Krispig smuldegspaj med hallon
4 portioner
Ugnstemperatur 225º
Ingredienser
smultak:
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl fruktmüsli
1 msk socker
1 tsk rivet citronskal
100 g smör, eller margarin, kallt
fyllning:
2 pkt hallon, frysta à 200 g
2-3 msk socker
till formen:
smör, eller margarin
1 msk vetemjöl
= Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ
Tillagning
Att bjuda på en smulpaj är lika enkelt som uppskattat. Lite fruktmüsli i smuldegen gör den extra krispig. Smaksätt med citron, det passar utmärkt ihop med hallon.
Sätt ugnen på 225°C.
Smultaket: Börja med smultaket. Mät upp mjöl, müsli, socker och citronskal i en skål. Lägg i matfettet och finfördela till en smulig massa.
Fyllningen: Smörj en ugnssäker form med matfett. Strö mjölet över bottnen. Fördela bären i formen och strö över sockret. Smula över smultaket. Grädda 20-25 min.
Servera smulpajen ljummen med lättvispad grädde eller vaniljglass