• AnnaK

    Kycklingsallad

    Ingredienser 4 port.:

    1 grillad eller stekt kall kyckling
    150 g bacon
    strimlad isbergssallad
    1 burk (340 g) majskorn
    1 tärnad röd paprika
    3 skivade tomater
    1/2 färsk gurka, skuren i stavar
    Sås:
    3 dl gräddfil
    1 dl majonnäs
    1-3 tsk curry
    salt
    svartpeppar
    Så här gör du:
    Skär kycklingen i rätt stora skinn- och benfria bitar. Klipp baconskivorna i strimlor och stek dem spröda.
    Ta upp och lägg strimlet på hushållspapper för att kallna.
    Bottna ett stort fat med strimlad sallad. Lägg på kycklingbitarna, majskorn, paprikatärningar, tomatskivor och gurkstavar. Strö baconstrimlor över.
    Blanda gräddfil och majonnäs med curry till lagom styrka och smaka av med salt och peppar.
    Servera kycklingsalladen med såsen och vitt brytbröd, som till exempel butiksnybakad baguette.

  • AnnaK

    Kycklingsallad
    Ingredienser:

    1 grillad kyckling
    1 grön paprika
    4 tomater
    ½ gurka
    ½ isbergssalladshuvud
    2 dl strimlad blekselleri

    Sås:
    1½ msk citron
    1 krm dragon
    3 msk olja
    2 msk vatten
    Peppar
    Salt

    Gör såhär:
    Rensa kycklingen och skär den i mindre bitar. Blanda alla ingredienserna till såsen och häll den över kycklingen. Låt stå kallt och ös såsen över kycklingen då och då. Skär alla grönsakerna och lägg upp dom på ett serveringsfat.
    Lägg kycklingen i mitten av fatet

  • AnnaK

    Kycklingsallad med kikärtor, 4 personer
    1 Krisp sallad, bryt i bitar
    1 ask Ruccola
    2 burkar kikärtor
    500 g grillat kycklingkött
    1 silver lök, tunna skivor
    1 purjolök, finstrimlad
    1 ask coktail tomater, delade
    2 pkt baconbitar, knaperstekt

    Dressing
    1 citron, pressad
    6 msk olivolja
    1 msk balsamvinäger
    1 msk soja
    1 tsk fruktsocker
    salt och peppar.

    Chevré och avocadoröra
    100g chevré ost
    2 mogna avocado
    1 citron, pressad
    1 röd lök, finhackad
    salt och peppar

    Låt salladen ligga i kallt vatten minst 30 minuter för att få en riktig krispighet. Lägg upp salladen i en skål. Skölj kikärtorna väl under rinnande kallt vatten. Blanda nu ner övriga ingreienser i salladen och låt stå en stund.
    Gör dressingen och häll över.

  • AnnaK

    1 grillad kyckling
    1,5 hg bayonneskinka
    2 hg grevéost i tärningar
    3-5 hg oskalade räkor
    1,5 huvud isbergssallad
    1/2 purjolök
    200 g gröna ärter
    4 tomater
    3 dl ris

    Dressing:
    1,5 dl majonnäs (lätt funkar)
    1,5 dl gräddfil
    2 tsk curry
    1 tsk italiensk salladskrydda
    1 msk senap
    1 knippa dill

    Koka riset och låt det svalna. Blanda ingredienserna till dressingen. Skär kycklingköttet i bitar. Blanda riset med dressingen, den strimlade purjolöken och hälften av kycklingen. Hit kan salladen förberedas.Skala räkorna. Srimla sallad och skinka och tärna osten. Varva riset med sallad, skinka, ost, räkor, ärter, tomat och resten av kycklingen. Klart!

  • AnnaK

    Vietnamesisk kycklingsallad
    Från Bills mat 04.08.2005
    4 portioner

    600 g stekta kycklingfiléer
    90 g böngroddar
    20 g hela blad av vietnamesisk mynta
    50 g hela blad av thaibasilika
    180 g kinakål, fint strimlad
    90 g morötter, strimlade

    Dressing
    60 ml limesaft
    60 ml fisksås
    2 msk risvinäger
    1 msk socker
    2 vitlöksklyftor, fint hackade
    3 schalottenlökar, tunt skivade
    2 små röda chilifrukter, fint hackade Riv kycklingköttet i tunna strimlor och blanda med de övriga salladsingredienserna. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och rör om tills sockret har lösts upp. Häll dressingen över salladen och blanda väl.

  • AnnaK

    Currydressing:
    1 tsk curry
    3 msk fettfri majonnäs
    3 msk gräddfil
    salt och peppar

  • AnnaK

    4 st kycklingbröst, gärna majskyckling med skinn (eller filéer)
    1 msk rapsolja
    1 tsk sesamolja, (kan uteslutas)
    2 msk tamari, soja alt ljus japansk soja
    1 dl vatten, ca
    1 msk sesamfrö
    2 kruka(or) romansallad
    1 huvud Rosésallad, litet
    1 knippa(en) rädisor, ca 200 g
    1 st morot/morötter, stor
    150 g sockerärter
    0,5 dl jordnötter, torrostade
    1 kruka(or) färsk koriander
    1 st lime
    flingsalt
    svartpeppar, nymalen

    Jordnötsdressing
    1 msk ingefära, färsk, riven
    1 st vitlöksklyfta(or), riven
    3 msk jordnötssmör, ekologiskt
    1 msk risvinäger
    2 msk tamari, soja, alt ljus japansk soja
    2 msk flytande honung
    1 msk pressad lime
    vatten, kallt, ev

    4 -6 portioner

    1. Vispa ihop ingrdienserna till dressingen.

    2. Hetta upp rapsoljan och sesamoljan i en panna och stek kycklingfiléerna med skinnsidan ner först ca 5 minuter. Vänd och stek 3-4 minuter på den andra sidan. Salta och peppra och häll på sojan och vattnet och låt det sjuda på svag värme under lock ca 12 minuter tills köttet är genomstekt. Skär ett snitt och kontrollera att klar köttvätska rinner ur. Strö över sesamfrön. Låt svalna lite innan du strimlar kycklingen i centimetertjocka strimlor tvärs över. Vätska som blir kvar i pannan kan du röra ner i dressingen.

    3. Skölj och ansa grönsakerna. Riv romansallaten och rosésallaten i grova bitar, skiva rädisorna och hyvla moroten tunt med osthyvel samt strimla sockerärterna.

    4. Blanda allt i en skål och salta och peppra lätt. Lägg upp salladen på ett fint fat, skär kycklingen i skivor och lägg på. Garnera med jordnötter och koriander. Mal lite peppar över, skär limen i klyftor och dekorera

  • AnnaK

    4 portioner
    400 g små färska rödbetor
    1 påse babyspenat (80 g)
    4 msk pinjenötter
    500 g kycklinglårfiléer
    1/2 msk olivolja till stekning
    1 tsk salt
    2 krm nymald svartpeppar
    75 g ädelost light (17% fett)
    2 msk olivolja
    2 msk hallonbalsamico (Zeta)

    1. Skär bort blasten men lämna några cm och låt rottråden vara kvar på rödbetorna. Koka dem mjuka, ca 10 min. Har du stora rödbetor så koka dem längre. Spola betorna under kallt vatten, gnid av skalet och skär dem i klyftor.

    2. Skölj och torka spenaten. Rosta pinjenötterna i torr och medelvarm panna.

    3. Lägg upp spenat och rödbetor på fat. Stek kycklinglårfiléerna i olivolja, cirka 4 min per sida. Krydda med salt och peppar. Skär kycklingen i skivor, lägg dem på salladen och smula över ädelost. Ringla över olivolja, balsamico och strö över pinjenötterna.

    Näring per portion: 343 kcal
    23 g fett, 29 g protein, 11 g kolhydrater

  • AnnaK

    Kycklingsallad med mango och cashewnötter
    4 portioner

    ca 30 minuter

    Ingredienser
    2 kycklingfiléer
    2 mango, i bitar
    1 dl cashewnötter, 50 g
    1 strimlat isbergssalladshuvud

    Dressing:
    1/2 dl salladslök, finhackad, eller
    gräslök
    1 citrongräs, krossat
    1 1/2 dl kokosmjölk
    1/2 tsk malen koriander
    1 msk fisksås
    1 tsk brun farin
    1/2 tsk salt
    svartpeppar

    Tillagning
    Blanda alla ingredienser till dressingen i en kastrull. Värm försiktigt tills sockret smält. Ta kastrullen från värmen.

    Blanda kyckling, mango och nötter i en skål.

    Fördela salladen på 4 tallrikar och lägg på kycklingsalladen. Rör om i dressingen och ta upp citrongräset. Häll dressingen över salladen. Servera med bröd.

  • AnnaK

    Sydamerikansk kycklingsallad med majs
    Ingredienser
    4 personer
    500 g färdigstekt salladskyckling
    1 grön paprika
    2 tomater
    1 liten burk majskorn, ca 150 g
    100 g ärter
    150 g majonnäs
    1 dl crème fraiche
    1/2 chili
    1 bit syltad ingefära
    1 tsk paprikapulver
    1 liten knippa persilja
    salt och peppar
    2 hårdkokta ägg
    1 huvud isbergssallad
    1 knippa rädisor
    1.
    Se till att kycklingköttet är benfritt. Dela köttet i mindre bitar. Strimla paprikan, skär tomaterna i små bitar, låt majskornen rinna av i sil, ge ärterna ett uppkok i lättsaltat vatten.
    2.
    Blanda majonnäs med crème fraiche, finhackad chili och finhackad, syltad ingefära. Smaka av dressingen med paprikapulver, finhackad persilja (spara lite till garnering), salt och eventuellt lite peppar.
    3.
    Blanda samman kycklingkött, grönsaker och dressing i bunke.
    4.
    Skölj och strimla isbergssalladen. Skölj och dela rädisorna. Lägg kycklingsalladen på ena halvan av ett uppläggningsfat och den strimlade salladen på den andra. Garnera med rädisor, hårdkokta ägghalvor och persilja.

Svar på tråden Kycklingsallad