• candyheart

    Frysta hallon i ugn? Hur? Middag ikväll...

    Jag ska ha middag ikväll och brukar alltid mixa hallon med kesella vanilj, då får man en fräsch sorbet, men de hade ingen kesella, så jag köpte vaniljglass, vad tusan kan man göra då, vill egentligen nte bara ställa fram lite glass med hallon... Om man ska värma de i ugnen hur gör man då för att de inte ska bli alldeles mosiga?

  • Svar på tråden Frysta hallon i ugn? Hur? Middag ikväll...
  • azofia

    Du kan ju värma dem på spisen lite lätt annars.
    Glass och varma bär är jättegott.

  • Pormoicheia

    jag brukar hälla upp frysta bär i en skål och låta dom självtina i kylskåpet...


    humhum från humlegården...
  • Pormoicheia

    ...eller hallonsås....inte så svårt att fixa, allt som behövs är väl i princip potatismjöl eller maizena....


    humhum från humlegården...
  • Hellen68

    Jag brukar värma i kastrull.
    Annars så kan man värma i ugnen med
    riven vit choklad på, eller vanlig choklad.

    Åt en gång varma bär i ugn med chokladpraliner fyllda med vodka i som la sej som ett täcke över bären. Mumma....
    Kanske inget man har som efterrätt en vardagskväll.

  • candyheart

    Jag fyller 25 år idag, så det blir svensk oxfilé och rödvinssås och gourmetpotatis, sambon står för den biten....han är kock, jag ska fixa DESSERTEN SOM uppskattas när den är lite syrlig av de flesta... förrätten ska jag också ordna, vet bara att det blir något med mögelost ;)

  • AnnaK

    Krispig smuldegspaj med hallon
    4 portioner
    Ugnstemperatur 225º

    Ingredienser
    smultak:
    1 ½ dl vetemjöl
    1 ½ dl fruktmüsli
    1 msk socker
    1 tsk rivet citronskal
    100 g smör, eller margarin, kallt

    fyllning:
    2 pkt hallon, frysta à 200 g
    2-3 msk socker

    till formen:
    smör, eller margarin
    1 msk vetemjöl

    = Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ
    Tillagning
    Att bjuda på en smulpaj är lika enkelt som uppskattat. Lite fruktmüsli i smuldegen gör den extra krispig. Smaksätt med citron, det passar utmärkt ihop med hallon.

    Sätt ugnen på 225°C.

    Smultaket: Börja med smultaket. Mät upp mjöl, müsli, socker och citronskal i en skål. Lägg i matfettet och finfördela till en smulig massa.

    Fyllningen: Smörj en ugnssäker form med matfett. Strö mjölet över bottnen. Fördela bären i formen och strö över sockret. Smula över smultaket. Grädda 20-25 min.

    Servera smulpajen ljummen med lättvispad grädde eller vaniljglass

  • AnnaK

    Hallonpaj, paj med hallon
    Recept för utskrift
    Beskrivning av recept
    Gott och enkelt recept på hallonpaj. Hallonpaj är gott med vaniljglass, vaniljsås eller sorbet.

    Ingredienser till recept
    200 g hallon eller andra bär
    175 g smör eller margarin
    7 msk socker
    2 dl vetemjöl
    2 dl havregryn
    Tillagning av recept
    Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en mindre pajform med någon matsked smör. Lägg i hallon och strö över 3 matskedar socker. Smält fett i en kastrull och rör ner socker, vetemjöl och havregryn. Blanda till en grynig massa och täck hallonen. Grädda i cirka 25 - 30 minuter eller tills pajen fått fin färg. Servera med vaniljglass eller vaniljvisp.
    Portioner : 4 portioner

  • AnnaK

    Glace au four (marängklädd glass på havreflarnsbotten) (4?6 personer)
    Havreflarnsbotten:
    75 g smör eller margarin
    2 ½ dl havregryn
    1 ¼ dl socker
    1 ägg
    1 tsk bakpulver
    1 msk mjöl

    Fyllning:
    250 g frysta hallon
    1 liter vaniljglass

    Maräng:
    3 äggvitor
    ¾ dl socker

    Garnering:
    2 msk flagad mandel

    Gör så här:

    Smält smöret till havreflarnsbotten, häll det hett över havregrynen och låt dem svälla en stund.
    Blanda bakpulvret med mjölet.
    Rör ned ägg, socker och mjölblandningen i grynen
    Häll smeten i en smord form, vikt av dubbel aluminiumfolie 18 x 22 cm
    Grädda i 175°C ugnsvärme c:a 20 minuter
    Låt kakan svalna något och lossa den från formen
    Lägg kakan på ett ugnssäkert fat
    Blanda äggvitorna till marängen med 1 tsk av sockret
    Vispa blandningen och tillsätt resten av sockret allteftersom marängen tjocknar. Marängen är färdigvispad när den går att klicka och inte rinner ut

    Montering:

    På havreflarnsbotten strös ej helt tinade hallon
    Lägg på iskall glass (direkt från frysen)
    Täck allt med marängmassan och strö över den flagade mandeln
    Grädda genast i 275°C ugnsvärme c:a 3 minuter
    Servera omedelbart!

Svar på tråden Frysta hallon i ugn? Hur? Middag ikväll...