Fryst Torskfile, nån som har bra recept?
Äter så sällan fisk!
Och nu så vill jag koka potatis o ha torskfile (fryst) till middag idag.
Finns det nån som har ett lättsamt och gott recept?
Tack!
Äter så sällan fisk!
Och nu så vill jag koka potatis o ha torskfile (fryst) till middag idag.
Finns det nån som har ett lättsamt och gott recept?
Tack!
Hehe, jag frågade samma sak igår och fick lite goda recept :)
Vassego; www.familjeliv.se/Forum-5-72/m20485400.html
Tack så mycket!!
Lagade du nåt?
Jag vill ha min torskfile kokt åtminstone, Fryst blir så kallt i magen och inte så nyttigt... (f'låt kunde inte låta bli...
)
Hederlig kokt torsk med kokt potatis och äggsås är en favorit här. Återkom om du vill ha detaljer...
Vintervit:
Har aldrig gjort det. Men det kanske står i recept boken hur jag ska göra.
Ska fara till affären om ett tag , så jag ska kolla om jag hittar nåt recept.
Är det krångligt att göra?
Har ett jättegott, lätt och snabbt recept med fryst torskfilé.
Vispa ihop:
1 burk kokosmjölk
1 burk matlagningsyoghurt
1 påse saffran
1 msk vetemjöl
1 fiskbuljongtärning
1 tsk sambal oelek
Låt koka upp och lägg i fisken skuren i bitar. Låt småputtra i 5-10 min till fisken är klar.
Jätteenkelt!
Jag brukar koka fisken i micron i en ugnsform med några matskedar vatten och lite salt på full effekt i ca 10 min. Hårdkoka ägg. Gör en vit sås. (Mjöl, margarin, mjölk, salt och peppar). Hacka i äggen i såsen och vanlig kokt potatis till. Oj, vad hungrig jag blev trots att klockan bara är tjugo i nio på morgonen
Håller med Vintervit om kokt torsk med äggsås men jag kokar fisken i bitar i en kastrull med kryddpeppar och mycket salt. Kokar även äggen i fiskvattnet. När jag sedan gör äggsåsen använder jag fiskvattnet som då redan är smaksatt och saltar bara mer om det behövs
Fan vad äckligt det lät med fiskvattnet Men det är det alltså inte.
Vintervit:
Ska testa det idag.
Tack så mycket!
Eeva: Ska skriva ut receptet o spara det till nästa gång det blir torsk. Låter jättegott. Bor på landsbyggden, så coccos mjölk mm finns ej på affären. Men ska köpa det nästa gång jag far in till orten!
Kokt torsk med persiljesås (inga ägg till fisk! hua!) är en favorit!
Koka torksen i en "trång" kastrull så att vattnet täcker, men det inte behövs så mycket vatten. Lägg i ganska många svartpepparkorn och salta rejält i vattnet.
Mot slutet av kokningen häl i ca 1 dl finklippt presilja.
När fisken är kokt, tag upp den och gör en toppredning som du vispar i kokvattnet och låter koka upp och sjuda någon minut. Smaka av med salt och peppar.
Lägg tillbaka fisken och låt bli varmt igen.
Servera med kokt potatis.
Vintervit - Nu kommer jag och lägger mig i, haha... Är fisken tinad eller fryst när du lägger den i micron?
Och till den vita såsen, hur mycket ska det vara av allt? :)
Man kan koka den både fryst eller tinad. Men om du lägger i den fryst får du nog räkna med 15 minuter innan den är genomkokt.
Såsen går väl till ungefär så här (svårt med måtten då jag gör den så ofta så det blir på måfå...):
Smält 3 msk margarin i en kastrrull. Rör ner ca 3 msk mjöl. Späd med ca 3-4 dl mjölk tills den fått önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar och hacka slutligen ner 2 hårdkokta ägg. Detta brukar bli lagom till 2-3 personer.
Lycka till och kom gärna med resultatrapport!
Jag ska faktiskt testa det idag :)
Tack! :)
vi brukar göra ett jätte bra enkelt recept!
ta fisk, torsk, lax eller vad man har hemma
potatis
lite olika grönsaker tex, broccoli, tomat, ärtor, morot, paprika
sätt ugnen på 200-250 grader
skiva potatisen i tunna skivor
folie,
så lägger du smör och olja (tror vi har nån citron olja) i botten.
potatis och fisken på och grönsakerna över där. och salt och peppar. och knyter ihop som en litet knyte typ. och in i ugnen ca 45-60 minuter så det kokas/ångas där inne.
går även perfekt att ha på grillen! går snabbt att göra och behöver inte passas och e gott!
*tihi* Nu har vi ätit (jag och snart 5-årige sonen) och vi gillade det jättemycket båda två! :)
Det här vill han ät aimorgon också, haha...
Vi har oxå ätit torsk o äggsås idag. Sonen (snart 2) o sambon tyckte det var gott.
Så nu blir det torsk oftare.
Cornflakesfisk!! EN favo bland barn även kallad för "frukost mat" av dom! hihi
Cornflakesfisk
4 port
500 g fiskfilé, Torsk
4 msk smör-&rapsolja
1/2 dl ströbröd
2 dl corn flakes
2 krm salt
1 pressad vitlöksklyfta
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Lägg fisken i en ugnssäker form. Blanda smör-&rapsolja, ströbröd, flingor, salt och vitlök. Krossa ev flingorna lite. Fördela över fisken. Stek i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med potatis och rårivna morötter.
LYCKA TILL!!
Torsk med kaviar
Torsk block
1/2 l grädde
kaviar
mjölk
smör
Lägg torsken i en ugnsfast form och häll grädden över,fyll där efter upp med mjölk.Lägg på kaviar efter smak och avsluta med några klickar smör ovanpå. Sätt in den i 200 grader och låt den stå tills fisken är mjuk.... Jätte gott!