Påskefterrätt
Cheesecake med chokladbotten
8 portioner
Ugnstemperatur 150º
Ingredienser
16 oreokex eller chocolate chip cookies, ca 300 g25 g smör
Fyllning:
500 g cream cheese1 dl strösocker
3 ägg 2 tsk vaniljsocker saften av 1 citron
Topping:
3 dl passionsfrukt sjuice 5 gelatinblad
= Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ
Tillagning
Finfördela kexen i en matberedare. Smält smöret och blanda det med kexsmulorna. Fördela i botten på 8 små glas, ska rymma ca 2 dl, som tål ugnsvärme.
Fyllning
Blanda cream cheese, socker, ägg, vaniljsocker och citronsaft i matberedare till en slät kräm. Fördela den i glasen (bara ca 2/3 av glasen ska fyllas).Ställ glasen i vattenbad. Grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen stelnat, ca 40 minuter. Ta ut och låt svalna.
Topping
Värm passionsfruktjuicen försiktigt. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 minuter.Ta upp dem och låt dem rinna av.Rör ner dem ett i taget i den varma juicen.Ställ den svalt tills den börjar stelna.Fördela den på fyllningen i glasen och ställ kallt.