Vill du dela med dig av ditt godaste kycklingrecept?
ikväll ska jag bjuda släkt på kyckling.....men vill göra något riktigt gott
vill ni dela med er av era godaste kycklingrecept????
ikväll ska jag bjuda släkt på kyckling.....men vill göra något riktigt gott
vill ni dela med er av era godaste kycklingrecept????
Brukar förgrilla kycklingen i ugnen med kycklingkrydda. Sedan hälla på någon av dom goda salsasåserna. (den med annanas i är populär här). In i ugnen ca 20 min. till. Servera med klyftpotatis el ris.
God härlig cesarsallad spritsad med citron o italiensk salladskrydda samt ljummet nybakt bröd.
vad är du ute efter, paj, gryta i ugn? Jag har lite recept.. kollar och invboxar dig med rubriker så får du välja själv om du är intresserad av något så får du hela recepten (orkar inte skriva ner 1000 olika recept). Så säg ara till så grejar jag om det är någonting som låter smaskens!
www.systembolaget.se/Applikationer/Recept/Paprikafylldakycklingfileermedappel-ochrodlokssky.htm
Den var grymt god, potatisen är lite överreklamerad tyckte jag så du kan ha ris eller bara "vanlig" kokt potatis till!
Kycklingfileer i form, matlagningsyoghurt med sweet chili sås blandat i till en god sås. Häll över kycklingen in i ugnen 20 min (225). Servera med ris, något grönt och samma sås fast kall. Hepp!
Bryn kyckligfiléer och hackad gul lök, lägg i ugnsfast glasform, häll på
vitt vin, kycklingfond, soltorkade tomater i strimlor, grädde, svartpeppar och pressad vitlök.
kykling file´r 1 per person fungerar med annan kyckling också. 2 burkar kokos möjlk, minimajs, vattenkastanjer, bambuskott och rd currypasta. serveras med ris eller glasnudlar
in i ugnen sen då såklart. 225 i ca 20 min.
glömde säga att det är 4 barn som ska äta oxå...dom är 10, 8, 3 och 9månader(den lilla ska nog inte äta kycklingen förästen när jag tänker efter)
tack tjejer för spännande recept
ligger lite förslag i din inbox
jag brukar göra kyckling så här:
förstek filér ocgh lägg i en ugnsform
sen häller man på smaksatt crame frachè och blandar med lite vatten
å så in i ugnen sen e d bara å moffa AS gott med ris till
VARNING!! Väldigt onyttigt!!
1 grillad kyckling
1-2 askar marinerade vitlökar från rydbergs
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
Rensa från ben(finns ibland att köpa färdig rensad salladskyckling, tillagad) Skär i bitar, blanda allt i en gryta.
Låt puttra en stund, låt gärna stå i kyl under natten då det blir mer smak. Serveras med ris, sallad och bröd.
Det går att blanda lite hursomhelst, jag brukar ta mer av oljan från vitlökarna när jag tar från lösvikten, blir mer smak.
Jag lovar; göra gött!!!
Mitt favoritrecept, som dessutom fick min make på fall första gången vi dejtade.. :)
Kycklingfilé i strimlor
Fryst spenat (färsk går också bra)
4-5 klyftor vitlök
soltorkade tomater
grädde (godast såklart med vispgrädde, men matlagnings är ok)
Bryn kycklingen i lite smör/olja. När den är klar lägger du i hackad vitlök, tomater i bitar och spenat. Låt allt "koka ihop" och häll därefter på grädden. Låt allt småputtra en stund. Salta och peppra ordentligt - spenaten drar åt sig mycket salt, så det går åt lite mer än vanligt. Smaka av så det blir lagom!
Servera med pasta.
Det låter kanske som att det är mycket vitlök, men den blir inte så frän i smaken när han hackar den istället för att pressa. Och om man, som jag, älskar vitlök så kan man såklart ha i mer.. :)
Har även "utvecklat" det hela till en mer gratängliknande rätt, där jag rörde ihop såsen med pasta, och la i en form. På med parmesan och så in i ugnen tills osten smält. Också gott!
Gryta:
Kyckling file
annanas
banan
jordnötter
bambu
kastanj
groddar
grädde
creme fraiche
curry
salt
peppar
Skär kycklingen i bitar, stek. Blanda i det andra. Bananen och jordnötterna sent. Bananen blir annars för mjuk och jordnötterna för sega.
Ta den mängden du känner för, kastanj och bambu kan man skära i mindre bitar, majs går att ha i oxå.
Ris, sallad och brö till!! MUMS
Oooh, jag kom på ett till!
Kycklingfilé
Parmaskinka
Taleggio (eller annan god, smakrik ost)
Soltorkade tomater
Skär en skåra i filén, och peta in ost och strimlade soltorkade tomater. Vira parmaskinka runt (två skivor blir bra) så att det hela håller ihop.
Lägg kycklingen på ett ark folie, salta, peppra och lägg på en klick smör. Vik ihop till ett paket, och så in i ugnen. 175grader, ca 40 min. Kolla så att kycklingen är klar, men den ska inte vara inne för länge för då blir den torr.
Jag brukar servera med vitlöksris: Koka jasmineris. Blanda i färsk spenat och hackad vitlök och rör runt. Klart!
Sås behöver man inte, om man tycker det blir torrt kan man ösa på spadet som blir i foliepaketen.
"Flygande Jakob" är väl aldrig fel???
Sedan har jag en rätt där man:
mixa olivolja, vitt formbröd utan kanter, vitlök,dragon, vinäger till en "salsa".
Stek zuccini och salladslök, ta lite av "salsan" och lägg på råa kycklingfileér som brässeras under lock.
Lyft bort kycklingen och grönsakerna. Ta resten av salsan + skyn och blanda i grädde.
Lägg tillbaks kyckling och grönsaker tills allt är varmt.
Servera med bandspagetti.
Kycklngfiléer med basilika
Skär kycklingen i bitar (ca 2 cm breda), bryn lätt i panna så det NÄSTAn är genomstekta. skär oliver i ringar (15 st) lägg i pannan. Krydda med 1 tsk sambal olek, 1 tsk rosmarin, 1 tisk basilika. Strmla 10-15 soltokade tomtaer, ha i panan. Slå över 2 dl matlagningsgrädde. ha i 2 msk kycklingfond (finns färdigt på flaska). KLART!
Gott till pasta, klyftpotatis eller ris.
OBS! Det går även bra med magrare gräddvarianter.
Salta o peppra såklart!!! OCH låt blandningen puttra på svag värme 5-10 min. Dett aär KANONGOTT! Gör gärna en fräsch sallad till & varför inte bryta lite baguetter att ha vid sidan av. (blir mer bjudrätt då)...LYCKA TILL!