Inlägg från: Cullinan |Visa alla inlägg
  • Cullinan

    Sötningsmedel är INTE farligt!

    Hoppzan skrev 2007-04-24 16:27:14 följande:
    Forskningen kring detta har väl inte pågått så länge att man faktiskt kan säga med all säkerhet att det inte är farligt.
    20 år får väl ändå sägas är en rätt lång tid i sammanhanget.
  • Cullinan

    Men Gud. Jag svarar väl på allt som berör ämnet! Jag kan inget om fettforskning eller P-pillerfoskning, alltså kan jag inte kommentera det. Länkar till klåparsajter tänker jag inte läsa, då jag bara får behållning av seriös fakta, är väl högskoleskadad.

    Och gällande Isisis inlägg förstod jag inte vem det var riktat mot, är det tillåtet att fråga då för att undvika missförstånd?
    Det var inte direkt så att Isisis svarde särskilt vänligt...

  • Cullinan
    Misfits skrev 2007-04-24 16:53:17 följande:
    Stackars tänder.
    Vanligt socker är som bekant skadligt för tänderna. När man äter något som innehåller socker reagerar bakterierna med att bilda skadliga syror som fräter på tanden. Syra-angreppet brukar pågå i ungefär en halvtimme efter att man ätit, därför ska man inte borsta tänderna direkt efter att man ätit socker.
    Risken för emaljskador bedöms som lika stora vare sig man dricker läsk som sötats med socker eller med aspartam, det är ingen skillnad.

    Sorbitol, xylitol och mannitol som bland annat används i tuggummi är till och med BRA för tänderna eftersom det sänker PH:t i munnen och motverkar karies.
    Nästan alla fruktdrycker (t.ex. juice), saft, vanlig sockrad läsk och light-läsk innehåller citronsyra. Det finns även i apelsiner och andra citrusfrukter. Light-läsk är inte farligare för tänderna än något annat med samma mängd citronsyra.
  • Cullinan
    Silverstream skrev 2007-04-24 16:55:57 följande:
    Är väl bara att acceptera att alla inte gillar sötningsmedel? Personligen får jag halsbränna av många light produkter (i vätske form) så jag undviker dem, men det är ju personligt för mig.
    Diskussionen gäller inte om man gillar det eller ej, utan huruvida det är FARLIGT eller ej.

    Halsbränna får jag av vanligt socker för övrigt, vissa sorters godis är väldigt halsbränneframkallande.
  • Cullinan

    Kurre räkmacka skrev 2007-04-24 16:58:59 följande:


    D är farligt och är TOTALFÖRBJUDET i många länder. Det ökar dessutom aptiten
    Nej, det finns ingen seriös forskning som visar på att det skulle öka aptiten. Det vissa säger är att man får ett ökat sötsug eftersom man inte får stillat sitt sötbegär längre via sockrade drycker, och då istället smäller i sig en massa onyttigheter. Men det handlar ju bara om karaktär, det är alltså inte sötningsmedlets fel, utan personens..

    Jag ser gärna länkar till var det är förbjudet?
  • Cullinan

    Kurre räkmacka skrev 2007-04-24 17:09:19 följande:


    Aspartam är totalförbjudet i många länder, testa google
    Det har jag gjort, men jag hittar inget om det?
  • Cullinan

    Håll er till seriösa sajter i stil med Livsmedelsverket.

    Den där Konsument-bjafs-grejen är extremt vinklad, och skapar bara ännu mer hysteri med alla sina lögner och påhitt. Källkritik tack.

  • Cullinan

    Kurre räkmacka skrev 2007-04-24 17:15:05 följande:


    Inte för att det är en seriös sajt, men där står ju såhär:

    "E951 Aspartam (Nutrasweet, Canderel) - förbjudet i österrike, Belgien, Frankrike, Grekland, Italien Nederländerna och Portugal. Numera är det tillåtet i alla dessa länder!"

    Då finns det ju inget förbud längre?

    Eller läser du någon annanstans?
  • Cullinan
    Rebekah84 skrev 2007-04-24 17:16:44 följande:
    Vet inte om någon skrivit detta men Canada har ju faktiskt förbjudit aspartam därför att det var hälsofarligt (Enligt forskare i Canada)
    Länk tack. Hittar inget när jag googlar.
Svar på tråden Sötningsmedel är INTE farligt!