Inlägg från: Grodan Soda |Visa alla inlägg
  • Grodan Soda

    Legalisering av cannabis!?

    lotta33 skrev 2007-05-12 08:49:32 följande:
    Här får du iaf medhåll "a halleluja moment"..Jag tycker som du gör.Och tycker det är tragiskt med alla dessa förespråkare för droger.Verkligheten är inte så "rosenröd" som ni försöker påsvisa.Nä fy vilka effekter ett missbruk kan ha och ge.Tror inte en drog är bättre än den andra. Kan inte tycka att cannabis är bättre än alkohol. Allt är en slags drog och är farlig på sitt håll. Ska vi börja legalisera det som redan är förbjudet???? Släppa in mer droger i samhället???? varför????Håll det som är olagligt olagligt och svårare att komma åt.Inget ide att göra det lättare för våra ungdommar att "fly" verkligheten...Ingen drog är bra...varken det är cannabis eller alkohol..men tror ändå att "tillgång föder efterfråga..."
    Och här är en till som håller med! Tur att vi är många som har insett riskerna med droger (cannbis + annat skit). Knark är bajs!
  • Grodan Soda
    Mississell skrev 2007-05-12 19:49:52 följande:
    Jag är emot en legalisering. Argumenten som "jasidan" anför är inte tillräckliga för att min åsikt ska ändras.Någon nämnde paranoia. Jag tycker att en del har väldigt paranoida tendenser när de hävdar att cannabis är förbjudet pga några nycker från staten, inte pga att det är farligt. Det verkar som att somliga tror att någon förbjöd det bara för att jävlas, och för att det verkade skoj.
    Exakt! Inte sitter regeringen och författar förslag till lagar bara för att det är kul. Jissus. *skrattar lite*
  • Grodan Soda
    Mississell skrev 2007-05-13 17:09:10 följande:
    Varför måste varje tråd om cannabis handla om alkohol? Ja, alkohol är farligt och orsakar enorma skador osv. Men det gör ju inte cannabis mindre farligt.
    Ja, det där undrar jag också. Jag tolkar det helt enkelt som att förespråkarna själva också känner att argumenten för en legalisering inte räcker (vilket de ju inte gör) och då griper de nästan i lite panik efter argumentet att just alkohol är lagligt. För om den ena skiten är laglig så måste vi ju legalisera alla annan skit också... eller?

    Argumentet är mest pinsamt, lite som att tycka att det är bättre med två farliga ämnen än ett. Om man verkligen står för "alkoholargumentet" så borde man ju istället kämpa för att alkoholen ska bort ur samhället.

    Men vänta nu bara så ska du få höra nästa underbara argument! Nämligen att "människan vill berusa sig och måste få göra det". Även det argumenten klingar finfint i öronen, eller hur?
  • Grodan Soda

    Dr Cox skrev 2007-05-13 17:27:08 följande:


    WPT

    Du skriver mycket, men du nämner inte en enda fördel med själva användadet av cannabis.

    Ja, förutom att det skulle kunna användas i medicinskt syfte, men det i sig är inget argument för att legalisera cannabis för allmänheten. 
    Vad gäller cancer så har du missförstått tror jag. Cannabinoider har visat sig kunna hämma en redan existerande cancer från att sprida sig, men de ger inget skydd mot cancer. Tvärtom är det ju så att du ökar risken markant för lungcancer iom att du röker, dessutom ofta utan filter.
    Dessutom dubblar cannabis risken för att utveckla psykos och psykotiska symtom (vilket är väldokumenterat), förutom att kognitiva funktioner försämras speciellt hos yngre användare. Så någon medicinsk vinst för en vanlig frisk svensson finns inte beskriven vad jag kan hitta bland publicerade vetenskapliga artiklar. (men du kanske känner till någon).

    Finns det några socioekonomiska fördelar med att legalisera cannabis? Som alltså kan visas med statistik?  Vad kostar cannabis(miss)bruk ett samhälle?

    Alkohol är för mig en helt annan fråga. Har man ett missbruk av alkohol så tycker jag inte lösningen är att gå över till cannabis, risken är ju att du börja missbruka det om man redan från början är missbruksbenägen. Vad har man vunnit då? 
    Dagens klart bästa inlägg!
  • Grodan Soda

    Det där med att 90% av befolkningen använder lagliga droger av någon form har jag mycket svårt att tro...

  • Grodan Soda

    Vi som tvingas bli passiva rökare av denna drog, vad ska gälla för oss då?

    Håller med LillaLulla i att en legalisering kommer innebära att fler nyttjar det. Undrar om det kommer innebära en ökad risk för drogade personer bakom ratten? Som det är nu så räcker det ju gott och väl med alla idioter som dricker och sen sätter sig bakom ratten, hur ska det bli med en ökad mängd knarkare?

    Alkolås borde vara obligatoriskt på alla bilar. Finns det liknanden anordningar för t.ex. cannabis? Det borde ju "underbara Holland" kunna svara på kanske?

  • Grodan Soda

    a halleluja moment skrev 2007-05-14 20:38:35 följande:


    håller med dig!Fan släpp loss era hämningar utan ngt skit i kroppen.Eller är man så feg,osäker att man behöver ngt för att ha kul,dansa på borden osv??
    Här är en som har ruggigt skoj utan att behöva ta till kemiska medel! Dessutom blir ju dagen efter betydligt roligare också.
  • Grodan Soda
    ailin66 skrev 2007-05-15 17:38:33 följande:
    "Det där med att 90% av befolkningen använder lagliga droger av någon form har jag mycket svårt att tro... "Om man raknar in alla som dricker kaffe eller alkohol / roker tobak / kakar Alvedon nar de far skallebank blir nog andelen ganska hog.
    Menar du att du på fullt allvar anser att alvedon är en form av en drog?
  • Grodan Soda
    IlsaBlackWidow skrev 2007-05-15 18:30:21 följande:
    Fast fortfarande inget att jämföra med drogerna vi främst diskuterar.
    Håller med. Hela diskussionen blev plötsligt så löjlig.
  • Grodan Soda
    AnnaKlara skrev 2007-05-16 17:12:10 följande:
    Jag bor i centrala Amsterdam och kan tala om att skumma gatulangare finns det så gott om så det är inte klokt. Behöver boktstavligt talat bara gå utanför ytterdörren för att bli erbjuden kokain, E och annat. Dagligen. Så tyvärr tror jag inte på att det skulle ha betydande verkan där, vad en legalisering kan ha för positiva effekter har isåfall med turism att göra.
    Men så underbart att någon ur verkliga livet äntligen tittar in här och kommer med ren och konkret fakta! Vad bra, då kan vi ju sluta tro att Hollands langare dog ut i samma sekund som cannabis blev lagligt. Vi (läs de) som nu trodde det alltså.
Svar på tråden Legalisering av cannabis!?