• Miola

    Hur äter man varmrökt makrill?

    Som rubriken säger, hur äter man varmrökt makrill? Den ska ätas kall i skivor, va? Eller ska man värma på den? Vad äter man till? Potatis? Tack för snabba svar!

  • Svar på tråden Hur äter man varmrökt makrill?
  • AnnaK

    ät den som den är, kall mums...

  • AnnaK

    eller...

    Varmrökt makrill med pasta
    4 portioner

    ca 20 minuter

    Ingredienser
    300 g pasta, t ex farfalle
    ca 800 g varmrökt makrillfilé
    1/2 purjolök, i tunna skivor
    1 röd lök, i tunna klyftor
    1 msk olja
    2 dl matlagningsgrädde
    2-3 krm salt
    svartpeppar
    ca 250 g cocktailtomater

    Tillagning
    Koka pastan enligt anvisning på paketet. Rensa fisken skinn- och benfri och dela fiskköttet i bitar. Fräs lök och purjo i oljan. Tillsätt grädde och fisk och hetta upp. Blanda försiktigt ner såsen i pastan. Smaka av med salt och mal över peppar.

    Servera med tomater.

  • AnnaK

    VARMRÖKT MAKRILL MED FÄNKÅLSSLAW OCH GRILLADE GRÖNSAKER

    Ingredienser 4 portioner

    200 g färsk varmrökt hel makrill ca 1 kg
    6 medelstora fasta potatisar, kokta
    1/2 zucchini
    1/2 squash
    1 fänkål
    1/2 färsk vitkål

    Sås
    1 dl majonnäs
    2 dl crème fraiche
    2 msk dijonsenap
    1 tsk vitvinsvinäger
    Salt och peppar

    Marinad
    1 lime
    3 msk honung
    1 tsk timjan
    1/2 dl olja
    1 pressad vitlöksklyfta

    Gör så här:

    Skiva grönsakerna och potatisen i 1-2 cm tjocka skivor. Lägg dem i marinad i ca 2 timmar. Blanda såsen och ställ kallt. Finstrimla vitkål och fänkål, lägg i en bunke och häll lättsaltat kokande vatten över så det täcker. Låt stå i 2-3 minuter. Häll av vattnet och spola med kallt vatten. Låt kålen rinna av ordentligt på en handduk. Blanda ihop kålen och såsen.

    Grilla sedan grönsaker och potatis tills de får fin färg. Du kan grilla makrillen samtidigt om du får plats, den skall grillas tills den är genomvarm. Servera gärna med färska örter.

  • AnnaK

    Ingredienser 2 port:

    2 rökta makrillfiléer
    Äggröra:
    3-4 ägg
    3-4 msk grädde eller mjölk
    salt
    pepparmix
    1 msk smör eller margarin
    2 msk klippt gräslök
    Att servera till:
    tomatsallad med
    bladpersilja
    Så här gör du:
    1. Skär makrillfiléerna i bitar.
    2. Vispa samman ägg, grädde eller mjölk, salt och peppar.
    3. Smält matfettet i en kastrull. Häll i äggblandningen och rör sakta mot botten med en träsked tills äggröran blivit tjock och krämig.
    4. Servera direkt med den rökta fisken och tomatsallad.

  • mammacatta

    På macka med lite majjo!
    *mumma*

  • AnnaK

    Rökt makrill med gurksallad och färskpotatis
    Recept för utskrift
    Beskrivning av recept
    Rökt makrill med gurksallad och färskpotatis är enkelt och gott. Fungerar också utmärkt som picknick-mat.

    Ingredienser till recept
    4 stora eller 6 små rökta makrillar
    en mindre gurka
    2 dl gräddfil
    16 - 24 färskpotatisar beroende på storlek
    Tillagning av recept
    4 stora eller 6 små rökta makrillar
    en mindre gurka
    2 dl gräddfil
    16 - 24 färskpotatisar beroende på storlek
    Portioner : 4 portioner

Svar på tråden Hur äter man varmrökt makrill?