• Tessi81

    V.V.S.-tråden - Våga Vägra Skov! För dem med Ulcerös Colit, Crohns Tråd nummer 7

    Jag har oxå hittat hem!

    Välkommen hem igen Lällas, skönt att du hade det bra i Thailand. Vågligt att sticka så snart efter en operation, men jag förstår dig. Blev ju en riktig återhämta sig resa.

    Ha det bra alla så "ses" vi snart

    PS. Har ätit pannbiff med potatis o brunsås. Och en massa stekt lök, oj va jag ska fisa imorron. Ti hi!!!

  • Tessi81

    TaaaaDaa! I´m back...

    Prommis, här kommer svaret du väntat på! Jag har haft såna där hemska utslag i hela ansiktet för ca 4 år sen. Verkligen smärtsamt, Jag gick till vårdcentralen efter en tid (man tror ju att det ska försvinna av sig själv.) och dom hade aldrig sett nånting liknande. Men hon tyckte det var jättehemskt o ville skicka remiss till hudkliniken, men sa att där var sååå lång kö så det var inte lönt. Men hon ville fotografera o skicka akutremiss eftersom hon ansåg det vara psykiskt lidande att gå runt så. O det var det! Jag kom i alla fall till hudkliniken o där konstaterade man på 30 sek att det var en inflammation i huden. Var visst inte så ovanligt o jag fick en medicin som jag inte kommer ihåg namnet på tyvärr, men jag skulle äta den i 6 mån för att inte riskera att jag skulle få tillbaka det inom kort tid igen. Det läkte fort i alla fall och sen dess har jag inte haft det igen. Men jag har hört att man kan få såna inflammationer av uc.

    Lällas: Tack för att du frågar. Här e det bara bra, förutom lite smått som jag berättar om längre ner på sidan. Hur e det själv, du verkar må riktigt bra igen, förutom aptitlösheten då förstås. Skönt att du e tillbaka i tråden, saknade dig mycket när du låg inne o var iväg. Kramis!!!

    Dalkulla: Amen va fan rent ut sagt, ska du inte få må bra snart??? O va e det för sjukvård som håller på o neka dig snitt hela tiden. Bra att du har blivit ordentligt arg på dom, nekar dom igen så gå vidare med det. Håller tummarna för dig!

    Nalla: Tänkt sån skillnad det är på dig nu o när du kom hem från operationen, när alla tanterna vann över dig i rulatorracen. O nu, nu e du pigg o glad som en lärka, härligt att "se". Hur går det med skolan, har ni fått reda på hur matteprovet gick? E 100 på att du fixar det i alla fall. Hinner du med hästarna nu när du läser så mycket? Kram på dig!

    Grådis: HALLÅ JA! Du gör mig alltid lika glad, vet inte vad det är, men du e härlig! Hur e det med dig? Färdiga med renoveringen än? O hur har det gått med gottesuget? Kram kompis!

    Molle: Vilken otur Rebecca har. Hoppas hon ska få bli frisk o må bra snart, hon har väl haft sitt tycker man. Hur mår din andra dotter, har hon mkt problem av sin adhd? Du måste ha det tufft där hemma, men du verkar stark. Kramis!

    Mumlin: Hur går det för dig, tänker på dig ofta. Tänker ofta att hoppas nån med rätt matchning på lever dör så du kan få en. Ups! Känns lite elakt att önska livet av nångon, det är inte så jag menar, men ja, a du förstår! Kram på dig vännen!

    Alla andra: STOR KRAM PÅ ER, TYCKA OM!!!

    Så hur e det med Therese då?
    Jodå, här är magen som vanligt, bara bra. Hade telefontid med min läkare igår, då jag tog upp att jag skulle vilja höja min azatioprin o ta bort entocorten. Men han menade på att höja aza:n hade inte hjälpt för att man kunde visst bara ta upp en viss mg/kg en honom, dessutom visade jag redan tendens på att minska produktion av vita blodkroppar. Ja ha, tänkte jag, men får jag sluta med asacolen då? Jo det fick jag, så from idag har jag ingen asacol längre, såå himla skönt. Nu har jag bara 4 tabl/dag. Kommer ihåg när jag var som mest sjuk, då hade jag 24 st/dag. Vilken skillnad.

    Vad har mer hänt då?
    Jo, jag har ju en "liten" hund som jag var ute med igår morse (ja inte bara då, men det var då det hände). Han springer o busar med sin flickvän och jag pratar med hennes matte. Då springer Timon med en pinne (gren) på ca 2 m och 7 cm i diameter mot mig o vill att jag ska ta den o ha dragkamp. Det är inga konstiheter med det, det brukar vi göra, men när han är nästan ända framme vid mig så vrider han till huvudet så att pinnen smäller rakt upp i ansiktet över min mun. Allt blir helt svart o jag tänker bara mina tänder mina tänder. Blodet sprutade o jag kände att jag höll på att svimma. Min kompis hjälpte mig bort till en bänk, och under tiden jag försökte ta mig hem fick jag sätta mig ner 6 gånger pga att jag höll på att svimma. Efter 10 min säger Lina att nu börjar du få tillbaka färg i ansiktet. Fy fan va ont det gjorde, kan tillägga att Timon kom i en himla fart o väger 62 kilo. Alla tänder satt kvar o var hela, men det slutade inte att blöda från vid 16-tiden och detta var vid 9 på morgonen. Har fortfarande ont och det ser ut som att jag mött Mike Tyson i ringen. Ti hi!

    Sen har det hänt en sjuk grej till.
    Jag jobbar ju in butik o igår kom HA (Hells Angels) in till oss hotade vår butikschef. Helt sjukt, han ville att vi skulle ta ut en antal olika artiklar för att där var en logga på som dom tydligen hade patent på, o han sa att om vi inte tog bort dom NU, så skulle han slå ner honom på studs inför alla kunder. Va tror dom att dom e? Blir så irriterad, om det nu är så att dom har patent, ja då kan man sköta det på ett annat, mer sofistikerat sätt än hot om våld!

    Annars är allt som vanligt. Hoppas att ni blir bättre snart ni som är dåliga o att vi friska förblir så!

    Kram o kom ihåg att ni är speciella!!!

  • Tessi81

    Aaaa ha ha, romaner i all ära, men det här var nog en "tegelsten"!

  • Tessi81

    Lällas: Min arbetskamrat har fått ersättning både för sjukdommen i sig + operationen med ärren inkluderat, fick nog en summa nära 100.000 kr. Men jag vet inte varifrån, måste nog varit hennes försäkringsbolag, kan fråga henne. Kramis!

  • Tessi81

    Kikar bara in en snabbis.

    Molle: Jo tack, det känns bättre, svullnaden har lagt sig och det är bara ett litet sår kvar på utsidan av läppen, insidan har oxå blivit bättre men ömmar en del. Har fortfarande ganska ont i en tand, men det går väl över.

    Nalla: Ja, det e helt sjukt med HA. Det är en stor sida i Aftonbladet om det idag. Sen har vi haft en civil vakt som har gått hos oss hela helgen om ifall det skulle bli nåt efterspel.

    Lällas: Härligt att höra att du mår bra o kan njuta av vin, fikor, solen, o Jonas så klart! Ska absolut fråga min arbetskamrat hur allt med ersättningen gick till. Återkommer...

    Har varit utan asacolen nu i några dagar o jag känner ingen skillnad så det verkar gå bra det här.

    Kram på er mina vänner!!!

  • Tessi81

    ett jättestort påskägg till er alla.

    många kramar påskharen...

  • Tessi81

    Kikar in en snabbis, jag skulle ju bara in på nätet o fixa sånt där ica-kort man kan sätta in pengar på. Men så hamnar man ju alltid här ändå.

    Attans, nu ringde klockan på spisen oxå...kåldolmarna är klara, dax att fixa såsen. Mmmm...

    Ville egentligen bara berätta att vi har haft sommar här i Malmö idag. Efter jag slutade jobb 14.00 åkte jag hem o köpte en glass och satte mig på vår solterrass. Det var så himla skönt och jag tom somnade i solen. Aaaa härligt!!! Sen blev jag ju brun oxå. Ti hi!

    Har inte hunnit läsa ikapp, men skriver snart igen.'

    Kram på er vänner!!!

  • Tessi81

    Hej på er!

    Nu e det nog 2 veckor sen jag slutade med asacolen, och jag mår ännu bättre än innan. Konstigt, har jag ätit den i onödan nu i 8 år eller? Skit samma, huvudsaken är att jag mår bra nu.

    På morgonen går jag ut en rask promenad med Timon i lite mer än 1 timme, sen kommer jag hem och äter havregrynsgröt med russin krossade linfrön och banan.

    Denna kombinationen med morgonpromenad, stabil frukost och ingen asacol gör nog susen + att jag tränar ca 4 gånger i veckan. Kanske inte så konstigt att jag mår som en prinsessa.

    Har förresten slutat med mina p-piller också efter 12 år. Men tyvärr ska vi inte börja med verkstaden nu som det egentligen var planerat. Min sambo har sökt polishögskolan och klarat svenskan som är första delen i sökningen. Så vi får vänta med bebis.

    Kramis!

  • Tessi81

    Mumlin: Hej på dig, det var längesen. Verkar vara lite bättre eftersom du är vit i ögonen. Hoppas du mår skapligt i alla fall. Vet man ungefär hur lång tid det brukar ta innan man får en lever, eller är det jätte-olika???

    Angående lågt hb så var det jag som hade 39 när jag var som sämst. Blev inlagd direkt o fick 5 påsar blod. Sen fick jag gå på järntabletter hur länge som helst. Jag har för mig att man ger blod om man har under 70.

    Grådis: Jag är 26. Han söker i första hand till Växjö, men det finns ju även i Stockholm och Umeå. Nja, det känns ändå som vi vill vänta, kommer ju sitta med lägenhet, hund och bil själv här hemma. Bara det är ju dyrt, sen vill jag inte vara gravid här hemma själv, det är ju något man gör tillsammans och ska uppleva tillsammans då oxå tycker vi. Men hjärtat skriker annorlunda, vill ju så gärna, men man är ju 2 som ska tycka!

    Ta absolut upp din havregrynsgröt igen. Prova med krossade linfrö till oxå. Det finns mkt fibrer och omega 3-fetter som är bra för tarmen. I morse när jag skulle ut med Timon så regnade det, suck tänkte jag, men det var bara på med regnstället o ut och promenixa. Vet ju hur skönt det är efteråt. Snart bär det av till gymmet, sen börjar jag jobba kl 15.

    Katastrofkatt: Välkommen hit!

    Lällas: Skönt att höra att du mår så bra. Det är alltid lika härligt att läsa dina positiva inlägg. Tror inte du behöver vara orolig inför nästa operation. Det är såå många som blivit bra av den, min arbetskamrat tex, hon har aldrig mått bättre säger hon. Och man har ju alltid möjligheten att ta tillbaka stomin om det inte fungerar som man vill. Har förresten kollat upp med försäkringen hon hade, det var en privat sjukförsäkring. Men hon hälsar att ta verkligen reda på vad du har rätt till, för dom presenterar inte det för en precis. Lycka till.

    Dalkulla: Härligt att du äntligen fick snitt beviljat. Synd bara att hon var som hon var. Hon ska nog byta jobb...

    Ha det bra alla, kramar Therese!

  • Tessi81

    Prommis: Vet inte om du sett ett inlägg jag skrev till dig för ganska längesen. Det var ang dina utslag. Jag skrev i alla fall att det låter som utslag jag hade för några år sen. Blev då vidareskickad från vårdcentralen till hudkliniken, eftersom dom inte visste eller hade sett något sådant innan. På hudkliniken tog det typ 1 min att konstatera att det var en infektion i huden. Jag fick utskrivet en medicin som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på som jag skulle äta i 6 mån. Allt var borta på några veckor, men skulle äta det så länge för att utslagen inte skulle komma tillbaka inom kort igen. Har fått reda på nu i efterhand att man kan få det av uc. Hoppas du får bukt med det snart o krya på dig. Kramis!!!

Svar på tråden V.V.S.-tråden - Våga Vägra Skov! För dem med Ulcerös Colit, Crohns Tråd nummer 7