• thisismylife0

    Är det väldigt svårt att tillaga helgrillad gris?

    Är det någon här som har testat att själv tillaga helstekt gris?är det svårt?
    Vi ska antagligen gifta oss nästa år och vill ha lite "sagan om ringen"-tema över det med helgrillad spädgris serverad på trätallrikar.

    Har läst på någon hemsida hur man går tillväga, men det verkar ju verkligen inte som en lätt grej. Behöver åsikten om vårat menyförslag. Vad tror ni?


    *Lev varje dag som om den vore den sista*
  • Svar på tråden Är det väldigt svårt att tillaga helgrillad gris?
  • Laire

    Hm, köper man den färdigrökt så handlar det väl bara om att få den varm? Det tar visserligen några timmar, men är ganska enkelt.

    När det gäller vilket mat man vill ha kan man hitta mycket om man googlar på t ex "medeltida mat", t ex http://sv.wikipedia.org/wiki/Medeltida_mat


    Många som yttrar sig har ingen egen mening, bara motsatsen till andras.
  • enny signatur

    är också intresserad av det. vad kostaren sådan?

  • thisismylife0

    man kan köpa halvfärdig rökt gris för 70:-/person inkl hyra av ställning exkl moms (så säg ca 100 kr/person),,,Men det blir ju betydligt billigare att själv köpa en gris och bygga en ställning men tillagningen tar lååång tid..


    *Lev varje dag som om den vore den sista*
  • enny signatur

    vad är lång tid ungefär? vad kan en gris kosta?

  • jenjim

    Min svärfar grillade en hel gris och sa att han börja på morgonen och sa att den knappt var klar tills de hade fest på kväller, så kolla med de på slakteriet de borde ju veta eller ngn i en chark vad de tror men häftigt om du frågar mig!

  • enny signatur

    ska kolla, skrivwr till dig här sen ts

  • LuMa

    Får man grilla en hel gris numera?

    Här får man inte efter EU, däremot får man grilla en halv gris (man kan ju ta två halvor då).


    Välkommen till FL, generaliseringarnas förlovade land!
  • enny signatur

    LuMa: hur emnar du för EU? FÖr privatbruk är det väl inga sådana restiktiaoner utan de tär väl om amn säljer den?

    här finns lite priser
    www.abygard.se/butiken.html
    var de enda ajg hittade faktiskt. hur mcyket kan en hel gris räka till (hur många personer alltså)? hur långtid tar det om dne inte är räkt? hur långtid tar det omd en är rökt.
    om ajg tar över din tråd ts så säg till.

  • LuMa
    enny signatur skrev 2007-05-07 14:11:18 följande:
    LuMa: hur emnar du för EU? FÖr privatbruk är det väl inga sådana restiktiaoner utan de tär väl om amn säljer den?här finns lite priserwww.abygard.se/butiken.htmlvar de enda ajg hittade faktiskt. hur mcyket kan en hel gris räka till (hur många personer alltså)? hur långtid tar det om dne inte är räkt? hur långtid tar det omd en är rökt. om ajg tar över din tråd ts så säg till.
    Då ber jag om ursäkt.
    Vet att det blev tjafs på byagården hemma när dom skulle ha helstekt gris som vanligt.
    Efter EU så fick man inte längre steka en hel gris men två halvor gick bra.
    Välkommen till FL, generaliseringarnas förlovade land!
  • mammacatta

    En spädgris tar 8 timmar att få genomvarm.
    Hela dagen en gång, men större gris? Får nog börja dagen innan isf.

  • enny signatur

    LuMa: det är fullt möjligt att det är så, ahr faktiskt inte alls någon koll, men generellt så gilalr EU att sätta regler vid försäljning, när det gäller privatbruk är det oftast färre regelverk att följa.
    Kanske kan vara värt att kolla upp

Svar på tråden Är det väldigt svårt att tillaga helgrillad gris?