Hur äter man varmrökt makrill?
Som rubriken säger, hur äter man varmrökt makrill? Den ska ätas kall i skivor, va? Eller ska man värma på den? Vad äter man till? Potatis? Tack för snabba svar!
Som rubriken säger, hur äter man varmrökt makrill? Den ska ätas kall i skivor, va? Eller ska man värma på den? Vad äter man till? Potatis? Tack för snabba svar!
ät den som den är, kall mums...
eller...
Varmrökt makrill med pasta
4 portioner
ca 20 minuter
Ingredienser
300 g pasta, t ex farfalle
ca 800 g varmrökt makrillfilé
1/2 purjolök, i tunna skivor
1 röd lök, i tunna klyftor
1 msk olja
2 dl matlagningsgrädde
2-3 krm salt
svartpeppar
ca 250 g cocktailtomater
Tillagning
Koka pastan enligt anvisning på paketet. Rensa fisken skinn- och benfri och dela fiskköttet i bitar. Fräs lök och purjo i oljan. Tillsätt grädde och fisk och hetta upp. Blanda försiktigt ner såsen i pastan. Smaka av med salt och mal över peppar.
Servera med tomater.
VARMRÖKT MAKRILL MED FÄNKÅLSSLAW OCH GRILLADE GRÖNSAKER
Ingredienser 4 portioner
200 g färsk varmrökt hel makrill ca 1 kg
6 medelstora fasta potatisar, kokta
1/2 zucchini
1/2 squash
1 fänkål
1/2 färsk vitkål
Sås
1 dl majonnäs
2 dl crème fraiche
2 msk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
Salt och peppar
Marinad
1 lime
3 msk honung
1 tsk timjan
1/2 dl olja
1 pressad vitlöksklyfta
Gör så här:
Skiva grönsakerna och potatisen i 1-2 cm tjocka skivor. Lägg dem i marinad i ca 2 timmar. Blanda såsen och ställ kallt. Finstrimla vitkål och fänkål, lägg i en bunke och häll lättsaltat kokande vatten över så det täcker. Låt stå i 2-3 minuter. Häll av vattnet och spola med kallt vatten. Låt kålen rinna av ordentligt på en handduk. Blanda ihop kålen och såsen.
Grilla sedan grönsaker och potatis tills de får fin färg. Du kan grilla makrillen samtidigt om du får plats, den skall grillas tills den är genomvarm. Servera gärna med färska örter.
Ingredienser 2 port:
2 rökta makrillfiléer
Äggröra:
3-4 ägg
3-4 msk grädde eller mjölk
salt
pepparmix
1 msk smör eller margarin
2 msk klippt gräslök
Att servera till:
tomatsallad med
bladpersilja
Så här gör du:
1. Skär makrillfiléerna i bitar.
2. Vispa samman ägg, grädde eller mjölk, salt och peppar.
3. Smält matfettet i en kastrull. Häll i äggblandningen och rör sakta mot botten med en träsked tills äggröran blivit tjock och krämig.
4. Servera direkt med den rökta fisken och tomatsallad.
På macka med lite majjo!
*mumma*
Rökt makrill med gurksallad och färskpotatis
Recept för utskrift
Beskrivning av recept
Rökt makrill med gurksallad och färskpotatis är enkelt och gott. Fungerar också utmärkt som picknick-mat.
Ingredienser till recept
4 stora eller 6 små rökta makrillar
en mindre gurka
2 dl gräddfil
16 - 24 färskpotatisar beroende på storlek
Tillagning av recept
4 stora eller 6 små rökta makrillar
en mindre gurka
2 dl gräddfil
16 - 24 färskpotatisar beroende på storlek
Portioner : 4 portioner