Inlägg från: Billy och Jag |Visa alla inlägg
  • Billy och Jag

    V.V.S.-tråden - Våga Vägra Skov! För dem med Ulcerös Colit, Crohns Tråd nummer 7

    dalkulla26 skrev 2007-06-19 15:08:24 följande:
    HEJLSS: hur går det? Magkatarr ger inte feber!!!! hoppas att du har sökt vård nu.. du ska inte behöva ha det så här.I dag är jag deppig, har suttit på toa halva natten och har jätteont i magen i dag.. bådar inte gott. jag hoppas att det är något tillfälligt.. suck.. jag orkar inte mer sjukdom nu.. jag vill må bra och kunna njuta av min familj.. det känns som om det inte finns något slut.. först ett skov som aldrig går över, gravidiabtes med insulin, komplikationerna efter snittet.. ska sluta gnälla nu. tack för att ni finns.ha det bra nu alla
    Lars Strandberg trodde att jag hade feber som en biverkning av medecinen som jag nu slutat med...
    alis volat propriis - Hon flyger med egna vingar.
  • Billy och Jag
    dalkulla26 skrev 2007-06-19 15:29:59 följande:
    LSS: han borde veta att tro gör man i kyrkan.. han borde väl ta reda på vad det är och inte gissa.. när mitt snitt sparck så TRODDE doktorn att det var ytligt... och det vart ju inte så bra.. sök igen .. du måste få hjälp.. hur hög feber har du? Tog de prover i går?
    jo det är läskigt hur de gissar och har sig.. Jag har 38.0 ungefär.. som mest hade jag 38.3 igår kväll men tog en panodil.. Så det är ju inte HÖG feber.. men tillräckligt för att jag ska känna av det.

    Ja, de tog prover, han ska ringa när han fått svaren. Jag ska få komma in på UL denna vecka och kolla gallan osv..

    Jag mår lite bättre nu... Det gör inte lika ont att äta och dricka.. Men jag får kvälvningar ist för att jag mår så illa.. Men nu får jag i mig vätska iaf Så nått posetivt är det iaf...
    alis volat propriis - Hon flyger med egna vingar.
  • Billy och Jag

    Hej på er.

    nu kan jag äta utan att det gör särskilt ont.. Jag känner nästan precis som det står om man googlar på magkatarr... Hungerkänsla, sug i magen.. magont.. det släpper lite när jag äter och jag mår illa och får kvälvningar.. Men har försökt låta bli att spy.

    Just NU känns det inte så akut... Eftersom att jag iaf kan äta någorlunda.. Men lite jobbigt med magont.. Det är jag ju inte van vid.. Känns som jag är magsjuk ungefär..


    alis volat propriis - Hon flyger med egna vingar.
  • Billy och Jag
    MaddeK81 skrev 2007-06-19 20:51:35 följande:
    Lone Star State: Då får vi hoppas att det värsta vänt nu då! Skönt om du kan få slippa en till vända på akuten såklart...Håller tummarna!
    ja jag hoppas det med.. Jag har ju aldrig haft magkatarr förut.. Så jag vet inte hur det funkar.. Men nu när det vänt så dramatiskt.. jag mår inte ALLS på samma sätt i dag som i går.. Så vi får se hur de närmaste dagarna blir.
    alis volat propriis - Hon flyger med egna vingar.
  • Billy och Jag
    Molle72 skrev 2007-06-19 22:13:04 följande:
    Hej mina vänner.Här är allt bara bra. Imorgon tar jag och ungarna husvagnen och drar iväg till min farbror i Nossebro. Magnus kommer på tordag då stackaren måste jobba på torsdag. Det blir stort släktkalas hela helgen då min farbror fyller 65 år. Barnen ska ha med sig varsin kompis. Min kusin som bor där har en jättestor ladgård så barnen ska vara med och mjölka. De har ca 47 mjölkkor och en massa kalvar.Hoppas alla magar sköter sig med snaps och sill.GLAD MIDSOMMAR PÅ ER ALLA!!!!!!!!Många kramar Molle och Rebecca.
    Nej vad kul!! Jag äääälskar kossor. Haha.. Vårat hem ser riktigt sjukt ut då jag samlar på kossor De finns överallt, handdukar, tavlor, prydnader, köksredskap ALLT Så jag skulle verkligen stormtrivas i kofarmen! Hoppas ni får det JÄTTE bra och att hälsan håller sig!

    Kram
    alis volat propriis - Hon flyger med egna vingar.
  • Billy och Jag

    En liten hälsning från valplådan, som nu fått gå ut för första gången!


    alis volat propriis - Hon flyger med egna vingar.
  • Billy och Jag
    MrsDream skrev 2007-06-20 18:40:23 följande:
    LoneStarState: du vet att det finns redigt bra medicin mot magkatarr va? jag är en erfaren användare av ranitidin. den gör super.
    det visste jag inte.. jag har iaf inte fått nått bra.. Trodde inte det fanns mer.. då jag inte fått nått.
    alis volat propriis - Hon flyger med egna vingar.
  • Billy och Jag
    skytten64 skrev 2007-06-20 20:40:49 följande:
    Hej alla!!!oj vad det skrivs här,,bra att kunna ventilera....kul med hundvalp bild som bryter lite mönstret i allt tarmsnack*L* Lss: Vad är de för ras? Vi har två bischon Havanais.68;an. Men oj vad du ligger i med all fest förberedelser plus jobb familj osv.Hur orkar du??Önskar er alla tarmvänner en Riktig Trevlig Midsommar!!!KRAM alla !!
    det är en salig blandning av dvärghundar i valparna! Men mest amerikansk cocker och tibetansk spaniel
    MrsDream skrev 2007-06-20 20:43:05 följande:
    LoneStarState: har d bett om att få ngt men inte fått? va är det för läkare du har o göra med?? jag fick ranitidin med en gång, eller ja, först tetsade jag losec, men de tålde jag ej, blev helt körd i magen. då fick jag ranitidin. finns som både brus o vanliga. brus smakar pekka, tabletterna är bra. finns nog receptfritt. finns två styrkor. testa!
    Det är ju en mag och tarm läkare jag träffat.. Men han verkade tycka att pantoloc skulle duga.. fast jag har ätit det i 1,5 vecka nu... Kan jag prova en ny medecin som är receptfri tro??
    alis volat propriis - Hon flyger med egna vingar.
  • Billy och Jag

    mrsDream: nu har jag köpt tabletterna och ska prova ikväll...

    Jag åt nyss 1/3 nudelpaket!!! Det är det mesta jag fått i mig på 2 veckor! Skönt att känns nått som liknar mättnadskänsla! Skönt att jg funnit nått som jag kan äta utan att det gör jätte ont!

    Jag känner mig hemskt självupptagen, men det är väll så när man själv mår dåligt.. Men till er andra som inte mår bra; KRAAAAAAAAAAAAAAAAAAM!!!!


    alis volat propriis - Hon flyger med egna vingar.
  • Billy och Jag
    MaddeK81 skrev 2007-06-22 00:47:20 följande:
    tittar bara in snabbt så det blir bara ett snabbt svar till greeneye:Visst fasen kan man ha ont i tarmarna! När man är nyopererad t.ex och alla tarmar är ömma och svullna, j'klar så ont det gör i tamarna då när man äter något och födan ska passera genom hela systemet. OCH när man har skov! Kan inte fatta hur dom kan säga att man inte har ont när man har skov? Kommer man in som magtarmsjuk patient med svårt skov på sjukan så behöver man inte be två gånger efter smärtlindring, dom vet hur ont man har och det får man hjlp för...Sen stämmer det som FruU säger att när man kommer emot tarmstumpen på stomin så känns inte det. Däremot om man som jag får savsår på tarmstumpen (av slarvigt påsatt platta och påse från min sida) så gör det djä*ligt ont!
    Min stomisköterska sa att man kunde klippa i stomi-stumpen utan att det känns.. Är det inte så?

    Glad midsommar på er allihopa!!!
    alis volat propriis - Hon flyger med egna vingar.
  • Billy och Jag

    hej på er.. Jag har sån TUR.. eller så inte..

    I morse vaknade jag med tre fötter.. :P kändes det som... Den ena foten hade svällt så mycket att man inte ens kunde se fotknölarna.. FY FAN vad ont det gjorde.. Så jag fick ta kortison och ligga med foten i fotbad 1 timme kl 5.. sen har jag fått ögoninfektion i båda ögorna!! Så jag ser knappt och med droppet kommer jag inte se nånting.. SUCK!!

    Men magkatarren känns lite bättre.. Men inte bra än.. Men den nya medecinen hjälpte nog!!

    Nu har jag gnällt!!

    Lindis: Hoppas du mår bättre snart!! *kram*


    alis volat propriis - Hon flyger med egna vingar.
  • Billy och Jag
    jajjaB skrev 2007-06-23 11:53:24 följande:
    Hej alla dagen efter-tarmisar, hoppas ni fick en bra (så bra det kan bli när man är dålig, för vissa av oss)midsommarafton! själv gick det över förväntan! vi var över till våra grannar och åt först smörgåstårta, sen spelade vi kubb, sen grillade vi och umgicks, sen nattade vi barnen och sen spelade vi spel alldeles lagom tycker jag! går vaknade både jag och min sambo och kände oss jättesnoriga och hostiga... men det blev midsommarfirande iaf och det var ju kul för mig som alltid får dra mig ur i sista stund pga magen! igår tillät jag mig att dricka lite vin oxå, det var underbart gott och välbehövt! och ingen fara med tarmen på hela dagen/kvällen känner mig oförskämt pigg idag och hoppas att det håller på att vända för mig nu! *hoppas hoppas*Lindis, vad jag tycker synd om dig! hoppas du kryar på dig snart! GRATTIS i efterskott Nio, härligt att klä upp sig för en gång skull! hoppas ni hade det bra och att du orkade med ungarna LSS, är det inte nog med elände för dig nu??? hur är det med foten, har svullnaden gått ner? vad beror det på?skönt att iaf magen verkar på bättringsvägen Kram /Jajja
    jajja: Svullnaden beror på reumatism.. Satt ute på altanen länge i går.. det vart kallt och det gillas inte av mina leder..  Nu har jag fått ögondroppar och jag ser knappt alls.. Skulle igentligen behöva i båda ögonen men jag ser verkligen inte alls med droppet.. Suck!!

    Låter som en trevligmidsommar för dig!!
    alis volat propriis - Hon flyger med egna vingar.
  • Billy och Jag

    Mumlin: det skriver jag under på, de får vara nog.. Blää.. Men det finns hopp om livet!!  jo det är lederna som sväller så hemskt..

    Fru U: Ja det är RA..

    Dalkulla: Hoppas du får må bra med!!


    alis volat propriis - Hon flyger med egna vingar.
  • Billy och Jag
    MissDisa skrev 2007-06-23 18:40:15 följande:
    LSS, vad är RA? Nu kanske jag verkar dum i sammahanget, men jag måste ändå fråga......
    Det är en reumatisk sjukdom.. Man måste fråga för att få veta!
    alis volat propriis - Hon flyger med egna vingar.
  • Billy och Jag
     jag ser er.. KNAPPT... Så här ser jag ut nu.. kan inte öppna ögonen mer.. Var till vårdcentralen nyss och hade CRP 125... Så jag fick en remiss in till akuten på infektion.. har 38.3 i feber också och kräks...

    Livet känns förjävligt.. och någon festival lär det inte bli för våran del.. Kul att min man har semester just denna vecka också.. känns inte som att vi kan göra nått kul precis..

    Nu är jag ego igen.. men jag bara måste :P
    alis volat propriis - Hon flyger med egna vingar.
  • Billy och Jag

    pju.. en lång dag i dag..

    Varit på sjukhuset hela dagen.. Ul på magen.. AJ det gjorde ont.. trodde han skulle knäcka mina revben med den där grejjen :P Så hårt gör man väll ändå inte på gravida kvinnor hoppas jag!? Sen fick jag röntga lungorna och allt såg bra ut... en MASSA blodprov tog jag också.. och odlingar.. Men jag fick diagnosen UVI.. Så jag hoppas att antibiotikan hjälper och jag får må bättre.. Ögonen är mindre svullna nu efter antibiotikasalvan i går.. men BLODRÖDA och ömma som satan.. Och mycket svullna ännu.. det ska bli kul att gå på bröllopsfest på onsdag och se ut så här. Haha!

    Ja, visst är det synd om oss sjuklingar


    alis volat propriis - Hon flyger med egna vingar.
Svar på tråden V.V.S.-tråden - Våga Vägra Skov! För dem med Ulcerös Colit, Crohns Tråd nummer 7