Inlägg från: husirörelse |Visa alla inlägg
  • husirörelse

    Pappaledig centrala Malmö aug07-mar08?

    hallå!

    Ska vara föräldraledig september och framåt i iaf. 6 månader, förhoppningsvis mer!

    Bor också i centrala Malmö (möllan) och är riktigt pepp på att ha lite andra föräldrar att hänga med..Vad sägs om att kanske smygstarta redan nu nån gång med typ en promenad eller en fika eller nåt? Vår Alma har börjat vägra flaska, så vi får kanske klämma in det mellan matstunderna.

    Jag försöker skriva ett examensarbete denna terminen, med mindre framgång, så jag har rätt fritt schema även nu!

  • husirörelse

    NiklasL: Vi ammade inte alls första två veckorna pga. massor av problem med ammningen som därför inte kom igång, sen så lyckades vi få igång det och nu är det helammning. Har inte börjat med smakisar ännu eftersom Alma bara är 3 mån. Men när vi nu kom på att det skulle vara rätt bra att ge flaska ibland och jag provade så tyckte Alma mest att det var spexigt att bita i plasten och skratta åt det...men vi ska försöka få igång flaskan lite mer igen. Måste vara roligt att börja ge puréer å så!

    Att arbeta heltid och skriva x-jobb..ojoj...jag som inte lyckas med x-jobbet....

    Vad sägs om att redan nu planera in ett häng typ nästa söndag? så är vi ute i god tid?

  • husirörelse

    hannols man: det låter ju gjutet! bor själv halvvägs mot dalaplan...

    vi kanske ska göra en lista som man kan skriva upp sig på? jag gör ett försök så får vi se hur det går, ändra gärna tid å så, jag höftar bara...:

    Fika/Promenad nästa söndag (3:e juni?)
    samling vid statyn på möllevångstorget? klockan ett?

    1. Husirörelse & Alma

  • husirörelse

    Phelian: Grattis i massor! kommer ihåg vilken otroligt galen upplevelse de första dygnen var, en total blandning av lycka, eufori, kaos och frågetecken! De där dygnen på patienthotellet är väldigt märkliga....men märkligt är det ju iofs. fortfarande!

  • husirörelse

    Ser fram emot söndag!

    Vi hade första vaccinationen i förrgår, Alma sov i nästan ett helt dygn efteråt, hann börja ifrågasätta om hon tänkte börja vara vaken mer än för mat någonsin igen. Men den stora sprutan var iaf. inte något jobbigt tyckte hon!

  • husirörelse

    grattis igen phelian!! det låter som förlossningen gick så bra det bara kan gå ju! riktigt imponerad av din fru som körde utan smärtlindring....för oss tog det vääldigt lång tid och var en utdragen historia, men som som helhet ändå gick väldigt bra!

    Alma verkar ha kommit in i en väldigt trixig period just nu...Hon är så peppad på dagarna att hon inte vill vila utan bara titta och leka så det är riktigt svårt att få henne att sova när hon borde, resultatet blir övertrötthet och därmed en skakig Alma. Som grädde på moset verkar enda sättet hon kan somna på kvällen för tillfället vara att få amma sig till sömns, och när hon inte ammar sig till sömns så vill hon helst ligga vid bröstet och prata med det, alltså duger inte Pappa till så mycket...hoppas verkligen det är en fas som snabbt går över så man återigen kan få natta lillgrisen....men det är säkert många som känner igen sig i detta, dvs. att det ändras HELA tiden och att man aldrig har en aning om vad som ska hända nästa dag...

  • husirörelse

    Niklas: välkommen hem! låter riktigt gött med en mini-semester, det verkar ju varit en riktigt skön helg. Ska faktiskt iväg på onsdag till Almas mormor & morfar i Finland, så det blir tåg, flyg och bil på samma dag. Får nog erkänna att jag är ganska nervös eftersom man tex. inte har vagnen att stoppa Alma i när hon inte vill sova osv. Flyg känns ju dessutom som en hyfsat instängd miljö med ett litet barn och Kastrup som en hyfsat stimmig miljö med ett litet barn...Men det kommer förmodligen gå sjukt bra och jag har som vanligt oroat mig lite i onödan

    Eftersom vi är iväg en vecka så kan jag inte fika nästa söndag, men helgen efter det är jag hemma och är pepp på fika/promenad!

  • husirörelse

    då var man tillbaka efter en vecka i finland! Alma har faktiskt varit sjukt peppad mest hela tiden. T.o.m flygresan gick galant med bara lite gråt och mest skratt! så nog var det mest vi vuxna som oroade oss i onödan...

    jaja, jag är iaf. sugen på en promenad nån dag! kanske helgen? vad sägs?

  • husirörelse

    låter lyxigt med smidig vagn, önskar mest att det fanns en hiss i vårt hus... Ang promenad/fika så kan vi ju kanske skjuta på det...förslag på när från intresserade?

  • husirörelse

    jag har opererat en tumme och har gips på en arm nu så skriva på dator är ganska invecklat :)

    Ang. barnsäkring så har vi bara ojordade uttag i vår lägenhet vilket jag antar är rätt dåligt.....har inte barnsäkrat ännu alls och hoppas att krypningen inte kommer än på några månader :) Men jag tänker nog att man inte ska överarbeta det heller...så barnet inte "lär" sig vad som är farligt/ofarligt, men det är nog nått jag säger nu, kan se mig själv springa runt som en galning och försöka sätta allt i takhöjd :)

    Vi kanske ska ta en promenad eller nåt nästa helg?

  • husirörelse

    har inte flickr...men kanske borde?

    Fikan nästa söndag är jag med på!

  • husirörelse

    Var det nån som var pepp på promenad imorgon? jag hänger gärna på! hemma och har inget speciellt planerat!

  • husirörelse

    tackar för fikan igår!

    kollade upp det där med rullbräde-åkningen. Det är den svenska serien som har en deltävling nästa lördag den 14:e. När jag såg datumet insåg jag också att vi är iväg den dagen...så får nöja mig med att kommit med förslaget men inte delta :) Däremot gör jag gärna om promenad+fika på söndagen! kanske samma tid och plats för att göra det enkelt?

  • husirörelse

    jag får nog hoppa över idag, Alma har en mindre kul dag idag så vi får nog ta det lite lugnt här :) Nästa vecka igen!

  • husirörelse

    Hej alla!

    schysst att se lite nya "ansikten" här också!

    ja, söndagarna har varit riktigt trevliga hittills...men ibland kan det ju gå som förra söndagen, tyvärr...

    Denna helg ska vi iväg till mina föräldrar, så jag får hoppa promenaden. Hoppas det blir trevligt.

Svar på tråden Pappaledig centrala Malmö aug07-mar08?