• dalkulla26

    V.V.S.-tråden - Våga Vägra Skov! För dem med Ulcerös Colit, Crohns Tråd nummer 7

    HEJ

    Mumlin: ska köpa juicen och prova allt uton järntabletter är värt att använda

    Prommis: Jag får ofta blåsor på tungan rejält oxå när jag är dålig i magen.

    Elin G : välkommen hit. Har du några mediciner för din IBS?

    Nalla: hur går pluggandet?

    I dag ska jag ta bort agrafferna efter snittet. jag är livrädd att det ska bli något mera skit nu. Känns som om jag är totallt tömd på alla krafter. Helst skulle jag vilja lägga mig ´ned och grina. Något positivt är att magen skött sig på nätterna nu i alla fall. Skönt att slippa ha magknip då i alla fall. Annars har jag väldigt ont i magen men nu är det snarare vad som kommer av vad.
    Ha det bra nu alla .. ha en trevlig helg

  • dalkulla26

    jajja B. hej. Tack.

    Elin G.: i blan kan man ge en lågdos tryptizol för att minska kramperna vid IBS. Men det kanske inte är något du kan äta? Hoppas att det blir bättre snart

  • dalkulla26

    HEJ

    ser att ni disskuterar ärftlighet- Är det så att UC är mer ärftligt än crohns? Jag är den enda i min släkt som vi vet har någon tarmsjukdom.

    Här är det som vanligt. magen börjar krångla. försöker att dra ned på kortisonet... har skit ont i magen efter allt skit som vart efter snittet... låter som värsta pessimist.. men jag har två underbara barn i alla fall ....

    ha det bra nu alla

  • dalkulla26

    HEJ

    Lällas: hoppas att det ordnhar sig för din mammas sambo. Härligt att du haft det bra. Gå inte och oroa dig för att det inte ska bli någon bebbe. Det blir det bara du får genomgå din op.

    Jajja B: Vad skönt att du mår bättre i dag. Håller tummaran hårt för att det ska hålla i sig nu.

    Lone star state : Lycka till oss doktorn i dag. Du lägge väl ut bilder när valparna har kommit?

    Nalla: hur har du det? Hur går det med hostan?

    Mumlin: hur går det för dig?

    ha det bra nu alla.. kram på er

  • dalkulla26

    hej

    lällas: vad skönt att åka bort ett tag. Hur går det för din mammas sambo? Jag hoppas att min mage ska sköta sig ..men det ser mörkt ut...

    Jajja: Feniomenet att få ont att gå på toa vid mens kännerjga till. har alltid haft så.. även när jag inte hade crohns ( eller åtminstone inte visste att jag hade det)

    Nalla: Hur går det? Hinner du vara något i stallet?

    Grådis: vilken soppa med benet! Hur har du det annars?

    Jag måste få beklaga mig lite.. jag har verkligen jätte ont i sidan av magen.. men jag vet inte om det kommer av min crohns eller av komplikationerna efter snittet. Tror att jag får ringa en doktor om det inte ger sig. Det känns som om någon hugger en kniv i magen.. så jag tror att det kommer av att bukhinnan är ihop tråcklad med massa stygn... Jag måste även ringa min magdoktor och disskutera kortisonet.. jag drar mig för att göra det han kommer att vilja att jag ökar eftersom jag märker att jag blir sämre när jag minskar dosen... men jag vill kunna gå ner i vikt och med 20 mg prednisolon som underhålls dos känns det omöjligt för mig.. suck...

    i dag ska vi försöka att njuta av det fina vädret.. ha det bra nu alla.. kram på er

  • dalkulla26

    HEJ

    Grådis: vad kul att piffa upp lite hemma. Jag hatar mina golv i köket och hallen.. ljusa som tusan och allt syns...

    Lone star state: några valpar ännu?

    Chica79: jag har crohns och hade ett aktivt skov under hela min garviditet. Åt kortison hela tiden i varierande mängd . Oftast 20 mg. Det som enligt min doktor kan vara farligt med ett skov är att det kan vara svårt att få bebben att ligga kavr full tid i magen.

    Nalla: Kom i håg att ta det lugnt och sköta om dig.

    Lällas: Är pentasa suppar bra om man inflammtion långt ned i tjocktarmen?? Jag tror att mycket av mitt skov sitter kvar där.. det brukar kunna göra det..

    Ha det bra nu alla.. kram på er

  • dalkulla26

    HEJ
    vad vi skriver här.. jag får svårt att hänga med..

    Ville önska alla en trevlig helg..

    Ett inlägg.. jag har b 12 brist äter behepan för det.. har inte tagit på ett tag vilket nog är dumt... får väl skärpa mig...
    Jag har så svårt för att ta alla tabletter som man ska ... kortisonet är jag däremot supernoga med. jag tycker att det är lite läskigt att äta asacol efter sista skriverierna om det... jag tror inte att de har så stor effekt egentligen... ska disskutera med min doktor om jag behöver äta asacol... Úpplever ni andra som äter asacol att de hjälper?

    Ha det bra nu

  • dalkulla26

    TessI: äter du någon annan medicin i stället för asacol??
    Jag vill oxå sluta med dem..

  • dalkulla26

    hej
    vad ni skriver... allt från hemska varbölder... usch till råttpicks berättelser...

    jag är så glad min mage har skött sig i två dagar nu.. fast jag sänkt kortisonët...så håll tummarna för att jag kan bli kortisonfri nu... jag är sliten efter allt som varit så jag skulle behöva att få må bra.. imorgon ska jag försöka att ringa min mag doktor och disskutera mediciner..

    ang det med att unna sig gott.. jag jobbar på min vikt nu..vill gärna få bort diabetesen.. behöver gå ned 20kg... men jag är inte alls lika hungrig när jag minskat kortisonet.. jag tycker att en dag i veckan ska man unna sig något..

    ska nu ut och gå i vagnen med lille filip som är väldigt missnöjd..stackarn har nog magknip..

    kram på er alla

  • dalkulla26

    hej

    lällas: kram på dig.

    nalla: Hur går det för dig?

    Usch vad vi talar om vikter här, jämfört med alla här är jag gigantisk. Speciellt nu ... Jag ligger i vanliga fall inte på några 50 -55kg om jag är frisk fast jag bara är 164. Jag är glad om jag kan ligga mellan 60-63kg.. så då förstår ni att jag är ganska rund jmf med de flesta här.

    Jag är skit nere nu.. jag tyckte att det gick så bra att minska kortisonet men nu börjar det om igen.. nattliga toa besök. panik till toa... det finns inget slut på det här kortison ätandet...

    nu ska jag at hand om mina barn. Lilla Filip gråter tyvärr mest om han inte sitter på armen eller ligger vid bröstet..

    Kram på er alla

Svar på tråden V.V.S.-tråden - Våga Vägra Skov! För dem med Ulcerös Colit, Crohns Tråd nummer 7