• annca

    Kall sås till lax

    Låt naturell lättyoghurt rinna av i ett kaffefilter och blanda sedan med avrunnen riven gurka och pressad vitlök och lite salt (och ev lite hackad chili) så har du en god lätt-tzatziki!


    ~*~ Ursäkta mig men hey! Man har väl rätt att ändra sig...? (W.Crafoord)~*~
  • annca

    Nå't som brukar vara väldigt gott till allt grillat är chilipressgurka:

    Skala en halv gurka och skiva den med osthyvle. Lägg i en skål, slata lite, lägg något tungt över själva gurkan. Låt stå så i ett par timmar så att vattnet pressas ut gurkan.
    Häll av spadet.
    Finhacka lite chili, eller ta lite sambal oelek och pressa i en vitlöksklyfta. Blanda i bland gurkan. Häll över 1 tsk socker och två msk vitvins- eller äppelcidervinäger och några droppar olivolja. Låt stå kallt fram till servering, minst ½ timme.


    ~*~ Ursäkta mig men hey! Man har väl rätt att ändra sig...? (W.Crafoord)~*~
  • annca

    Jo, men den kommer inte upp i samma fetthalt som vanlig turkisk yoghurt o.dyl. (Och man måste ju få i sig lite fett även om mna bantar - annars får man kostbrister.)


    Bijouu skrev 2007-04-17 10:39:15 följande:
    Avrunnen fil får dock bra mkt högre fetthalt än filen som den är. Kanske inte så bra vid bantning..
    ~*~ Ursäkta mig men hey! Man har väl rätt att ändra sig...? (W.Crafoord)~*~
Svar på tråden Kall sås till lax