Sökes! Recept på Era bästa Smörgåstårtor...
Ja, som rubriken lyder... Har du/ni något smaskigt recept på smörgåstårta?
Ja, som rubriken lyder... Har du/ni något smaskigt recept på smörgåstårta?
näe men lägger i favoriterna hehe
www.catweb.com har en superbra sökmotor för recept. Där finns alla matsidor som önskas.
Malle: Eh, det var ingen sida på den länken...
Jag har kollat runt på lite matsidor, men då vet man ju inte om det verkligen blir gott. Det är därför jag frågar här, för att få något recept som med säkerhet är gott. Men får jag inget svar så får jag ju chansa... (Hoho, finns det ingen som har ett recept att delge? *ropar i en tratt*)
Har massa recept på olika röror att ha i!
Skicka din mailadress till min inbox så ska jag skriva ner dom imorgon!
3 lager....
1:a röd kaviar på burk blandat med creme fraiche (den blå), lite pressad citron och färsk dill.
2:a lax pastej (sån på tub)
3:e tonfisk med pemoulade, hackad rödlök, lite citron och dill.
Bre smör på landgångs börd, skär bort kanterna på landgångarna.
Bred på de olika lagerna. Sen brukar jag fukta smörgås papper och klä in tårtan och låta den stå och dra över natten. på morgonen blanda jag lite majonäs och lättcremefraiche med salt och svartpeppar och breder på tårtan på ovansidan och på kanterna runt om sen
garnera jag med ägg i skivor med röd och svart kaviar i klickar ovan på gulan på ägget om vart annat som en "ram" på ovansidan av tårtan.
Häller på tinade skalade räkor i mitten av tårtan. Garnerar med bladsallad runt kanterna.
Mycket god smörgåstårta om jag får säga det själv
Till en tårta (gjort på formfranska 3x5skivor) behövs:
Fyllning 1:
Rökt skinka
Skinkost (ca 200 gr)
Majonnäs (½ burk)
Dijonsenap (1 tesked ung.)
Fyllning 2:
Räkor
Hackat ägg (1-2)
Majonnäs (½ burk)
Dill
Använder formfranska men det går bra med polarbröd oxå om man vill det.
Gör klart fyllningarna och bred ut dem på varsitt lager av smörgåstårtan. Detta görs dagen innan så den är saftigare.
Blanda kesella (lätt) men en liten skvätt mjölk så att det blir lösare och blanda ner dill. Bred smeten över smörgåstårtan.
Sätt salladsblad runt kanten (de brukar fastna bra i smeten) och sedan kan du dekorera med vad du vill. Brukar använda laxrosor, räkor, tomater, gurka, ägg, ostrullar, vindruvor, skinka och rom.
Gagge och Jie: Tack så hemskt mycket för era recept!
Min brukar vara uppskattad och den är väldigt enkel...
Fyllning 1: Mixa leverpastej med creme fraiche.
Fyllning 2: Kör mimosasallad slät i mixer.
Varva fyllningarna och bred på rikligt så den inte blir torr.
Över tårtan brer jag ett tunt lager majonnäs så man kan "klistra" fast skinka och annat smaskens ovanpå.
Här är mitt smaskiga recept!
Ingredienser:
9 landgångsbröd(kan även använda vanligt rostbröd, ca tre st/landgångsbröd)
Fyllning 1:
200 g philadelphiaost
100 g strimlad skinka
1/2 dl gräslök, finklippt
salt och peppar
Fyllning 2:
4 msk majonnäs
4 msk gräddfil
100 g räkor, rensade och hackade
1/2 burk röd caviar, à 60 g
2 msk dill, fin hackad
Gör så här:
Blanda fyllningarna i två olika skålar.
Skär bortkanterna på landgångsbröden och lägg ihop tre lager bröd, tre bredvid varandra, med fyllning mellan
Svep gärna om plastfolie och låt ligga kallt några timmar(gärna över natten).
Garnering:
1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
några skivor rökt skinka
några skivor ost
räkor, citron
lax
mycket frukt
sallad och grönsaker
dill, persilja
ruccola(brukar hacka o ha på sidorna)
Jag har fått beställningar på mina tårtor, så jag antar att dom är goda!
Fyllning 1
Vanlig västkustsallad
Fyllning 2
Rökt fisk
philadelphiaost
créme fraiche
majonäs
Hackat äpple
Purjolök
salt
peppar
Fyllning 3
Tonfisk
philadelphiaost
créme fraiche
majonäs
hackad rödlök
salt
peppar
Du kan byta ut den vanliga philadelphiaosten mot en smaksatt.
Som garnering finhackar jag grönsaker som jag lägger ut i mönster+skivade ägg, ost och kaviar.