• Bettiz

    Sökes! Recept på Era bästa Smörgåstårtor...

    Ja, som rubriken lyder... Har du/ni något smaskigt recept på smörgåstårta?

  • Svar på tråden Sökes! Recept på Era bästa Smörgåstårtor...
  • Malleballebuse

    www.catweb.com har en superbra sökmotor för recept. Där finns alla matsidor som önskas.

  • Bettiz

    Malle: Eh, det var ingen sida på den länken...

    Jag har kollat runt på lite matsidor, men då vet man ju inte om det verkligen blir gott. Det är därför jag frågar här, för att få något recept som med säkerhet är gott. Men får jag inget svar så får jag ju chansa... (Hoho, finns det ingen som har ett recept att delge? *ropar i en tratt*)

  • Jiie

    Har massa recept på olika röror att ha i!
    Skicka din mailadress till min inbox så ska jag skriva ner dom imorgon!

  • gagge

    3 lager....
    1:a röd kaviar på burk blandat med creme fraiche (den blå), lite pressad citron och färsk dill.
    2:a lax pastej (sån på tub)
    3:e tonfisk med pemoulade, hackad rödlök, lite citron och dill.

    Bre smör på landgångs börd, skär bort kanterna på landgångarna.
    Bred på de olika lagerna. Sen brukar jag fukta smörgås papper och klä in tårtan och låta den stå och dra över natten. på morgonen blanda jag lite majonäs och lättcremefraiche med salt och svartpeppar och breder på tårtan på ovansidan och på kanterna runt om sen
    garnera jag med ägg i skivor med röd och svart kaviar i klickar ovan på gulan på ägget om vart annat som en "ram" på ovansidan av tårtan.
    Häller på tinade skalade räkor i mitten av tårtan. Garnerar med bladsallad runt kanterna.

    Mycket god smörgåstårta om jag får säga det själv

  • Jiie

    Till en tårta (gjort på formfranska 3x5skivor) behövs:

    Fyllning 1:
    Rökt skinka
    Skinkost (ca 200 gr)
    Majonnäs (½ burk)
    Dijonsenap (1 tesked ung.)

    Fyllning 2:
    Räkor
    Hackat ägg (1-2)
    Majonnäs (½ burk)
    Dill

    Använder formfranska men det går bra med polarbröd oxå om man vill det.

    Gör klart fyllningarna och bred ut dem på varsitt lager av smörgåstårtan. Detta görs dagen innan så den är saftigare.
    Blanda kesella (lätt) men en liten skvätt mjölk så att det blir lösare och blanda ner dill. Bred smeten över smörgåstårtan.
    Sätt salladsblad runt kanten (de brukar fastna bra i smeten) och sedan kan du dekorera med vad du vill. Brukar använda laxrosor, räkor, tomater, gurka, ägg, ostrullar, vindruvor, skinka och rom.

  • Malia75

    Min brukar vara uppskattad och den är väldigt enkel...

    Fyllning 1: Mixa leverpastej med creme fraiche.
    Fyllning 2: Kör mimosasallad slät i mixer.

    Varva fyllningarna och bred på rikligt så den inte blir torr.

    Över tårtan brer jag ett tunt lager majonnäs så man kan "klistra" fast skinka och annat smaskens ovanpå.

  • Carrrie

    Här är mitt smaskiga recept!

    Ingredienser:

    9 landgångsbröd(kan även använda vanligt rostbröd, ca tre st/landgångsbröd)

    Fyllning 1:

    200 g philadelphiaost
    100 g strimlad skinka
    1/2 dl gräslök, finklippt
    salt och peppar

    Fyllning 2:

    4 msk majonnäs
    4 msk gräddfil
    100 g räkor, rensade och hackade
    1/2 burk röd caviar, à 60 g
    2 msk dill, fin hackad

    Gör så här:

    Blanda fyllningarna i två olika skålar.
    Skär bortkanterna på landgångsbröden och lägg ihop tre lager bröd, tre bredvid varandra, med fyllning mellan
    Svep gärna om plastfolie och låt ligga kallt några timmar(gärna över natten).

    Garnering:

    1 dl crème fraiche
    1 dl majonnäs
    några skivor rökt skinka
    några skivor ost
    räkor, citron
    lax
    mycket frukt
    sallad och grönsaker
    dill, persilja
    ruccola(brukar hacka o ha på sidorna)

  • LottisPottis

    Jag har fått beställningar på mina tårtor, så jag antar att dom är goda!

    Fyllning 1
    Vanlig västkustsallad
    Fyllning 2
    Rökt fisk
    philadelphiaost
    créme fraiche
    majonäs
    Hackat äpple
    Purjolök
    salt
    peppar
    Fyllning 3
    Tonfisk
    philadelphiaost
    créme fraiche
    majonäs
    hackad rödlök
    salt
    peppar

    Du kan byta ut den vanliga philadelphiaosten mot en smaksatt.
    Som garnering finhackar jag grönsaker som jag lägger ut i mönster+skivade ägg, ost och kaviar.

Svar på tråden Sökes! Recept på Era bästa Smörgåstårtor...