Inlägg från: Dash |Visa alla inlägg
  • Dash

    Fanatism om islam

    42Å har en hel del att skriva om islam. Jag funderar på varför inte ni muslimer bemöter hans påståenden och försöker motbevisa honom? Att bara skriva att "det är skitsnack" tolkar jag som att man saknar kunskap och har inget annat att komma med.

    42Å skriver:
    "I teknologiskt och ekonomiskt utvecklade civilisationer finns ett naturligt motstånd mot islam.

    Mänskliga rättigheter, demokrati, jämställdhet och jämlikhet, är främmande begrepp för rättrogna muslimer."

    Någon muslim som vill kommentera?

  • Dash

    Nadia
    "Jag undrar om det finns ett naturligt motstånd till islam? Det "naturliga" motståndet finner jag hos dem som är mer okunniga. Tyvärr. Jag säger inte att alla är så, men de människor jag sett uttala sig negativt, är ofta okunniga. Menar inte detta som nån personlig kritik mot nån men tyvärr är det ett faktum."

    - Detta är inget faktum, detta är en personlig åsikt, som för övrigt inte stämmer.
    I muslimska kvinnorättsorganisationer som kämpar för kvinnors frigörelse från den muslimska kulturens patriarkaliska bojor finner vi ofta muslimska, intellektuella, välutbildade och smarta kvinnor som inte alls stämmer med den bilden som du målar upp.
    Generellt är det intellektuella muslimer som tror på demokratiskt styrelseskick som är motståndare till muslimsk kulturpoliktik i Mellanöstern. Dessa personer är definitivt inte okunniga - snarare tvärtom!

  • Dash

    Medinah:
    "Det är vi muslimer som respekterar alla andra, islam är faktiskt den enda religionen som respekterar andra religioner."

    - Ge mig några konkreta exempel på detta från verkligheten.

    Medinah:
    "Människor här i Europa är så instängda och naiva att dom inte lägger märket till andra saker. Varför ska alla vara så negativa?"

    - Tycker du det är respektfullt att skriva så här? Du skriver fina ord om respekt och islam, men visar ingen själv. Hur går den ekvationen ihop?

  • Dash

    det barn ser lär dom sig

    "Det är människorna som inte tål religionen och jämt ska dra upp den för att kunna ha en diskussion, annars är inte islam mycket omtalat"

    - Är inte islam omtalat? Varför är det inte det?
    Varför tål inte människor religionen? Vad kan det bero på?

  • Dash

    cicek
    Här kan du läsa om FN:S ALLMÄNNA FÖRKLARING OM DE MÄNSKLIGA RÄTTIGHETERNA:
    www.manskligarattigheter.gov.se/extra/pod/

    Jag har inga problem med att upptäcka många mänskliga rättighter som kränks i länder med muslimskt styre/kultur. Irak, Iran, Afghanistan, Pakistan m.f

    "Artikel 1
    Alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter. De har utrustats med förnuft och samvete och bör handla gentemot varandra i en anda av gemenskap."

    - Här kommer vi direkt in på kvinnoförtrycket runt om i världen inom muslimsk kultur.

  • Dash

    Kan tillägga att muslimsk kulturs syn på homosexualitet är en grov kränkning av de mänskliga rättigheterna.

  • Dash

    Istället för att tolka allt personligt, så kan vi väl försöka motbevisa det som skrivs här med sakliga argument.
    Yttrandefrihet innebär att vem som helst har rätt att ifrågasätta vilken religion som helst.

    42Å
    "Är det "ogrundade anklagelser" att muslimer ansvarar för nästan all terrorism i världen?"

    - Kan någon svara på denna fråga från 42Å utan att tolka den personligt. Det går inte att skylla på att andra muslimer tolkar Koranen fel och sedan påstå att man själv vet den "rätta sanningen".
    Baby08 skriver: "Koranen påbjuder inget dödande överhuvudtaget tvärtom att ta ett människoliv anses som att man tagit hela människosläktets liv."
    - Detta vet vi ju bevisligen enligt Koranen att detta inte stämmer, utan detta har Baby08 hittat på själv.
    Islam har många problem, varav ett är terrorism.

  • Dash

    Baby08
    Förklara då vad Allah/Muhammed menar med Surah 9:5 och Surah 9:29.

    Bt the way.....
    varför kallar du mig "kära du"?
    Jag blir ofta kallad "lilla vän" också.

  • Dash

    "17:33 Tag inte en annans liv - Gud har förklarat livet heligt - annat än i rättfärdigt syfte."

    - Med tanke på att det inte finns någon rättsäkerhet i länder med muslimskt styre (motsats: demokratiskt samhälle), så kan man tydligen godtyckligt rättfärdiga mord. Bara man känner att det är rättfärdigt enligt sig själv, eller gruppen. (se: stening, Jihad)

  • Dash

    Inom kristendom så kan man tolka precis hur man själv vill, det finns tusentals olika inriktningar och olika församlingar. Det finns många homosexuella präster i Svenska kyrkan i Sverige tack o lov, både män och kvinnor och snart kommer homosexuella gå gifta sig i kyrkan, så utvecklingen har definitivt gått framåt inom kristendomen i Sverige. Forhoppningsvis kommer muslimer reformera islam precis som de kristna har gjort med sin religion, så att den passar i samtiden. Därför är det så viktigt att motarbeta bokstavstrogna, både inom islam och kristendom.

  • Dash

    cicek
    "precis. man kan välja tro eller att inte tro.
    men man kan fortfarande respektera de som vill tro."

    - Låt säga att jag är djupt troende muslim och dyrkar Allah, tror på Jihad och mordhotar alla som kritiserar islam och utövar våld, ska mitt sätt att utöva min tro respekteras då?

  • Dash

    cicek
    Du svarade inte på min fråga, ska man respektera människors tro oavsett hur mycket skada den kan göra?

    Du skriver: "kränkning är att medvetet såra andra. av okunskap, av rädsla etc.."

    - Ja, och detta ser vi ju dagligen i tidningar och i andra medier hur vissa rädda våldsbenägna bokstavstrogna muslimer i olika delar av världen kränker kvinnor, barn och politiskt oliktänkande. T.o.m mördar i Allahs namn. De är fattiga och saknar ofta utbildning.

  • Dash

    Tottan
    "Gud har inte skapat någon homosexuell."

    - Människor är antingen heterosexuella, homosexuella eller bisexuella. Detta kallas för sexuell läggning och det går inte att välja själv vem man blir kär i, vare sig det är killar eller tjejer. Detta är ett faktum. Muhammed visste inte så mycket om sexualkunskap tyvärr, men nu kan du och andra ändra på det.

  • Dash

    Tottan
    Är du muslim?

    Även om jag inte fått något svar på frågan, så är du (vad jag förstått) en svenskfödd ung tjej. Jag undrar vad du haft/har för erfarenheter och kunskaper kring muslimsk kultur runt om i världen, med tanke på att du säger att det som sker i Iran inte har något att göra med islam. Anser du att just Du lever enligt den rätta muslimska modellen, och att bokstavstrogna muslimer i arabvärlden inte gör det?

  • Dash

    Camilla1
    "Man kan ju själv välja att blunda för bevisen om man är högmodig och självgod, som vissa är - oftast gör de det - de som vägrar se bevisen för guds existens."

    -Vilka är bevisen för Guds existens då?

Svar på tråden Fanatism om islam