• Lilly80

    enkel och god kycklingpaj

    Har faktiskt aldrig gjort en kycklingpaj, är sugen på att testa och göra en. Är det någon som har en enkel och god recept på det? Vill har många recepter på goda pajer då jag älskar paj!

  • Svar på tråden enkel och god kycklingpaj
  • bellies

    Tryck ut smördeg i en pajform, förgrädda 225grader i ca 10min.

    Gör under tiden fyllningen som består av:

    1 gul hackad lök
    1 paprika i valfri färg
    1 burk skivade champinjoner
    1 grillad rensad kyckling
    2 burkar paprika chili creme fraiche

    Stek lök, paprika och champinjoner tills dom är mjuka. Häll i kycklingen och creme fraichen, låt puttra i 5 min. Fyll pajskalet med röran och strö över riven ost. Grädda 225 grader i 15 min. Servera med sallad!

  • AnnaK

    Ingredienser 4 port.:

    Deg:
    3 dl vetemjöl
    125 g margarin
    2 msk kallt vatten
    Fyllning:
    1 grillad kyckling
    1 dl strimlad purjolök
    150 g champinjoner
    2 msk margarin
    1 burk hela konserverade tomater
    2 dl grädde
    1 tsk oregano
    salt
    peppar
    Så här gör du:
    Blanda till degen och låt den vila i kylskåp en stund.
    Bred ut degen i en pajform och nagga med en gaffel. Förgrädda skalet i 10 minuter i 200 grader.
    Bena ur kycklingen och dela den i små bitar. Fräs purjolök och champinjoner i en stekpanna. Dela tomaterna och tillsätt dessa + grädden och kycklingen. Krydda. Låt detta puttra i 5 minuter. Häll fyllningen i pajformen och grädda i 15 minuter

  • AnnaK

    Pajdeg (ganska tunn, vill du ha tjockare så gör dubbelsats alt använd liten pajform):
    1 1/2 del vetemjöl
    50 g smör eller margarin
    1 msk vatten
    (det går minst lika bra med färdig smördeg, det har vi oftast i just denna!)

    Fyllning:
    5-8 feferoni, hackade
    1/2 grillad kyckling
    1 gul lök, hackad
    ca 10 färska champinjoner, skivade
    smör att steka i
    150 g Philadelphiaost (light går bra!)
    1/2 burk Chunky Salsa (sån taco variant)
    3 dl riven ost

    Sätt ugnen på 225°C. Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en pajform, alt bred ut den färdiga smördegen. Förgrädda ca 10 min.

    Rensa kycklingen och skär den i mindre bitar. Bryn kyckling, lök och champinjoner. Tillsätt salsa och Philadelphiaost och låt puttra i hop en stund. Hacka feferonin och strö ut i botten av pajskalet. Häll över kycklingblandningen och toppa med den rivna osten. Gratinera 10-15 min eller tills osten smält.

    Servera med en god blandad sallad och guacamole.

  • AnnaK

    Pajdeg:
    3 1/4 dl ljust & milt fullkornsmjöl, Kungsörnen
    1 dl cashewnötter
    125 g smör, i bitar
    3 msk vit torr martini

    Fyllning:
    1 orange + 1 gul paprika, i bitar
    2 stjälkar selleri, skivade
    6 salladslökar, skivade
    1 grillad kyckling, urbenat och tärnat kött
    3 dl gratängost
    4 ägg
    4 dl lätt crème fraiche med paprika och chili
    1/2 tsk salt

    Dekoration:
    Ruccolasallad
    Ugnstemperatur: 225 grader

    SÅ HÄR GÖR DU
    1 Mixa mjöl och cashewnötter i matberedaren. Tillsätt smör, kör till smulor. Tillsätt martini, kör till en degboll. Tryck ut degen i en stor pajform med löstagbar botten, ca 32 cm. Plasta och ställ in formen i kylen 30 minuter.

    2 Nagga botten med en gaffel och förgrädda pajskalet 10 minuter i nedre delen av ugnen.

    3 Förväll grönsakerna i 3 minuter i mikro eller i lite vatten i en kastrull . Slå grönsakerna i ett durkslag och spola med kallt vatten.

    4 Fördela grönsaker och kycklingkött i formen. Strö över ost. Vispa samman ägg, crème fraiche och salt och häll över fyllningen. Stick med en gaffel så äggstanningen rinner ner.

    5 Grädda pajen i nedre delen av ugnen, ca 30 minuter tills den stelnat och fått färg. Servera den något avsvalnad med rucolasallat ovanpå

  • AnnaK

    Ingredienser
    6-8 port
    3 dl vetemjöl
    125 g smör
    2 msk kallt vatten
    Fyllning:
    2 kycklingfiléer, ca 300 g
    1 bit purjolök
    smör
    1/2 tsk salt
    1 röd paprika
    2 dl Arla Köket lätt crème fraiche, 4 peppar & vitlök
    3 ägg
    2 dl Arla Köket riven ost, gratäng Gör så här
    Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajskalet vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Skär kycklingen i mindre bitar. Strimla purjolöken. Stek kyckling i smör i en stekpanna. Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med. Krydda med salt. Låt svalna något. Kärna ur och tärna paprikan. Blanda kyckling, purjolök, paprika, crème fraiche, ägg och hälften av osten. Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min. Servera med sallad.

  • AnnaK

    ca 5 portioner

    3 dl vetemjöl
    125 g Svenskt smör
    2 msk vatten

    Fyllning:
    1 färsk lök, hackad
    3 hackade vitlöksklyftor
    2 msk Svenskt Smör
    3 tomater
    350 g grillat eller stekt kycklingkött
    1 finhackad chili
    2 tsk färsk hackad rosmarin
    eller 1 tsk torkad
    2 dl riven lagrad ost, t ex Prästost
    4 ägg
    1 dl Mjölk 3%
    2 1/2 dl Matlagningsgrädde
    1 tsk salt
    1 krm svartpeppar

    Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med hög kant, ca 24 cm i diameter. Nagga botten. Låt stå kallt ca 30 min. Sätt ugnen på 200º. Förgrädda pajskalet 10-15 min.
    Fräs löken mjuk i smör. Halvera tomaterna och skrapa ur kärnorna. Skär tomatköttet i mindre bitar. Ta bort skinnet från kycklingen. Skär kycklingköttet i bitar. Blanda kyckling, lök, tomat, chili, rosmarin och ost. Lägg blandningen i pajskalet. Vispa samman ägg, mjölk, grädde, salt och peppar. Häll äggstanningen över fyllningen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min, tills äggstanningen stelnat.

  • AnnaK

    Det här behövs till 4?6 port:
    Pajdeg:
    2 1/2 dl vetemjöl
    75 g smör
    3/4 dl kesella, 1%
    Fyllning:
    1/2 grillad kyckling, tärnat kött
    160 g majskorn, 1 liten burk
    1 1/2?2 paprikor röd, grön och orange, strimlade
    1/2 dl pinjenötter
    Äggstanning:
    3 ägg
    1 1/2 dl kesella, 1%
    1 1/2 dl mjölk
    2 krm chili explosion, Santa Maria kryddkvarn
    1/2 tsk salt
    1 krm svartpeppar, nymald
    Dekoration:
    färsk oregano
    Ugn:
    225º

    Gör så här:
    1. Lägg vetemjöl, smör och kesella i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Kör tills degen formar sig till en boll.
    2. Tryck ut degen i en rund pajform, ca 24 cm i diameter. Ställ in den i kylen ca 30 minuter. Nagga pajdegen och förgrädda pajskalet 10 minuter i mitten av ugnen.
    3. Fördela kycklingkött, majskorn och paprikastrimlor i pajskalet. Vispa samman ägg, kesella, chili, salt och peppar och häll över fyllningen. Strö över pinjenötter. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Strö över oregano. Servera med sallad.
    Tips!
    Pajtips för kalorijägare: Använd potatis eller kesella i degen eller gör ett skal av filodeg. Byt gratängosten mot mager lagrad ost och använd mjölk, kesella eller maglagningsgrädde i stället för tjock grädde.

  • AnnaK

    Ger 4 Portioner

    PAJDEG
    100 g Margarin; eller smör
    2 1/2 dl Vetemjöl
    1 msk Vatten; ev något mer
    FYLLNING
    1 Kyckling; kall, kokt eller grillad
    1 Gul paprika
    1 Röd paprika
    1 msk Margarin; eller smör
    150 g Smålök; fryst
    2 msk Vetemjöl
    2 1/2 dl Mellangrädde
    1 dl Chilisås
    220 g Ananas i skivor; på burk
    1 tsk Italiensk salladskrydda; ev något mer
    1/2 tsk Salt
    2 Krm svartpeppar; ev något mer
    PENSLING
    Ägg; uppvispat

    Tid: ca 1 timme, varav 25-30 minuter i ugnen. Går bra att frysa.
    Hacka samman ingredienserna till pajdegen, gärna i en matberedare. Låt
    degen ligga kallt cirka 30 minuter.
    Bena ur och ta bort skinnet från kycklingen. Skär den i mindre bitar.
    Skölj, kärna ur och skär paprikan i små bitar. Fräs paprikan i
    matfettet. Tillsätt löken. Strö över mjöl och späd med grädden.
    Tillsätt chilisås och låt såsen koka ett par minuter. Skär ananasen i
    bitar. Tillsätt ananas och kyckling i stuvningen. Smaka av med
    italiensk salladskrydda, salt och peppar. Häll den i en ugnssäker
    form.
    Kavla ut degen till en platta lika stor som formen. Du kavlar enklast
    mellan 2 bitar plastfilm. Lägg pajlocket över kycklingstuvningen.
    Pensla locket med ägg. Grädda pajen i ugnen i 225ø, 25-30 minuter.
    Servera pajen med en grönsallad med gurka.
    På bilden har de gjort dekorationer av degen i form av halvmånar och
    lagt på pajdegslocket, min anm.
    Tips: Kokt kall kyckling kan läggas i en sojamarinad någon timme innan
    kycklingen läggs i stuvningen och tillagas.

  • AnnaK

    Smuldeg:
    2 dl Vetemjöl
    75 g Smör
    Fyllning:
    1 Grillad kyckling
    3 dl Vispgrädde
    4 msk Tomatketchup
    Salt, peppar
    600 g Frysta grönsaker, ärter,
    Majs och paprika

    Rensa kycklingen från ben och skinn. Skär köttet i bitar och lägg det
    i en kastrull. Tillsätt grädde och ketchup. Koka ihop tills knappt
    hälften av såsen återstår. Blanda ner grönsakerna. Krydda och häll
    fyllningen i en pajform. Hacka ihop mjöl och smör till en smulig deg,
    som strös över formen. Grädda i 225' i cirka 30 min.

  • AnnaK

    Kycklingpaj med broccoli
    ca 6 port
    Ugnstemperatur 200º

    Ingredienser
    3 dl vetemjöl
    ½ dl grahamsmjöl
    100 g margarin
    ½ dl kesella, mager
    1 krm salt
    1 msk vatten

    Fyllning:
    1 pkt stekt salladskyckling eller 250 g tärnad, grillad kyckling
    ca 200 g broccolibuketter
    1 kalkonkorv, kryddig, eller 1 stark ölkorv
    4 ägg
    2 dl vispgrädde
    1 dl crème fraiche
    1½ msk kycklingfond
    salt
    svartpeppar
    chilipeppar
    ca 2 dl riven ost

    Tillagning
    Arbeta snabbt ihop mjölsorterna med margarin, kesella och salt, gärna i matberedaren. Tillsätt lite vatten till en smidig och slät deg. Låt vila 30 minuter. Tryck ut i form, gärna med löstagbar kant, ca 22 cm och låt degen gå upp ca 4 cm mot kanten. Ställ kallt medan ugnen blir 200°C.

    Tina kycklingbitarna. Koka broccolin halvfärdig och låt rinna av mycket väl på ren handduk. Skär korven i små tärningar. Vispa ihop äggen med grädde, crème fraiche, kycklingfond, kryddor och ost. Smaka av med salt.

    Fördela kyckling, broccoli och korvbitar i pajskalet och häll stanningen över. Ställ formen på liten plåt eller folie på galler, nedersta falsen och grädda 45 minuter. Servera gärna med rocculasallad och cocktailtomater

  • AnnaK

    Fyllning
    10 g smör
    1 gul lök
    1 grillad kyckling
    1/2 tsk svartpeppar
    1/2 g saffran
    1/2 tsk kanel
    1 dl bladpersilja
    1/2 dl färsk koriander
    2 ägg
    salt
    rostad mandel
    200 g mandel
    1 msk vatten
    1/2 tsk kanel
    1 msk honung
    1 nypa salt
    "Pajen"
    8 - 10 ark feulle de brick eller filodeg
    2 msk smör
    flingsalt

    Gör så här:
    Rosta mandeln med vatten, kanel, honung och salt i ugnen, 175 grader i ca 8 minuter.

    Grovhacka löken och låt steka tills löken är mjuk och glansig. Tillsätt saffran och kanel. Plocka under tiden kycklingen, ben - och skinnfri. Vänd ned kycklingen och den rostade mandeln i lökhacket.
    Vänd ned persiljan och koriander, smaka av med salt och knäck ned äggen. Låt dom stelna lätt.
    Pensla arken med smält smör och fördela kycklingfyllningen. Vik samman till mindre paket eller lägg 4 ark i en större pajform. Lägg på fyllningen och täck toppen med 4 ark som penslas med smör emellan.
    Grädda i 200 grader i ca 10 minuter.

  • AnnaK

    Kycklingpaj med fetaost och spenat
    Tillagningstid: ca 40 minuter
    Ingredienser
    Beräknat för 4 portioner
    2 kycklingfiléer
    1 paket filodeg
    1 silverlök
    1 påse(ar) färsk spenat
    1 paket fetaost
    3 ägg
    2 msk vatten
    salt och peppar
    olivolja till pensling

    Gör så här:
    Strimla kycklingfiléerna och stek dem på hög värme i en stekpanna. Pensla pajformen med olivolja och klä den med tre lager filodeg. Skiva löken och spenaten och lägg i pajformen. Lägg i den strimlade kycklingen.

    Vispa äggen med vattnet, salt och peppar. Slå äggstanningen över pajen och toppa med den smulade fetaosten. In i ugnen i ca 20 minuter på 200 grader.

Svar på tråden enkel och god kycklingpaj