes lite skumt.

    Kram på er

  • Willow 82

    Fru U.. aj aj läste just din berättelse också. Hemskt!! Att dom inte kan ta en på allvar på engång, blir så ledsen.

    Massor av kramar

  • Willow 82

    Lone star state..usch ser inte braut, hoppas du blir bättre snart!

    Har inte varit inne här på ett tag, har flyttat och grejat. Har börjat jobba igen. Killen har åkt iväg till kina och kommer inte hem förens i slutet på augusti, känner mig lite ensam.

    Har dragit ner på kortisonet nu, tar 10mg istället för 20mg, verkar funka ok än sålänge. blodvärdet har gått upp låg på 102 sist, CRPn är normal för första gången på evigheter. känner att jag mår mycket bättre även om man visst har dåliga dagar ibland. klysman har verkligen hjälpt.

    Har inte läst igenom tråden, känns som det är lite mycket...har ju ändå gått några veckor o ni skriver ju så flitigt

    Hoppas att alla ni som är dåliga snart blir bättre, tycker man borde hitta på nån lösning av nåt slag snart.

    Kram på er, hoppas ni hade en trevlig midsommar

Svar på tråden V.V.S.-tråden - Våga Vägra Skov! För dem med Ulcerös Colit, Crohns Tråd nummer 7