Inlägg från: Hope1979 |Visa alla inlägg
  • Hope1979

    V.V.S.-tråden - Våga Vägra Skov! För dem med Ulcerös Colit, Crohns Tråd nummer 7

    Hej!
    Jag undrar om det finns någon här som har några erfarenheter av remicade, särskilt i samband med graviditet? Har inte fått remicade på snart fyra månader (vilket inte går så bra) och det står att det måste gå minst sex månader efter sista behandlingen innan man blir gravid. Nu säger min sköterska att det inte är någon fara med remicaden (eller kortisonet som jag får nu) och att vi kan börja försöka redan nu om vi vill. Men jag vet inte om vi törs..

    MVH/en crohnstarm

  • Hope1979

    Hej allesamans!

    Får ännu en crohnstarm vara med och lägga sig i diskussionerna? Jag fick problem med min mage för drygt två o ett halvt år sedan och det visade sig vara crohns.
    Jag har haft lite koll på den här tråden ett tag och det är så skönt att läsa saker som jag känner igen mig i (även om det är tråkigt att fler har problem) och av personer som förstår vad det är att ha en kass tarm. Läkare är ju lite som de är, och de kan ju lixom inte alltid förklara alla saker på sätt som en annan förstår (förresten tror jag inte de förstår eller ens vet allt). Ni har fått mig att förstå massa saker. Tack!

    Jag har just sett att ni skriver om problem med hyn. Jag hade en hel del problem med acne i tonåren men med tiden så blev det bättre (bättre, inte bra). Ca ett halvår innan min tarm kassade ihop helt första gången återkom problemen med hyn rejält, så jag tror också det hör ihop med chronsen. En läkare skrev ut något som heter dalacin att smörja in med. Det hjälpte ganska bra faktiskt (om man använder det längre än tre månader som det står att man inte ska...).

    Ha det gott! (så gott ni kan)

  • Hope1979

    Hej allesammans!

    Verkar som det finns en hel del oproffsiga läkare i vårt avlånga land. Blää vad arg jag blir när jag läser allt konstigt ni fått utstå!
    Själv har jag hunnit med tre olika tarmläkare (medicinare) på drygt 2,5 år. Har haft tur och tyckt alla är ok. De är förståss svåra att få tag i, men jag har hela tiden haft en underbar sköterska som har eldat på dem lite =) (hon har förresten pratat om det här med att tarmen mår som vi mår. Har vi mycket obearbetat inom oss osv. Jag tror det ligger något i det också, passar in på mig. Är expert på att hålla inne med mina känslor, alltid varit sån) Nu råkar ju jag jobba på samma lasarett som mina läkare. Läkaren jag har nu har t.o.m. kikat in till mig ibland, när han har vägarna förbi, och frågat hur det är.
    Medläkare kanske inte har tillgång till att söva, men när jag har gjort mina coloskopiundersökningar har jag varit så nerdrogad att jag inte minns ett skvatt. Jag hade inget val, det var för mitt eget bästa sa de.
    Jag har gråtit och varit arg och många gånger tyckt livet varit orättvist. Visst har det varit jobbigt, men såhär i efterhand tycks det ändå som om allt flutit på rätt så "smärtfritt".
    Remicade har varit min räddning, det får mig att må som en prinsessa =) Just nu har jag dock uppehåll och är tillbaks i kortisonträsket =/ Uppehållet är frivilligt, och snart har det gått tillräckligt länge för att vi ska få dra igång bäbisverkstan =)

    Ha det så gott och hoppas ni får en riktigt trevlig midsommar!

  • Hope1979

    Hejsan!
    Hoppas att ni haft en bra midsommar allihop trots regn och sjukdomar. Hos mig var midsommaren väldans blöt, pga regn såklart, men lyckad ändå =)

    Lällas: Ja, snart får vi sätta igång, om ca 1,5 månad iaf =) Den där längtan efter barn är så obeskrivlig =) Min tarmsköterska säger att många mår bättre under graviditeten eftersom kroppen producerar eget kortison då. Jag hoppas hon har rätt.
    Hoppas verkligen du får din operation snart och att allt går bra så att ni också får sätta igång =)

  • Hope1979

    Calylite: Jo, någon stans har jag ju förståss också hört att man kan må sämre lika gärna, men jag hoppas ju förståss på motsatsen =)Får väl se hur det blir om det blir nån bebis =)Just nu mår jag bara bra, men så proppar jag ju i mig massa kortison också.. Det oroar mig förståss, vill ju helst slippa kortison under en ev graviditet. Det ska väl inte vara någon större fara vad jag förstått, men det finns ju ändå lite risker. När du mådde sämre, fick du kortison eller något annat då? och vad sa din läkare om risker? Ush, har så många oroliga tankar..

Svar på tråden V.V.S.-tråden - Våga Vägra Skov! För dem med Ulcerös Colit, Crohns Tråd nummer 7