Romsås!
Tänkte höra om nån har recept på kall romsås. Ska bjuda på lax till påsk o brukar alltid köpa färdig sås men tänkte att det kunde va kul att prova på att göra såsen själv.
Tänkte höra om nån har recept på kall romsås. Ska bjuda på lax till påsk o brukar alltid köpa färdig sås men tänkte att det kunde va kul att prova på att göra såsen själv.
JAg brukar ha c.fraiche, röd rom, dill, lite salt och peppar. Går även med jogurt el. gräddfil eller en blandning av någon av dessa samt majonnäs.
Tack så mkt!
Nån mer? Skulle gärna vilja ha ett recept som är portionsuträknat, e ingen mästerkok precis
Hur många blir ni?
Så här gör jag romsås...för ca 4 pers.
1 burk creme fraiche
1 burk röd kaviar
1 msk finhackad röd lök
1 msk dill
salt och peppar efter smak
Blanda allt och låt gärna stå en stund innan servering så hinner såsen få smak.
Så kan du göra en extrasås till oxå, Saffranssås..passar fint till laxen..så finns det 2 såser att välja mellan.
Saffranssås
Till 4 portioner behövs:
2 dl gräddfil
1 krm salt
1 krm saffran
½ tsk italiensk salladskrydda
2 msk purjolök, fint strimlad
Låt den gärna oxå stå en stund innan. i stället för purjo kan du ta ½-1 msk röd lök i stället.
Lycka till!
Tack så jättemycket!! Ska prova på både romsåsen o saffranssåsen tänkte jag.