Inlägg från: QuteCat |Visa alla inlägg
  • QuteCat

    Så här gör jag romsås...för ca 4 pers.

    1 burk creme fraiche
    1 burk röd kaviar
    1 msk finhackad röd lök
    1 msk dill
    salt och peppar efter smak

    Blanda allt och låt gärna stå en stund innan servering så hinner såsen få smak.

    Så kan du göra en extrasås till oxå, Saffranssås..passar fint till laxen..så finns det 2 såser att välja mellan.

    Saffranssås
    Till 4 portioner behövs:

    2 dl gräddfil
    1 krm salt
    1 krm saffran
    ½ tsk italiensk salladskrydda
    2 msk purjolök, fint strimlad

    Låt den gärna oxå stå en stund innan. i stället för purjo kan du ta ½-1 msk röd lök i stället.

    Lycka till!

Svar på tråden Romsås!