Kycklingsallad
Ingredienser 4 port.:
1 grillad eller stekt kall kyckling
150 g bacon
strimlad isbergssallad
1 burk (340 g) majskorn
1 tärnad röd paprika
3 skivade tomater
1/2 färsk gurka, skuren i stavar
Sås:
3 dl gräddfil
1 dl majonnäs
1-3 tsk curry
salt
svartpeppar
Så här gör du:
Skär kycklingen i rätt stora skinn- och benfria bitar. Klipp baconskivorna i strimlor och stek dem spröda.
Ta upp och lägg strimlet på hushållspapper för att kallna.
Bottna ett stort fat med strimlad sallad. Lägg på kycklingbitarna, majskorn, paprikatärningar, tomatskivor och gurkstavar. Strö baconstrimlor över.
Blanda gräddfil och majonnäs med curry till lagom styrka och smaka av med salt och peppar.
Servera kycklingsalladen med såsen och vitt brytbröd, som till exempel butiksnybakad baguette.